Tartalomhoz ugrás

A hőszigetelés felületének kiegyenlítése és mechanikai rögzítése

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban

A hőszigetelés felületének kiegyenlítése


A hőszigetelő táblák ragasztását követően, az esetleges síkbéli eltéréseket csiszolással, vagy többrétegű gletteléssel meg kell szüntetni. A normál fehér, vagy szürke, grafitos EPS hőszigetelők esetében a csiszolást kézi, vagy elszívós gépi csiszolóval, ajánlottan 30/40-es szemcseeloszlású csiszolóvászonnal kell elvégezni.
A csiszolást követően gondos portalanítás szükséges.
Szálas hőszigetelőkön az eredeti, gyári felület anyagszerkezete nem változtatható meg, ezért csiszolni nem szabad.
A felület többlet tapaszolásos kiegyenlítése ezeknél az anyagoknál kettős célt szolgál:
1. síktól való eltérés megszüntetése
2. hálóbeágyazást megelőzően az első ragasztóréteg rá/bevasalása a felületre.
hőszigetelés felületének kiegyenlítése és dűbelezése

Mechanikai rögzítés


A hőszigetelő táblákat mechanikusan is rögzíteni kell, a kihúzási vizsgálat alapján készült jegyzőkönyv szerinti típusú dűbelekkel,hőszigetelés mechanikai rögzítés min. 6db/m2 mennyiségben.
A dűbeleket csak akkor szabad telepíteni, ha a rendszerragasztó megkötött. A telepítést követően a dűbeltányérok a szigetelőlapok külső síkjáig érhetnek, de törekedni kell arra, hogy maximum 1,0-1,5 mm-nél jobban ne süllyesszük be. Amennyiben ez nem sikerül, úgy a dűbeltányérok feletti üreget a szigetelőlappal egyenértékű tömítőanyaggal kell pótolni (pl.: PUR hab).
Kiegészítők és profilok elhelyezése. Épületsarkokon, éleken a felület védelme érdekében hálós élvédőt kell beépíteni. Nyílászárók-, vagy falifülkék sarkainál a ferde irányú erők felvételére kell beépíteni az un. diagonális-, azaz 45°-al elfordított erősítő háló betéteket.
A betétek minimális mérete 30x60 cm.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz