Tartalomhoz ugrás

A kivitelezés lépései

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban

A kivitelezés lépései


Állványozás


Ha állványozás szükséges, akkor azt olyan módon kell elkészíteni, hogy biztonságosan tegye lehetővé a szakszerű munkavégzést. Ha nincs lehetőség az állványozási mód miatt építés közbeni felületvédelemre (pl.: állványháló, védő fólia) akkor olyan THR kombinációt és/vagy kivitelezésütemezést kell választani, ami mellett utasítás szerűen elvégezhető a munka.

Felületvédelem


Épületvédelem során takarással, leragasztással, ideiglenes lefedésekkel minden épületrészt meg kell óvni a rákerülő anyagoktól (ragasztó(k), alapozó, vakolat). Munkaterületvédelem körébe tartozik az általános munkahelyi rend biztosítása, aminek többek között része az építési anyagok megfelelő tárolhatóságának megoldása. THR építés esetén gondoskodni kell arról, hogy a csatlakozó szerkezetek illeszkedjenek a hőszigetelő rendszerhez. Szükség esetén ezeket át kell alakítani, vagy át kell helyezni, esetleg ki kell cserélni. Például: ablakpárkány, attikabádogozás, villámhárító, élőtető, gázcső, kaputelefon, villanykapcsoló, lámpa stb.
Alapelv: hőszigetelő anyag sehol nem építhető be védő kéreg nélkül!

A THR indítása


THR indítása történhet lábazati-, vagy fogadószinti zártcellás hőszigetelőhöz csatlakoztatva, illetve meghatározott síkról. Minden esetben meg kell felelni annak az általános szabálynak, hogy a THR kialakítása minden határ térségben (alul, oldalt, felül) zárt legyen. Ha a lábazati- és a homlokzati hőszigetelés vastagsága megegyező, akkor szabályos felragasztással folytatható az addig elkészült THR, majd együtt történik a felületkiegyenlítés és a felületi hálózás. Ha a lábazati hőszigetelés vékonyabb, mint a homlokzati, akkor javasolt a vízorrprofilos kialakítás. Ha vastagabb a lábazati hőszigetelés a homlokzatinál, akkor meg kell tervezni a kiálló lábazati THR felső zárását, szükség esetén ferde lecsapását, burkolását, lefedését.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz