Hőszigetelő rendszerek, szigetelések, vakolatok, festékek Blog - Hőszigetelő Áruház Webshop

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A roppant kreatív 3D faldekorációk

Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: faldekoráció3Dfalpanelekdekorációsfalburkolat
Aki egy kicsit is otthonosan mozog az otthoni dekorációs elemek világában, az tudja, hogy napjainkban egyre elterjedtebbé váltak a speciális falmatricák. Ezen temérdek méretben és mintázatban beszerezhetőek, aminek hála mindenki rátalálhat a tökéletes modellre, és  viszonylag kevés fantáziával valóban egyedi a hatás érhető el velük.
3D falpanelSokan azért is választják ezeket, mert érhető okok miatt nem mindenkinek telik művészek által készített drága festményekre vagy egyéb faldíszre.
Ha valaki elég fogékony a formák iránt, és még az ecset és a festék sem idegen tőle, akkor akár megfelelő alakra vágott MDF lapok felhasználásával is képes érdekes, mondhatni pop-art hatású faliképeket alkotni.
Hazánkban igen elterjedtek a 3D falpanelek és a domború mintázatú falrészek. Egyre többen tűnődnek azon, hogy vajon miként lehetne egy igen nagy falfelületet kreatívabbá, egyedibbé és egyben dekoratívabbá tenni.
Nos, erre tökéletes megoldást jelentenek a 3D-s falpanelek. Ezek mintázattól függően lehetnek akár 50 cm nagyságú rost alapú lapok, de nyugodtan beszerezhetőek a 12,5 cm-es típusok is.
Nem vitás, ezek kiválóan alkalmasak falrészek dekoratív burkolataként. Színben bármilyen falfestékkel átfesthetők, és a mintázatok 20 fajta változatából lehet választani a dekorációs célra készült lapokból.
Léteznek fából készült változataik is, amelyek gyalult, vagy hasított felületűek, és szintben tagolt tölgy és diófa darabokból állnak össze. Felragasztásuk könnyű, és a hatásuk nagyon dekoratív még viszonylag kis falfelületen alkalmazva is.
Kétség sem fér hozzá, hogy igazán dekoratív megoldásokat lehet elérni ezáltal, és aki csak a fantáziájára alapoz, az biztosan sikert arat.
Akinek a minőség is fontos, az természetesen felkeres olyan szakavatott shopokat, ahol a legprofibb darabok szerezhetőek be. Hazánkban temérdek ilyen van, ezért érdemes megtalálni a minden téren professzionális áruházakat.
A polisztirol élettartama

Közzétette itt Hőszigetelés ·
Tags: polisztirolhomlokzatiszigetelőanyag
Teljesen egyértelmű manapság, hogy a hőszigetelésnek számtalan előnye van. Egyre többen döntenek a minden téren hasznos polisztirol mellett, amiben meg lehet bízni. Azonban mielőtt bárki is belekezd a szigetelésbe, jogosan merül fel a kérdés, milyen hosszú élettartamra számíthat az adott beruházástól, anyagtól.
polisztirol szigetelésEhhez tartozik az is, hogy sokakat érdekel, hogy mennyi idő után mondható el, hogy ténylegesen hasznot hoz a szigetelés a a fűtési költségmegtakarításnak köszönhetően.
A világ talán egyik legnagyobb polisztirol gyártó és forgalmazó cége felismerte, hogy sok kliensben felmerül ez a kérdés. Pontosan emiatt összegyűjtötte azokat a vizsgálati eredményeket és tapasztalatokat, amikből következtetni lehet a leggyakrabban alkalmazott homlokzati szigetelőanyag élettartamára.
A globális vállalkozás szakemberei összehasonlítást végeztek a közel 40 évvel ezelőtt gyártott és a ma előállított szigetelőanyag között, és megállapították, hogy hővezetési tényezőben a régi és a mai anyag minősége alig különbözik.
Mivel az európai szabványok a polisztirol hőszigetelőket szilárdsági paramétereik szerint osztályozták, ezért ebben a tekintetben is elvégezték az összehasonlítást.
Az eredmények itt is meglepően jónak bizonyultak; a 35 éves anyag szilárdsági paraméterei mindössze 7%-kal voltak gyengébbek, mint az újé.
A tesztek a mostani modern megoldásikra is vonatkoztak, és egy idén véghezvitt vizsgálat kimutatta, hogy például a a homlokzati hőszigetelések esetében az EPS termékek várható élettartamára több mint 75 év is lehet, ami valljuk be, mindenképp elképesztő.
Hazai viszonylatban a hozzáértők, szakemberek úgy vélik, hogy az az élettartamot a szigetelőanyag azért nem fogja kitölteni, mert ezt az időt részben lecsökkenti magának az épületnek az élettartama, másrészt a szigetelőanyag avulása is.
Teljesen világos, hogy például a 20 éve beépített, alig 5 cm vastagságú hőszigetelés ma már nem elégséges, és kiegészítő hőszigetelésre, vagy az épület újraszigetelésére van szükség már ma is. Szerencsére ez egyszerűen megoldható bizonyos itthoni szakembereknek hála, és lehetősége van megrendelni az alapanyagot ismert shopoktól.
A megfelelő festék kiválasztása

Közzétette itt Festékek ·
Tags: homlokzatfestékekbeltérifalfestékekpadlófestékek
A lakástulajdonosok sokszor végzik saját maguk a festést, hiszen ezzel egyszerre érhető el a költségmegtakarítás és az a végeredmény, ami végképp kielégítő. Gyakran azért is választják sokan ezt, mert nincs szó nagy munkáról, és az elvégzés egy hétvégét  vesz csak igénybe, ami miatt nem kell szakemberhez fordulni, ami több tízezer forintba is kerülhet.
homlokzatfestékekNyilván azt tudni kell, hogy az elvégzett munkafolyamat végeredmények nívója gyakran nem etekszik a rutinos szakemberek produktumaival.
Ezen szerencsére segíthet a tény, hogy a korszerű anyagoknak hála, az eredmény legfeljebb esztétikailag kifogásolható, feltéve, ha a megfelelő anyagokat használ a tulaj.
A falak esetén egyértelműen lényeges szerep jut az anyag minőségének. Itt ez azért is fontos, mert a falak bevonatához más összetételű festékek valók, mint az egyéb anyagok felületkezelésére.
A falfestékek legtöbbje ugyanis nem gátolja a falszerkezet „lélegzését”, felületük pedig többségükben matt fény.
Például homlokzatfestékek kimondottan a kültéri igénybevételeknek megfelelően időjárás, UV- és nedvességállók, míg a belső falfestékek e tekintetben– érthető módon  kevésbé ellenállók, viszont a különféle adalékanyagokkal módosítottak változatos felületi strukturáltságú bevonatok készítésére is alkalmasak.
Kültérben tehát főként az időjárás viszontagságai ellen kell védenie a festékeknek, míg belső térben inkább a használat során bekövetkező hatásokkal szemben kell a kezelt felületeknek ellenállónak lennie.
Falfestékek szempontjából kültérre a homlokzatfestékek, lakóterekbe pedig a különféle anyag-összetételű beltéri falfestékek a megfelelők.
Külön csoportot alkotnak a speciális, betonfelületek átvonására készült – azok védelmét, impregnálását és színezését szolgáló – bevonóanyagok, az ún. padlófestékek.
Fontos tehát a beszerzésnél pontosan tudni, hogy a kvalitás igenis számít. Ilyenkor sokan a megfelelő helyen vásárolnak, hiszen tudják, ott a szakemberek mindenben rendelkezésre állnak, ezért tévedni nem lehet.
Szerencsére Magyarországon is temérdek bolt és online áruház kínálja a príma kvalitású termékeit, gyakran jutányos áron.
Minden, amit a burkolólapokról és azoknak a felragasztásáról tudni érdemes

Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: burkoláscsemperagasztásalzatkiegyenlítés
Manapság már a falakra és járófelületekre megtalálhatóak a strapabíró és igen elegáns, roppant egyszerűen tisztítható burkolólapok, amik manapság abszolút elterjedtnek nevezhetőek, legyen szó a konyháról vagy épp a fürdőszobáról, és sokan ezek mellett döntenek akkor is, amikor az előszobáról van szó. csempézés
Itt fontos szerep jut a a burkolólapok és a ragasztóanyag kiválasztásától kezdve egészen a burkolat elkészüléséig minden egyes részletnek, ezért olyan szakembert kell választani, aki teljes mértékben ért ehhez a komplex szakterülethez.
Ez azért is lényeges, mert a komoly munkafolyamati rendszernek a betartása kötelező, és ezt csak az tudja végrehajtani, aki ért is hozzá.
Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a burkolólapok kiválasztása is fontos szempont, mert a kis méretűekkel nehéz bánni, és lassú velük a haladás, a nagyok pedig kellő gyakorlat híján nehezen illeszthetők síkba, de tempósan lehet velük haladni.
Ez természetesen a burkolandó felület nagyságától is függ. A szükséges lapmennyiség kiszámolásánál legalább 20% ráhagyás szükséges a törések miatt, a leszabandó lapokat pedig egész lapnak kell tekinteni.
Mindenképp lényeges, hogy a lapok kaliberszáma azonos legyen. A lapok gyártáskori mérettűrése ugyanis változó, az azonos számúaké viszont azonos, ami az egységes fugahézagok kialakítását könnyítik meg. A kaliberszám az azonos színtónusra is garancia.
Ha a profi fajták megvannak, akkor nem marad más, mint a felragasztás. Nem árt tudni, hogy a padlónál előbb az aljzatkiegyenlítő kerüljön a felületre, falra pedig az alapozót kell felhordani, majd száradását követően az esetlegesen szükséges kenhető vízszigetelő fólia felkenése következhet.
E réteg megkötése után lehet csak hozzáfogni a burkolólapok felragasztásához.
Általában célszerű az alsó sort felragasztani, mégpedig egyenes élű felső vezetőléchez igazodóan. A padló vagy a bázisfelület ugyanis többnyire egyenetlen. A lécet a legmélyebb részhez igazodva kell felerősíteni, a lapokból pedig ennek megfelelően kell a felesleget levágni.
A burkolandó felületre általában 5 mm-es fogazott simítólappal ajánlott a megadott arányban vízzel bekevert vékony ágyazású ragasztók valamelyikét felteríteni. A lapokat puha ütésekkel, kissé megmozgatva kell a ragasztóba nyomni, a szintezésüket gumikalapáccsal ütögetve lehet beállítani.
Igen elterjedt hazánkban is parafa falburkolat

Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: parafaparafafalburkolat
Amikor a szakembereket kérdezik, melyik az a falburkolat típus, amelyik szinten minden téren megfelel, akkor igen gyakran a választ a parafa jelenti. Ez azért sem meglepő, mert ezek nem csak esztétikus, hanem roppant ellenállóak is.
Itt említést érdemel a tény, hogy ezek pára- és nedvességtaszító adottságokkal rendelkeznek, illetve természetes módon gyantatartalmuk is van, ami által nem fog ki rajtuk a rengeteg penészgomba és egyéb káros anyag sem. parafa falburkolat
A parafa emellett kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai, valamint az, hogy a nehezen éghető anyagok közé tartozik, az egész világon egyre kedveltebbé teszi a belsőépítészek, kivitelezők, felhasználók körében.
A falburkoló anyagok hordozó rétege agglomerált parafatömörítvény, erre préselik rá a vékonyra szerelt fedőréteget. Ha a hordozólap felülete színezett, az a rápréselt laminátum résein áttűnik.
Az így előállított burkolóanyag változatos, színes mintái további lehetőséget nyújtanak a belsőépítészeknek. A parafa burkolatok készülhetnek portaszító viaszolt felülettel, lakozva, illetve a faiparban használt festék- és pácanyagokkal színezhetők. Előfordulhat, hogy a parafa kiváló fizikai tulajdonságaira szükség van, de maga a parafa mint díszítőelem nem használható.
A natúr agglomerált, erősen tömörített, teljesen sima, 1-15 mm vastagságú parafalapok a teljes felületükön való felragasztás után minden további előkészítés nélkül falfestékkel festhetők vagy tapétázhatók.
Valamennyi parafa burkolat rögzítéséhez az ismert kontakt-ragasztókat kell használni. A parafa tapétákat hagyományos tapéta alappapírra ragasztott, lézerrel szeletelt parafalaminátumból gyártják.
Ennél is festhetik a hordozóanyagot, a tapétapapírt. Az alappapír színe a parafa likacsain áttűnik, így különleges színhatású, szabálytalan mintázatú felületeket eredményez.
A színek között a téglaszíntől a zöldön át az aranyig minden megtalálható, sajátos hangulatot adva a tereknek. Kizárólag a helyiség esztétikai értékének emelésére szolgálnak, mivel a tapétagyártáshoz felhasznált vékony parafaréteg már nem képes a hő- és hangszigetelésre.
A parafa tapintása és mintázata, illetve anyagának egyedülálló tulajdonságai az igényes belső terekben különleges fizikai és hangulati atmoszférát nyújtanak. Aki parafaburkolatot használ, a minőséggel hosszú távon kötelezi el magát.
Hogyan kell megfelelően eljárni a csempe felragasztását illetően? Mik a főbb segédtartozékok?

Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: aljzatkiegyenlítésfugázóanyagkenhetővízszigetelés
Amikor a konyháról, fürdőszobáról vagy épp egyéb fontosabb helyiségről van szó, akkor mindenképp főszerephez juthatnak a bizonyos burkolatok, amik garantálják a praktikusságot és az elegáns jelleget is. Fontos tudni, a falakon és járófelületeken tartós, dekoratív és könnyen tisztítható burkolatok alakíthatók ki különféle anyagú burkolólapok felragasztásával.
Amikor az ember úgy dönt, hogy egyedül vág neki a feladatnak, profi és tapasztalt szakember nélkül, akkor minden fontosabb részfeladatra illetve annak megoldására is vonatkozó komplett terv szükséges annak érdekében, hogy a siker valóban meglegyen és a végeredmény kifogástalan legyen.
aljzatkiegyenlítés
Természetesen maga a burkolat mellett igen fontos szerep jut a segédeszközöknek. Számos esetben, mint például a betonpadlókon önterülő aljzatkiegyenlítőkre is szükség lehet, ha a felületen 1-2 cm-es egyenetlenségek mutatkoznak.
Az oldalfalak egyenetlenségeit pedig vastagágyazású ragasztókkal lehet kompenzálni, amellyel 15-20 mm-es egyenetlenségek is szintbe hozhatók a burkolás során.
A burkolólapok ragasztásához mindenkor megfelelő alapfelület kell, amelynek kialakításához szükség lehet a különféle alapozók valamelyikére, amelyek a felület nedvszívását csökkentik, és jó tapadást biztosítanak a következő réteg számára.
Nedves helyiségekben szükséges a többnyire kenhető vízszigetelők valamelyikének az alkalmazása is, amelyeket hajlaterősítő szalagokkal kombinálva kell alkalmazni, ami elzárja a nedvességet a falazattól.
Ez különösen teraszoknál, vizes helyiségekben szükséges. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a fugázó anyagok a burkolólapok közötti hézagok esztétikus feltöltéséhez szükségesek. Vízlepergető tulajdonságuk különösen vizes helyiségekben fontos.
A sarkok és a dilatációs hézagok kitöltéséhez pedig csak nagy elaszticitású szilikonos fugázó anyagok a megfelelők. Ezek a fugázók színében is kaphatók, így nem ütnek el egymástól a felhordásuk után.
Tehát amikor az ember maga szeretné elvégezni ezt a sokszor igen komplex feladatot, nem elég csak a profi burkolatot megvenni, időt kell szakítani a megfelelő segédanyagok megtalálására is. Szerencsére a biztos végeredményt tekintve online shopunk áll a  rendelkezésre, ahol a munkatársak mindenben készséggel állnak a rendelkezésre annak érdekében, hogy a végeredmény kielégítő legyen.
Gyakran szükséges lehet a falak komplett átglettelése

Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: glettglettelés
Sokan úgy tartják, hogy amikor a lakást egyes helyiségeit kell teljesen átfesteni, akkor az mindenképp a családtagok dolga, hiszen az könnyű és egy igazi, felejthetetlen élmény garantál.
Ez sok esetben adott is, kivéve akkor, amikor a festés előtt kötelezőnek bizonyul a glettelés, ami semmiképp sem egy laikusnak való, hiszen ez egy szakértelmet és tapasztalatot követelő feladat, amivel csak egy profi tud megbirkózni. glettelés
Ez a teendő nem más, mint a repedések, mélyedések és egyéb falhibák kijavítása, amihez a szakértelem mellett szükség van a megfelelő anyagokra is.
Ebben természetesen segíthet a klienseknek egy profi és megbízható forgalmazó. Ha ezek megvannak, akkor a falak átglettelése már kezdetét is veheti.
Mielőtt azonban az ember ebbe belekezd, nem árt tudni, hogy ez egy hosszadalmas, időigényes és sokszor fárasztó munka, és megfelelő tapasztalat nélkül több napot is igénybe vehet.
Nyilvánvalóan a szakember fél nap alatt is befejezheti a tennivalót, és ezért is választják ezt az opciót egyes emberek. Miért is nehéz ez? Főleg azért, mert ilyenkor kötelező z egész felületet alapglettelése teljes síkba.
A sikert egyértelműen garantálja, ha a szakember alulról felfelé és egy irányba haladva dolgozik. Említést érdemel az a fontos tanács is, hogy mindig érdemes akkora felületet áthúzni glettanyaggal, amennyi a bedolgozhatósági idő alatt lehetséges, ami körülbelül egy óra. Itt szükséges lehet a H típusú lécre, amivel a felesleges anyagot mindig ki lehet egyengetni.
Amint a felszín már meghúzott, nedves szivaccsal áttörölve, simítólappal áthúzva érdemes megoldani a simítást. Amikor valóban igényes munkáról van szó, akkor az eredményt mindenképp surló fényben egyenes léc éle mentén kell ellenőrizni és átlós irányban is.
Amikor úgy tűnik, túl sok az anyag, akkor a csiszolólapot érdemes használni.
Az ilyen alapos munkára vélhetően kevesen vállalkoznak, ezt is inkább festő szakemberre bízzák. Szerencsére sokszor csak alapglettelésről van szó. Ez nem más, mint a mélyedések, lyukak és fugák kitöltése.
Az azonban tudni kell, hogy az alapglettelés önmagában nem alkalmas végleges felületképzésre. A normál glettelésnek fokozatmentes átmeneteket kell biztosítania a javított felületek között, és teljes kiegyenlítéssel sima falat ad.
A vakolatok fontosabb segédtartozékai

Közzétette itt Homlokzati vakolatok ·
Tags: vakolatvakolásglettelésvakolóprofilok
Bármelyik szakember elmondhatja, hogy egy ház viszonylag gyorsan tető alá kerül, de a teljes befejezésig még sok idő telik el. Itt említést érdemel a tény, hogy vakolás igen fontosnak és időigényesnek bizonyul, számításba véve az adott épület méretét, tagoltságát és rendeltetését.
Általánosságban azért elmondható a munkaigények ötödét teszi ez ki. Ezért tanácsos profi szerszámokra és segédtartozékokra alapozni, hiszen a építtető érdekei miatt is fontos, hogy a befejező munkák is gyorsan elkészüljenek. Márpedig ezek közül is az egyik legidőigényesebb munkafolyamat a vakolás.belső vakolás
Mindenképp tudni kell, hogy a vakolatok elkészítése során különböző vakolóprofilokat és vakolaterősítéseket használ fel a szakember, tehát segédkellékeket, amik nélkül nem garantálható a teljes siker.
A vakolóprofilok felhasználási helyének és funkciójának függvényében temérdek típus különböztethető meg, ám a leginkább ismert csoportnak a külső és belső felhasználású, élvédő, gyors vakoló, vakolat lezáró, lábazati, csatlakozó, fugaképző és dilatációs profilok tekinthetőek.
Ez készülhetnek rozsdamentes és horganyozott acélból, illetve igen elterjedtek azok a fajták is, amik alumíniumra vagy épp műanyagra alapszanak.
A kiválasztásnál is figyelni kell, hiszen itt főszerephez jut a a felhordandó vakolat vastagsága, a  profil tervezett funkciója és természetesen a felhasználás helye is.
A horganyzott acéllemez profilok mindenféle vakolóhabarcshoz felhasználhatók. Homlokzaton csak akkor szabad horganyzott profilokat alkalmazni, ha azokon biztosított a legalább 5 mm vastag vakolattakarás, egyébként csak rozsdamentes acél, vagy PVC élvédővel ellátott horganyzott acél profilok használhatóak.
Alumínium profilok csak gipsz, műgyanta és vékony vakolatok esetén jöhetnek szóba. Alumínium és acél profilokat nem szabad egymással érintkeztetve használni, mert kapcsolati korrózió lép fel.
Amikor ezen eszközök telepítéséről van szó, akkor négy fázisra lehet számítani, amivel egy profi mindenképp tisztában van. Első lépés a ragasztóhabarcs felhordása a profil tervezett elhelyezési helyére.
Ezt követi a lemezolló segítségével a vakolóprofil méretre vágása, ami után jöhet a felhelyezés a kijelölt helyre és a beágyazást. Végezetül pedig nem marad más, mint a pontos elhelyezés leellenőrzése egy  vízmérték segítségével.
A mai modern vakolatok

Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: szárazhabarcsalapvakolatfalazóhabarcsvakolóhabarcs
A szakértők pontosan tudják, hogy a vakolás egy roppant komplex és időigényes építése teendőt, amit tekintve mindenképp szükséges a tapasztalat, hozzáértés, precizitás és nem utolsó sorban a megfelelő alapanyag. A vakolási munkák az épület méretétől, rendeltetésétől, tagoltságától függően az építés teljes munkaigényének kb. 20%-át teszik ki. A teljes sikert tekintve, amibe beletartozik a gyorsaság is, kijelenthető, a  mai építkezések már nem nélkülözhetik a gyorsan bedolgozható és jó kvalitású száraz habarcsokkal történő gépi vakolást.
belső vakolás
Hazánkban is, mint számos más országban, igen elterjedt a már említett száraz habarcs is. De pontosan ez mit takar? Nos, ez az alapanyag nem más, mint egy gyárilag előkevert, valamilyen kötőanyagot, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékot tartalmazó keverék, amelyhez közvetlenül a felhasználás előtt kell ivóvíz tisztaságú vizet keverni.
Ez garantálja majd a tartós és megbízható jelleget.
Ezen típusok lehetnek  általános rendeltetésű tömeghabarcsok és speciális változatok is. Az előbbi vakoló, falazó és felületképző tömeghabarcsok olyan mész, cement vagy gipszbázisú anyagok, amelyeket az építőiparban falazásra, vakolásra és felületképzésre használnak.
Az utóbbi fajták pedig valamely tulajdonságukkal kiemelkednek az általános habarcsok közül. Ilyen lehet például a vízzáró-, rugalmas ágyazó-, sav- és lúgálló- és hőszigetelő típusok.
Egyediséget az is sugallja, hogy itt a kötőanyag a a cementen, mészen, gipszen túl lehet egyéb más anyag is, mint például vízüveg. Ezek a habarcsok is minden esetben tartalmaznak bedolgozást könnyítő és tulajdonságjavító adalékokat.
Legyen szó akármilyen vakolásról, a szakembernek mindig tudnia kell, hogy milyen fajtát választ a biztos siker érdekében. Ha a cél a tökéletesség, akkor semmiképp sem tanácsos nem minőségi, rossz típusú habarcsok mellett dönteni.
Kétségtelen, hogy ezek nem rendelkeznek igazán időálló jelleggel, ami ezen esetben létfontosságúnak számít. A biztos sikert a fent említett általános és speciális fajta is garantálhatja, de, hogy melyiket érdemes választani, azt csak a szakember tudja megmondani.
Ezért a lakás-, háztulajdonosnak igen lényeges szerep jut, hiszen mindenképp meg kell találja azt a céget, amelyik biztosítja a minőségi habarcsot és a tökéletes kivitelezést is.
Miért is éri meg a hőszigetelés mellett dönteni?

Közzétette itt Hőszigetelés ·
Tags: hőszigetelésenergiamegtakarításfelújításhőellátás
A hőszigetelés szerencsére már egy elterjedt megoldásnak tekinthető. Ennek a módszernek a pozitívumai igazán egyértelműek, hiszen ennek köszönhetően érhető el az energiatakarékosság, a költséghatékonyság és természetesen a környezetvédelem is.
Akinek mindhárom fontos, az már nagyon rég a felújítás mellett döntött, amiben főszerep jutott a hőszigetelésnek is.
Gyakran felmerül a kérdés, hogy miért is éri meg a hőszigetelés mellett dönteni.
Hazánkban az energiahordozók felhasználásának mintegy harmada fordítódik fűtésre, tehát nem közömbös a környezet szempontjából, hogy a fűtési hőigény kielégítése mekkora környezetterhelést eredményező technológiával oldódik meg.
A legkedvezőbb energetikai mutatókkal rendelkező hőellátási módok egyike a távhőellátás. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy nem minden távhőellátás tesz eleget annak az elvárásnak, hogy a hőigények kielégítése a legkisebb alap energiahordozó felhasználással és a legkisebb környezetterheléssel valósuljanak meg. energiatakarékos hőellátás
Azok a távhőrendszerek, amelyek kapcsolt energiatermelés nélkül vagy elavult, korszerűtlen paraméterű berendezésekkel állítanak elő távhőt, általában inkább a környezetterhelés és az energiahordozó igény növekedését eredményezik. A hőellátás messze kiemelkedő jelentőségű környezeti hatása a levegőszennyezés.
Az egyéb szennyezők (víz, zaj, hulladék) viszonylag csekélyek a levegőszennyezési hatásokhoz képest. Bár a tüzelőberendezések jelentős részére különböző rendeletek rögzítenek felső határértéket a különböző szennyezőanyagokra a nitrogén oxidra és a széndioxidra az esetek többségében nincs leválasztó berendezés, de még természetes leválasztási folyamat sem létezik.
A szennyezőanyag kibocsátás csökkentését elsősorban tüzelőanyag megtakarítással lehet elérni. Továbbá a központosított hőellátás nagyobb kibocsátás esetén is csökkentheti a lakókörnyezetben a kialakuló emissziót.  A kémény megfelelő-elhelyezésével és magasság megválasztásával elérhető, hogy a legmagasabb emissziók is csökkenjenek és az évi átlagos koncentráció is az évi átlagos terhelhetőségnek csak egy csekély részét érje el.
Ezáltal világossá vált, hogy a nem csak az energiamegtakarítás mehet végbe ennek köszönhetően, hanem az anyagiakat tekintő spórolás is. Sőt, a környezetszennyezést is csökkenteni lehet ezen megoldással.
Felhők
homlokzatfesték dűbelezés lakásfelújítás hőtárolás fugázó dekorációsfalburkolat emelkedés sporolás lélegzőfal homlokzatfestékek glettelhető szilikon falazóhabarcs hőhíd komfortoslakás energiasporólás luxuslakás üveggyapot vakolóprofilok ecose hatékony kültérifesték hőszietelés dűbel Grafitos színválasztás félkomfort Homlokzati színválasztáa beltéri faldekoráció rendszer beltérifestés ragasztás grafit csemperagasztó kivitelezés közetgyapot delap KingStone ablak glettelés nullenergia fal szigetelőrendszer helyiségfunkció falburkolat hőveszteség dekorációs energiafelhasználás Grafithe extrém homlokzatiszigetelés Knauf ház építkezés távfűtés festék falburkolás vízszigetelés tervezés festékszín hőmérséklet alapozó vakolás EU penészesedés nútok padlófütésfólia vakolatszín nedvességterhelés üvegszövetháló penészes homlokzati divatszín energiamegtakarítás lépésálló Thermonia zártcellás folyamat 2015színe épülettervezés szabvány eps tetőhőszigetelés kingstone fűtés penészkár szigetelés.polisztirol dörzsölt hőátadás klímavédelem kőzetgyapot hővesztesség szilikát kontakt födémszigetelés környezetbarát mediterránfestés technológiai padlófestékek eladólakás gyerekszobafestés gázfogyasztás kenhetőszigetelés x megtakarítás Hőplusz kenhető festés alzatkiegyenlítés TI312 vakolatalapozás energiatakarékos külsőszigetelés átlaghőmérséklet kivítelezés falfestés glett elemek akrilátos takarékoskodás Extrudált fugázás díszvakolat lábazati impregnálás színek kapart padlófűtés csemperagasztás energiatakarékosság csempézés hőkamera hőellátás járólapragasztó üvegyapot beltérifesték roll energiahatékonyság építőanyagok ragasztó naptér vakolat tapadásjavító költséghatékonyság passzívház tapadóhíd nemesvakolat változás spongyázás flexibilisfuga szilikonos falfesték burkolás wallart alapvakolat XPS energia szellőztetés felragasztott anyag felhordása hálóágyazás felújítás hőreflexiósfólia rögzítés ablakhőszigetelés költségcsökkentés silicon texturato átalakítás aljzatkiegyenlítés bemart tapéta szigetelőanyag belsószigetelés hőáramlás időjárás rusztikusfestés színharmónia aluplast kivitelezése ablakszigetelés anyagok hőenergia tetőszigetelés hangszigetelés buborékosfólia hőszigetelő spórolás vakolóhabarcs ingatlanérték épület megtérülés hálózás szárazhabarcs költséghatékony EPS penészedés utólagos hőszigetelés falpanelek falfestékek fugatisztitás nyomtatott xps utólagoshőszigetelés polisztirol gombásodás falpanel üvegszövet szigetelés vakolatok 3D parafa
SSL Certificate
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz