Tartalomhoz ugrás

A polisztirol felrakása - Mit kell tudni?

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Utólagos hőszigetelés · 4 Július 2017
Tags: polisztirolszigetelés
 
Egyre többen választják a polisztirol szigetelés felrakását szakemberek nélkül annak érdekében, hogy spórolni tudjanak.
Ebben nagy segítségre lehetnek azok az interneten is elolvasható leírások, amelyek lépésről lépésre ismertetik a tudnivalókat.
Persze egy minimális hozzáértés sohasem árt. Nem vitás, hogy a polisztirol a legelterjedtebb szigetelőanyag hazánkban, amit számtalan helyen és megannyi módon lehet alkalmazni.
hőszigetelés felépítéseAz ára is sokkal kedvezőbb az egyéb szigetelőanyagokénál, a leggyakoribb építőanyagokkal kompatibilis és használata sem túl körülményes.
A szigetelés valóban nagy munka, sok mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy valóban hatásos is legyen.
 
Ezért is vannak olyan fontos lépések, amiket kötelező betartani. Idetartozik, hogy a homlokzatot és a lábazatot mindig együtt kell szigetelni, hiszen ellenkező esetben biztosra vehető a tulajdonos, hogy hőhíd alakul ki a lakásban.
Ennek egyenes következménye lesz a penészesedés. A lábazathoz és a homlokzathoz más szigetelőanyagot kell használni, és az előbbinél a vízálló szigetelés ajánlott.
Emellett azt is észben kell tartani, hogy a fal egyenetlensége nem lehet több 7 milliméternél, egyébként a lapok nem ragadnak megfelelőképpen a falhoz, leválnak, felpúposodnak, és ha egy mód van rá, semmiképp se legyen vizes a fal, amikor a szigetelés történik.
Ha szükséges, először a vízszigetelésre kell a hangsúlyt helyezni, majd ezt követheti a hőszigetelés. Végezetül nem maradhat ki az sem, hogy kötelező a falak portalanítása és kötelező eltávolítani a málló részeket szigetelés előtt, illetve festetlen falra kell történjen a szigetelés.
 
De hogyan is történik mindez, lépésről lépésre?
A ragasztót a használati utasítás szerint kell hígítani és elkeverni a betonkeverőben vagy keverőfejes fúróval. A ragasztót felviszi az ember a polisztirol lapokra és a szélén csíkokat húz, a közepén néhány pontot helyez el. A lapokat vízszintesen, téglalap-szerűen és kötésben kell felragasztani. Amennyiben szükséges, egy nap száradás után, a lemezeket síkba kell csiszolni, majd dübelezni, azaz rögzíteni a polisztirol lapokat a sarkaiknál. A ragasztót körülbelül 2 mm vastagságban kell felkenni a felületre, és ebbe ágyazni be az üvegszövetet. Miután a ragasztó megszáradt, következhet az alapozás és a vakolat felhordása.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz