Tartalomhoz ugrás

A csemperagasztók

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Építőanyag · 2 Április 2017
Tags: csemperagasztópadlóburkolóragasztás
Amikor a tulajdonos elég pénzt összeszedett ahhoz, hogy végre felújítsa a lakás kerámia lapburkolatait, akkor mindenképp első helyre érdemes tenni a megfelelő, tartós és egyben esztétikus burkolólapok kiválasztását.
csemperagasztásMajd ezt követően a szakemberre kell bízni a felhelyezést, amit tekintve sosem szabad rossz minőségű ragasztó mellett dönteni. Ez azért fontos, mert nem vitás, hogy az burkolat tartóssága az alkalmazott ragasztótól is nagyban függ.
Ha itt rossz döntés születik, akkor a tulaj nem lepődhet meg azon, ha a csempe hamar elmozdul a helyéről, megreped vagy egyenesen leesik a falról.
A gyártók ragasztói választékának alapanyagai többnyire azonosak, mindegyiket homokból, cementből, műgyanta és egyéb adalékszerek keverékéből készítik el.
Hogy egy ragasztó milyen feladatokra alkalmazható, illetve a különféle ragasztóanyagok speciális tulajdonságait a költséges műgyanták és egyéb adalékszerek mennyisége határozza meg.
Ezek növekvő aránya természetesen nemcsak a különleges tulajdonságaik tekintetében, hanem az árukban is megmutatkozik. Érdemes megemlíteni például, hogy az alapragasztó habarcsokat csakis akkor érdemes alkalmazni, amikor a burkolat minimális terhelésnek, igénybevételnek lesz kitéve.
Nem szabad megfeledkezni azt sem, hogy ezen terméknél az aljzat és a burkolólap rögzítése is megfelelő kell legyen. Ellenkező esetben nem garantált a tartósság. Fontos kiemelni ezek mellett azt is, főleg azért, mert egyesek ezt elfelejtik vagy nem tartják lényegesnek, hogy a ragasztók flexibilitása sosem elhanyagolható tényező.
Miért kell erre ügyelni?
A kérdésre a választ a szélsőséges hőmérsékleti hatások jelenthetik, amik bizony kihatnak a burkolatokra. A  hőingadozások miatt  ezek és az alapfelület is, még ha nem nagy mértékben, de mozog.
A gondot az jelenti, hogy a a két réteg között annyira eltérő lehet a keletkezett feszültség, hogy az meghaladja a ragasztó kötőerejét, és a lapok leválhatnak az aljzatról, vagy elrepeszthetik a lapok egy részét. Ezt pedig mindenki szeretné elkerülni. Ezért is érdemes olyan csemperagasztót választani, már ha olyan helyiségről van szó, ahol az ilyen hőmérséklet-ingadozások előfordulhatnak, amelyik flexibilis és bírja a terhelést, mozgást.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz