Tartalomhoz ugrás

Hőszigetelő táblák ragasztása

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Hőszigetelés · 24 Január 2023
Tags: hőszigetelésragasztáskivitelezés

Hőszigetelő táblák ragasztása

Aláhálózás során min. 10 cm szélességben üvegháló sávot kell EPS ragasztóval a hordozó alapra, ragasztó-alákenéssel felragasztani, azaz beágyazni, majd annak túlnyúló része kerül átfordításra a rá kerülő hőszigetelésre.

Hőszigetelés ragasztása történhet: teljes felületen, vagy perem + pont ragasztással. Teljes felükten történő ragasztás során a hőszigetelő lap teljes hátlapjára ragasztót kell felhordani, szálas hőszigetelő esetén mindig két fázisban:

1. Vékony rétegben, normál acél glettvassal kell úgymond bevasalni, vagy rávasalni a Thermodam ragasztót a lemezre a szálak közé préselve, majd a ragasztáshoz szükséges tényleges mennyiség felvitele következik. Perem + pont ragasztás esetén a megfelelően előkészített EPS ragasztót a hőszigetelő lap hátoldalának szélén körbe úgy kell folyamatosan felhordani, hogy a majdani szétnyomáskor a legkevesebb ragasztó nyomódjon ki, miközben a ragasztás minél közelebb kerüljön a tábla széléhez.

2. Ezt követően a tábla belső felületén több pontba kerüljön ragasztópogácsa. Javasolt a peremragasztáson belüli 3 pogácsa alkalmazása, mert így biztonsággal ragasztóalátámasztás kerül a dűbelezési helyekre. Mechanikai rögzítés alkalmazása esetén, ahol dűbel lesz, ott mindenképpen ragasztásnak is lennie kell! A felhelyezéskor szétnyomott ragasztás minden esetben érje el a felület 40%-át! Ragasztó a táblák illesztései közé ne kerüljön.

A felhelyezéskor szétnyomott ragasztó végleges vastagsága nem haladhatja meg az 1 cm-t!
Ha ez nem elégséges a hordozó alap síktól való eltérésének kiegyenlítésére, akkor vagy az alapot kell pl.: vakolással, levéséssel javítani, vagy a hőszigetelő táblák cm-kénti vastagságváltoztatásával lehet beállítani a megkívánt minőségű síkot.
A hőszigetelő táblák felragasztása mindig alulról fölfele történik, fekvő táblákkal, lehetőleg félkötésben, de legalább 1/3 táblaátfedéssel, szorosan egymáshoz illesztve, hézagmentesen.
Épületsarkokon fél táblánál kisebb nem építhető be. A sarokcsatlakozásokat fogazott-, soronkénti váltott tú|nyú|ássa| kell elkészíteni.
Nyílászáróknál és falifülkéknél úgy kell elhelyezni a hőszigetelő táblákat, hogy a sarkokhoz ne kerüljön illesztési hézag.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz