Tartalomhoz ugrás

A polisztirol ragasztása

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Utólagos hőszigetelés · 25 Március 2017
Tags: polisztirolhablemezragasztás
A habosított, extrudált vagy expandált polisztirol a leggyakrabban használt hőszigetelő anyag az építőiparban, ami mindenképp a kiváló tulajdonságoknak köszönhető. Természetesen nem csak az építőiparban ismerik ezt az anyagot, ugyanis más területeken is alkalmazzák ezt.
polisztirol ragasztása pontperem módszerrelA polisztirol például fontos szerepet kap a hűtőtáskák, bukósisakok és védőeszközök anyagaként, illetve a csomagolástechnikában. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a kutatók megfigyelték, hogy a lisztkukacok fogyasztják és egészségkárosodás nélkül képesek megemészteni a hungarocellt, így ezen termékeknek szerepük lehet a hulladékká vált műanyagféleség humusszá alakításában.
A felhasználási területet tekintve nyilván azonban az építőipar az, ahol a leginkább ezt alkalmazzák, mert egy remek hőszigetelő ez a produktum. Annak érdekében, hogy a polisztirol sokáig bírja és megállja a helyét, illetve megfelelően garantálja a hőszigetelést, fontos a megfelelő ragasztás.
A polisztirol a jó oldhatósága miatt szerves oldószerekkel ragasztható. Megválasztásukkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a felületükön meglágyított munkadarabok összeillesztése után az oldószer egy része a kötésben marad, és onnan igen nehezen távozik el. Ezért a ragasztásokhoz olyan oldószert alkalmazzunk, amely a legkevésbé gyengíti a kötést.
A polisztirol más anyagokhoz történő ragasztásához műkaucsuk bázisú ragasztókat, ragasztódiszperziókat és térhálósított poliuretánokat célszerű használni.
A diszperziós ragasztók csak porózus anyagokkal történő kötésekhez megfelelőek, mert a diszpergáló víz csak így tud a kötésből eltávozni. A polisztirol típusú műanyagok ragasztásához a cián-akrilát alapú ragasztók is használhatók.
A polisztirolhabok oldószeres ragasztókkal nem, csak vizes diszperziókkal, alkoholos ragasztólakkokkal és poliuretánokkal ragaszthatók. Az építőiparban a hablemezeket bitumen bázisú olvadékragasztókkal és emulziókkal rögzítik.
Ezekkel természetesen tisztában vannak azok a szakemberek, amik több éve otthonosan mozognak már a hőszigetelés világában. Aki ezeket nem tartja észben, bizony számos gonddal foglalkozhat később, amikor is a polisztirol lejön a helyéről, nem szigetel rendesen vagy hamar tönkremegy.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz