Tartalomhoz ugrás

A tűzbiztos kőzetgyapot szigetelés

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
 
Amikor a tűzbiztos szigetelésről van szó, akkor számtalan szigetelőanyag közül választhat az ember. A szakértők itt szívesen ajánlják a kőzetgyapotot, amelyiknek a ideális tulajdonságai képesek hosszú távon is garantálni a várt sikert.
Megannyi márka is rendelkezésre áll, és itt szintén nyugodtan lehet a szakértők tanácsaira hagyatkozni annak érdekében, hogy a végeredménnyel több évig elégedett legyen az ember.kőzetgyapot szigetelés
 
A tetőtér beépítéshez, szarufák közötti hőszigeteléshez ajánlott jó minőségű kőzetgyapot táblái például átlósan megfelezve vannak zsugorfóliába csomagolva.
Két ilyen derékszögű háromszög alakú lemezt egymással szemben lefektetve, és a közös átfogójuk mentén egymáshoz képest eltolva a befogók között 50 és 99 cm között bármilyen szarufaköz-távolságot egyszerűen be lehet állítani. Ezután csak a kilógó sarkokat kell levágni, és az éklemez máris behelyezhető a szarufák közé.
A felhasználónak a lemezek darabolásához használt késen kívül gyakorlatilag semmilyen segédeszközre nincs szüksége, még collstokra sem.
Az éklemezek rögzítéséhez semmilyen kiegészítő műveletre - tűzésre, szegezésre, drótozásra - nincs szükség. A jó márka alapanyagának külön előnye lehet, hogy a beépítést bárki, akár egyedül is elvégezheti.
Az éklemezek tökéletesen feszülnek egymáshoz és a szarufákhoz, így közöttük hézagok, úgynevezett hőhidak, nem keletkeznek. A levágott sarkokat is föl lehet használni kisebb zugok kitöltéséhez, ezért a jó alapanyag gyakorlatilag hulladékmentesen felhasználható.
 
Ha a tetőteret nem építik be, célszerű magát a padlásfödémet hőszigetelni.
Ebben az esetben eldöntendő, hogy a későbbiekben használják-e a padlásteret valamilyen tárolási célra, illetve közlekednek-e időnként a padlástérben.
Ha igen, akkor egy lépésálló kőzetgyapot lemez használható, erre külön burkolóréteget már nem kell elhelyezni. Ha a padlásfödém egyenetlen, ajánlott a lemezek két, átlapolt rétegben történő fektetése, így nem alakulhatnak ki a lemezek között átmenő hézagok. Ha nem, akkor elég a kisebb testsűrűségű, ezért olcsóbb típusú alkalmazása is, de erre nem szabad rálépni.
A két termék természetesen kombinálható is, például ha a padlástérben csak a közlekedési útvonalakra kerül lépésálló lemez, a padlástér többi részét pedig tárolásra nem használják.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz