Hőszigetelő rendszerek, szigetelések, vakolatok, festékek Blog - Hőszigetelő Áruház Webshop

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hőszigetelő rendszerek: vastagság és páraátbocsátás

Közzétette itt Hőszigetelő rendszer kivitelezése ·
Tags: Hőszigetelőrendszerek:vastagságpáraátbocsátás
Nem vitás, hogy a jól bevált és sokak által használt polisztirol alapanyagú hőszigetelő rendszerek leginkább kedvező árfekvésük miatt kedveltek. De további előnyük, hogy egyszerűen és gyorsan alkalmazhatóak.
hőszigetelő rendszer felépítéseAzonban a polisztirol alapanyagú hőszigetelésekkel kapcsolatban sok téveszme kering a köztudatban.
Kevés szó esik viszont arról, hogy a szigetelés csak megfelelő anyagokkal párosítva nyújtja az optimális hatást.
Kétségtelenül fontos szerep jut a vastagságnak.
Gyakran szembesülnek azzal a szakemberek, hogy a hozzá nem értők úgy vélik, a polisztirol lapokkal történő hőszigeteléseknél teljes mértékben elegendő az 5 cm vastagságú megoldás. Ez még abban az esetben sem nevezhető igaznak, ha modern falazóanyagból készült, újonnan épült objektum hőszigeteléséről van szó.
Azonban ha egy olyan épületről van szó, ami már harminc éves, és tömör vagy lyukacsos téglából, szürke gázszilikátból vagy kazánsalak betonból készült, akkor az 5 cm egyáltalán nem nevezhető elegendőnek. Ilyenkor legalább 10 cm-ben kell gondolkozni, ugyanis a a falazat hőszigetelés szempontjából lényegében hatástalan.
Vitathatatlan, hogy mérvadó szereppel bír a szigetelést tekintve a páraátbocsátás is. A páradiffúziós képesség lényeges szempont a hőszigetelő rendszer kiválasztásánál.
A falazóanyagok mikroszkopikus pórusain keresztül a pára kivezetődik a külső hűvösebb, vagyis az alacsonyabb nyomású tér felé.
Ezért nagyon fontos, hogy az utólag felkerült homlokzati szigetelőanyag páraáteresztő képessége a lehető legjobb legyen, hogy a falazaton átjövő pára útját ne akadályozza.
Ha a hőszigetelő rétegen nem tud távozni a pára, akkor lecsapódik, és előbb utóbb különböző épületkárosodások léphetnek fel.
A külső fal páraátbocsátó képességét sokszor azonban feleslegesen túlbecsülik. Egy átlagos lakásban vagy családi házban sokkal kisebb mennyiségű vízgőz keletkezik, mint amennyit bármelyik külső fal képes átbocsátani.
Fokozott páraképződésű helyiségekben helyi elszívással, gépi szellőztetéssel is segíthetjük a képződő pára elvezetését.
Ezt a két szempontot mindenképp szem előtt kell tartani a hőszigetelő rendszer esetében, hiszen ezekkel érhető el igazán a kielégítő végeredmény, ami több tíz éven, évtizeden át hűen szolgál majd.
Fontos jó tanács a tetőtér szigetelésének anyagát tekintve

Közzétette itt Hőszigetelés ·
Tags: tetőtérszigetelésüveggyapotszigeteléskőzetgyapotszigetelés
Szakemberek állítják, hogy a ferde tetős épületszerkezetek roppant komplex struktúrák, ugyanis temérdek anyagból, megannyi munkafolyamat során nyerik el végső alakjukat. Sokan úgy gondolják, hogy ha az elkészült a tetőtérben valami gond akad, akkor biztosan a tetőszigetelőanyag a hibás. Természetesen ez a meglátás egyoldalú és nem nevezhető ilyen egyszerűnek.
üveggyapot szigetelés tetőtérbe
A vásárlás előtt minden forgalmazó és gyártó világosan elmondja, hogy miért is tanácsos a megfelelő szigetelőanyag típusának kiválasztása. Ez azért van, mert csakis így érhető el a kielégítő nívó.
Vitathatatlan, hogy a szigetelőanyagoknak különböző követelményeknek kell megfelelniük. Először is a hőszigetelési paramétereket kell figyelembe venni. Az alacsony hővezetési tényező, az épület energia felhasználásának minimalizálása érdekében szükséges.
Emellett nem elhanyagolható a hangszigetelési paraméter sem, ami az az akusztikailag komfortos lakhatás érdekében elengedhetetlen. Természetesen ott van az éghetőségi jellemző, mint alap biztonsági feltétel és az öregedésállóság, ami a  hosszú távú megoldások fő eleme.

Figyelni kell a saját síkjában való roskadás-mentességre is, ugyanis ha egy idő után az eresz irányába feltorlódik a szarufák között elhelyezett szigetelőanyag, hamarosan penészesedéssel és többlet hőveszteséggel kell számolni, mivel szigeteletlen felületek alakulnak ki.
Adott kell legyen a nagyfokú rugalmasság is.
A jó beékelődés töltse ki a rendelkezésre álló teret, hogy a szarufa természetes mozgásait (száradás, vetemedés, csavarodás) a szigetelőanyag követni tudja.
Nem szabad kihagyni azt sem, hogy ez egészségre ártalmatlan nyersanyagokból készüljön, illetve környezettudatos családoknál fontos szempont lehet a szigetelőanyag kiválasztásánál, hogy az mennyire „zöld” termék.
Miután a kliens meggyőzött arról, hogy az optimális  anyagot választotta, utána jön az ácsok, bádogosok, a tetőfedők, és belső gipszkartonosok szerepe, majd végül, a nagy kérdés, ki miként helyezi el a szigetelőanyagot és a külső-belső fóliákat?
Itt gondot vethet fel a tény, hogy nehéz összehangolni a munkafolyamatokat, mert minden szakma független egységként tevékenykedik, és csak a teljes munkafolyamat befejezésekor látható és tapasztalható, hogy az elkészült végeredmény végül vagy összehangolt munka eredménye lett, vagy nem.
A polisztirol szerepe az otthoni dekorációt tekintve

Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: dekoráció3dfalpanelWallArtpanel
Természetesen csakis akkor nevezhető otthonnak a lakás, ha az egy olyan stílust képvisel, ami tetszik a lakóknak, ami miatt szívesen töltik a pihenést a négy fal között. A dekoráció tehát fontos szereppel bír, és egyre több olyan megoldás lát napvilágot, ami nem csak esztétikus, de roppant olcsó és megbízható is.
WallArt 3D dekorációs falpanelPéldául a belső terek dekorálásakor, az apróbb hibák eltakarásakor gyakran polisztirol termékek mellett döntenek a lakók. Azonban a ház szépítése nem csak díszlécekkel, mennyezetburkolókkal és rozettákkal garantálható.
Napjainkban egyre elterjedtebbé válik a a beltéri falak kőhatású anyagokkal való burkolása. A profi munkának köszönhetően csak nehezen lehet megkérdőjelezni az adott végeredmény hitelességét.
Ez mindenképp szép, tartós és teljes mértékben feldobja a lakás hangulatát, és egyben rusztikus, ám modern látványt kölcsönöz annak. Itt említést érdemelnek a valódi kőburkolatok, illetve a műanyag kőutánzatok, és manapság már nem lehet kifelejteni a polisztirolt sem, amivel egyes áhított kőhatások egyszerűen elérhetőek.
Fontos megjegyezni, hogy a polisztirol kőhatású dekorlapok egyik óriási előnye, hogy felrakásuk nem igényel különösebb szaktudást, illetve speciális eszközöket, egyszerűen és könnyen dekorálhatunk vele, és valósághű kőburkolatot eredményez.
A dekorlapok súlyukból és méretükből adódóan könnyen és tisztán felragaszthatók, és összeilleszthetők, nem kell fugázni.
Mindemellett a lapok tetszés szerint festhetőek bármilyen oldószermentes festékkel, illetve ha megunjuk, igény szerint lecserélhetjük, vagy eltávolíthatjuk. Ideális ez a módszer kisebb és nagyobb falfelületek kreatív díszítésére és felújítására, illetve falfelületek kiemelésére.
Abszolút nem meglepő, hogy a helyhiánnyal rengeteg ember küszködik.
Ezt a helyzetet még az is nehezíti, hogy nem egyszerű olyan módszert találni, amely egyben tárolásra és díszítésre is alkalmas. Ebben segíthet két igen ötletes termék, melyek nemcsak a szoba díszei lehetnek, hanem aktív alkotórészei is.
A három része fali polcok esetében a négyszög alakú szett attraktív és modern, sokrétű felhelyezési lehetőséget nyújt. Egyik fő pozitívuma, hogy tetszőlegesen alakítható különböző kreatív technikákkal.
A felhelyezés sen nehéz, ugyanis a falra helyezendő felét be kell kenni ragasztóval, majd a falhoz illesztve erősen oda kell nyomni. A száradási idő mindössze 48 óra, a polcok teherbírása nagyjából 5 kg elemenként.
Tüzelőanyagok - A bio brikett

Közzétette itt Tüzeléstechnika ·
Tags: biobriketttőzegbriketthengerbrikettpinikaybükkbrikett
A lakások fűtésének a költsége vitathatatlanul egy igazi nagy terhet jelent a családok java részének, nem csak Magyarországon, hanem számos egyéb országban is. Ez még akkor is fennáll, amikor adott a a központi rezsicsökkentés.
bio brikett tüzelőanyagokPontosan ezen gond miatt érdemes a hagyományos tüzelőanyagok helyett a bio brikett fajtákat választani, amik hazánkban is egyre inkább teret nyernek, kiszorítva a tradicionális megoldásokat.
Mit kell erről tudni?
Nos, a különböző fajtájú bio brikettek nagyon korszerű és környezetbarát tüzelőanyagok, amelyekkel még a hagyományos gázos fűtésekhez viszonyítva is jelentős költségmegtakarításokat lehet elérni. Emellett használatuk környezetkímélő, és a tárolásuk is előnyösebb a hagyományos tüzelőanyagokénál. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a tárolásuk is előnyös, többnyire előcsomagoltak, több méretben kaphatók, így tetszőlegesen választhatunk a 15-30 cm hosszúságú brikettek között.
Átlagos anyagsűrűségük 1,2-1,4 g/cm3 közötti, ezért szinte nem is morzsolódnak, inkább csak törhetők. Raklapos és zsákos kiszerelésben egyaránt kapható.
Több fajta is fellelhető hazánkban is, ám a fa brikett talán a leginkább ismert biotermék. Mivel fűtőértéke a hagyományos tűzifához képest közel a kétszerese, ezért fa brikettből elegendő fele mennyiséget venni és raktározni. Azonos mennyiségű fa brikett lényegesen hosszabb ideig, nagyobb hatékonysággal ég és izzik, mint a tűzifa.
Takarékosabb is, mint a tűzifa, ez által használata olcsóbb és kényelmesebb. Amit még tudni kell, az az, hogy a különféle bio brikettek begyújtása elég nehézkes feladat, mert a tapasztalatok alapján a darabok nehezen kapnak lángra.
Ezt hivatottak megkönnyíteni a tűzgyújtó kockák, rudak, lapkák és tasakok, amelyek különféle kiszerelésű csomagokban szerezhetők be.
A hatásosságuk nem azonos, ezért, a tapasztalatok alapján, csak alulról eredményes a begyújtás velük, többnyire csak papírral és gyújtós fával kombinálva. Ez vélhetően a bio brikettek egyik jellegzetessége, mert jelentős a begyújtási hőigényük.
Szerencsére hazánkban is egyre többen döntenek ezen modern, minden téren előnyös módszerek mellett.
Színezővakolatok, homlokzatfestékek: Minden, amire szüksége lehet

Közzétette itt Homlokzati vakolatok ·
Tags: Színezővakolatokhomlokzatfestékek
Kétség sem fér hozzá, hogy a modernebb épületek esetében a különböző típusú homlokzatok egyszerre több feladatot is gondmentesen ellátnak. Elsősorban gondolni kell itt az esztétikára, amit tekintve a homlokzatok egyöntetűen tökéletesnek nevezhetőek. Előnyük abban rejlik, hogy valóban ízlésesen illeszkednek környezetükbe.
homlokzati vakolatokArról sem szabad megfeledkezni, hogy biztos védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságaival szemben. A választást illetően a tulajdonosnak fontos feladat jut, ugyanis a helyesen megválasztott színek és díszítőelemek tükrözik a ház belsejét, de árulkodnak annak rendeltetéséről is. A homlokzatok kialakítása számos módon történhet, ilyenek többek közt a vakolás és a festés.
Néhány évtizeddel ezelőtt Magyarországon az előkevert vagy zsákos kiszerelésű vakolóanyag fajtái még ismeretlen alapanyagoknak bizonyultak. Mindez megváltozott az évek során, és napjainkban a kész vakolatokat forgalmazó cégek széles skáláját kínálják a különböző összetételű és színű burkolóanyagoknak. A vakolat kifejezés tulajdonképpen egy több elemből álló rendszert takar. A kész tégla- vagy betonfalra alapvakolat kerül, amelynek felületét olyanra képezik ki, hogy az alkalmassá váljon a külső, (színező) vakolat fogadására. A köznyelvben sokszor keveredik a nemes- és a vékonyvakolat fogalma. A legegyszerűbb, mindenki által érthető különbség, hogy a zsákos anyagok a nemes, míg a vödrösek a vékonyvakolatok.
A jó minőségű színezővakolatok akár 35 évig is őrzik színüket és előnyös tulajdonságaikat, egy idő után viszont elkerülhetetlenné válik a vakolat felújítása, újrafestése. A homlokzatfestés – anyagában nem színezett vakolat használatakor –új ház esetén is téma lehet. Frissen vakolt felületen a homlokzatfesték azonban csak a vakolat teljes átszáradása után alkalmazható. A festékek kiválasztáskor a színen túl más szempontokat is figyelembe kell venni. Léteznek kültéri festékek, amelyek nem alkalmazhatóak olyan falfelületen, ami eredetileg diszperziós anyaggal lett lefestve. A homlokzati festékek– azon túl, hogy kellemes külsőbe burkolják a házat,– a vakolat élettartamát is meghosszabbíthatják, ugyanis az öregedés révén keletkező hajszálrepedésekbe nem tud bejutni a csapadékvíz.
Ezt jelenti a pellettüzelés

Közzétette itt Tüzeléstechnika ·
Tags: pelletpellettüzelés
Évről évre jelennek meg olyan megoldások, amik még kevesebb pénzt vesznek ki azok zsebéből, akik szeretnék a lehető legeredményesebb megoldani a lakás optimális hőjének az elérését. Erre megoldás a pellettüzelés
fenyő pelletA folyékony fának is nevezett fapelletet 20 évvel ezelőtt fejlesztették ki Ausztriában és Skandináviában. Nyilvánvalóan hamar elterjedt itt is, de gyakran megesik, hogy sokan nem is hallottak még erről.
A szakemberek szerint a cél az volt, hogy fával illetve más növényi hulladékokkal is ugyanolyan kényelmesen, gazdaságosan, automata módon lehessen fűteni, mint gázzal vagy olajjal.
Fontos tudni, hogy a pelletálás egy régóta ismert eljárás, melynek során az alapanyagot kötőanyag hozzáadása nélkül, nagy nyomáson kis rudakká préselik.
A tömörítési eljárás előnye, hogy tiszta, jól kezelhető, csomagolható és gazdaságosan szállítható anyagot eredményez. Szinte minden anyagot lehet pelletálni, amely apró méretűre darálható, illetve szemcseszerkezete és nedvességtartalma megfelelő.
A fűtés elérését tekintve központi szereppel bír a pellet kazán. Amióta pelletálási eljárással sikerült "folyékonnyá" tenni a fát, nincs nagy különbség a berendezés felépítésében a gázhoz vagy fűtőolajhoz képest, mivel mindhárom rendszer rendelkezik egy üzemanyagtartállyal, egy égőfejjel, valamint egy erre a célra kialakított hőcserélővel.
Alapvető különbségek az üzemeltetésben vannak, mivel a gáz, illetve cseppfolyós üzemanyag eltér a szilárd fűtőanyag tulajdonságaitól.
A lényegi különbségek a fűtőanyag adagolásában (ami a pellet esetében egy továbbító csiga segítségével történik), valamint a képződő salakanyag mennyiségében vannak. Mivel a pellet tüzelőanyag valójában szilárd formátumú, ezért az adagolás minden esetben olyan kialakítású, hogy visszaégés lehetőleg ne következhessen be.
A fapellettel üzemelő kazán égőfejét elhagyó láng hőmérséklete 800-1000 °C között ingadozik.
Ha hasznosítjuk a füstgáz hőmérsékletét, ami 70-100 °C között lehet, a rendszer hatásfoka 90% felettinek mondható.
A roppant kreatív 3D faldekorációk

Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: faldekoráció3Dfalpanelekdekorációsfalburkolat
Aki egy kicsit is otthonosan mozog az otthoni dekorációs elemek világában, az tudja, hogy napjainkban egyre elterjedtebbé váltak a speciális falmatricák. Ezen temérdek méretben és mintázatban beszerezhetőek, aminek hála mindenki rátalálhat a tökéletes modellre, és  viszonylag kevés fantáziával valóban egyedi a hatás érhető el velük.
3D falpanelSokan azért is választják ezeket, mert érhető okok miatt nem mindenkinek telik művészek által készített drága festményekre vagy egyéb faldíszre.
Ha valaki elég fogékony a formák iránt, és még az ecset és a festék sem idegen tőle, akkor akár megfelelő alakra vágott MDF lapok felhasználásával is képes érdekes, mondhatni pop-art hatású faliképeket alkotni.
Hazánkban igen elterjedtek a 3D falpanelek és a domború mintázatú falrészek. Egyre többen tűnődnek azon, hogy vajon miként lehetne egy igen nagy falfelületet kreatívabbá, egyedibbé és egyben dekoratívabbá tenni.
Nos, erre tökéletes megoldást jelentenek a 3D-s falpanelek. Ezek mintázattól függően lehetnek akár 50 cm nagyságú rost alapú lapok, de nyugodtan beszerezhetőek a 12,5 cm-es típusok is.
Nem vitás, ezek kiválóan alkalmasak falrészek dekoratív burkolataként. Színben bármilyen falfestékkel átfesthetők, és a mintázatok 20 fajta változatából lehet választani a dekorációs célra készült lapokból.
Léteznek fából készült változataik is, amelyek gyalult, vagy hasított felületűek, és szintben tagolt tölgy és diófa darabokból állnak össze. Felragasztásuk könnyű, és a hatásuk nagyon dekoratív még viszonylag kis falfelületen alkalmazva is.
Kétség sem fér hozzá, hogy igazán dekoratív megoldásokat lehet elérni ezáltal, és aki csak a fantáziájára alapoz, az biztosan sikert arat.
Akinek a minőség is fontos, az természetesen felkeres olyan szakavatott shopokat, ahol a legprofibb darabok szerezhetőek be. Hazánkban temérdek ilyen van, ezért érdemes megtalálni a minden téren professzionális áruházakat.
A polisztirol élettartama

Közzétette itt Hőszigetelés ·
Tags: polisztirolhomlokzatiszigetelőanyag
Teljesen egyértelmű manapság, hogy a hőszigetelésnek számtalan előnye van. Egyre többen döntenek a minden téren hasznos polisztirol mellett, amiben meg lehet bízni. Azonban mielőtt bárki is belekezd a szigetelésbe, jogosan merül fel a kérdés, milyen hosszú élettartamra számíthat az adott beruházástól, anyagtól.
polisztirol szigetelésEhhez tartozik az is, hogy sokakat érdekel, hogy mennyi idő után mondható el, hogy ténylegesen hasznot hoz a szigetelés a a fűtési költségmegtakarításnak köszönhetően.
A világ talán egyik legnagyobb polisztirol gyártó és forgalmazó cége felismerte, hogy sok kliensben felmerül ez a kérdés. Pontosan emiatt összegyűjtötte azokat a vizsgálati eredményeket és tapasztalatokat, amikből következtetni lehet a leggyakrabban alkalmazott homlokzati szigetelőanyag élettartamára.
A globális vállalkozás szakemberei összehasonlítást végeztek a közel 40 évvel ezelőtt gyártott és a ma előállított szigetelőanyag között, és megállapították, hogy hővezetési tényezőben a régi és a mai anyag minősége alig különbözik.
Mivel az európai szabványok a polisztirol hőszigetelőket szilárdsági paramétereik szerint osztályozták, ezért ebben a tekintetben is elvégezték az összehasonlítást.
Az eredmények itt is meglepően jónak bizonyultak; a 35 éves anyag szilárdsági paraméterei mindössze 7%-kal voltak gyengébbek, mint az újé.
A tesztek a mostani modern megoldásikra is vonatkoztak, és egy idén véghezvitt vizsgálat kimutatta, hogy például a a homlokzati hőszigetelések esetében az EPS termékek várható élettartamára több mint 75 év is lehet, ami valljuk be, mindenképp elképesztő.
Hazai viszonylatban a hozzáértők, szakemberek úgy vélik, hogy az az élettartamot a szigetelőanyag azért nem fogja kitölteni, mert ezt az időt részben lecsökkenti magának az épületnek az élettartama, másrészt a szigetelőanyag avulása is.
Teljesen világos, hogy például a 20 éve beépített, alig 5 cm vastagságú hőszigetelés ma már nem elégséges, és kiegészítő hőszigetelésre, vagy az épület újraszigetelésére van szükség már ma is. Szerencsére ez egyszerűen megoldható bizonyos itthoni szakembereknek hála, és lehetősége van megrendelni az alapanyagot ismert shopoktól.
A megfelelő festék kiválasztása

Közzétette itt Festékek ·
Tags: homlokzatfestékekbeltérifalfestékekpadlófestékek
A lakástulajdonosok sokszor végzik saját maguk a festést, hiszen ezzel egyszerre érhető el a költségmegtakarítás és az a végeredmény, ami végképp kielégítő. Gyakran azért is választják sokan ezt, mert nincs szó nagy munkáról, és az elvégzés egy hétvégét  vesz csak igénybe, ami miatt nem kell szakemberhez fordulni, ami több tízezer forintba is kerülhet.
homlokzatfestékekNyilván azt tudni kell, hogy az elvégzett munkafolyamat végeredmények nívója gyakran nem etekszik a rutinos szakemberek produktumaival.
Ezen szerencsére segíthet a tény, hogy a korszerű anyagoknak hála, az eredmény legfeljebb esztétikailag kifogásolható, feltéve, ha a megfelelő anyagokat használ a tulaj.
A falak esetén egyértelműen lényeges szerep jut az anyag minőségének. Itt ez azért is fontos, mert a falak bevonatához más összetételű festékek valók, mint az egyéb anyagok felületkezelésére.
A falfestékek legtöbbje ugyanis nem gátolja a falszerkezet „lélegzését”, felületük pedig többségükben matt fény.
Például homlokzatfestékek kimondottan a kültéri igénybevételeknek megfelelően időjárás, UV- és nedvességállók, míg a belső falfestékek e tekintetben– érthető módon  kevésbé ellenállók, viszont a különféle adalékanyagokkal módosítottak változatos felületi strukturáltságú bevonatok készítésére is alkalmasak.
Kültérben tehát főként az időjárás viszontagságai ellen kell védenie a festékeknek, míg belső térben inkább a használat során bekövetkező hatásokkal szemben kell a kezelt felületeknek ellenállónak lennie.
Falfestékek szempontjából kültérre a homlokzatfestékek, lakóterekbe pedig a különféle anyag-összetételű beltéri falfestékek a megfelelők.
Külön csoportot alkotnak a speciális, betonfelületek átvonására készült – azok védelmét, impregnálását és színezését szolgáló – bevonóanyagok, az ún. padlófestékek.
Fontos tehát a beszerzésnél pontosan tudni, hogy a kvalitás igenis számít. Ilyenkor sokan a megfelelő helyen vásárolnak, hiszen tudják, ott a szakemberek mindenben rendelkezésre állnak, ezért tévedni nem lehet.
Szerencsére Magyarországon is temérdek bolt és online áruház kínálja a príma kvalitású termékeit, gyakran jutányos áron.
Minden, amit a burkolólapokról és azoknak a felragasztásáról tudni érdemes

Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: burkoláscsemperagasztásalzatkiegyenlítés
Manapság már a falakra és járófelületekre megtalálhatóak a strapabíró és igen elegáns, roppant egyszerűen tisztítható burkolólapok, amik manapság abszolút elterjedtnek nevezhetőek, legyen szó a konyháról vagy épp a fürdőszobáról, és sokan ezek mellett döntenek akkor is, amikor az előszobáról van szó. csempézés
Itt fontos szerep jut a a burkolólapok és a ragasztóanyag kiválasztásától kezdve egészen a burkolat elkészüléséig minden egyes részletnek, ezért olyan szakembert kell választani, aki teljes mértékben ért ehhez a komplex szakterülethez.
Ez azért is lényeges, mert a komoly munkafolyamati rendszernek a betartása kötelező, és ezt csak az tudja végrehajtani, aki ért is hozzá.
Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a burkolólapok kiválasztása is fontos szempont, mert a kis méretűekkel nehéz bánni, és lassú velük a haladás, a nagyok pedig kellő gyakorlat híján nehezen illeszthetők síkba, de tempósan lehet velük haladni.
Ez természetesen a burkolandó felület nagyságától is függ. A szükséges lapmennyiség kiszámolásánál legalább 20% ráhagyás szükséges a törések miatt, a leszabandó lapokat pedig egész lapnak kell tekinteni.
Mindenképp lényeges, hogy a lapok kaliberszáma azonos legyen. A lapok gyártáskori mérettűrése ugyanis változó, az azonos számúaké viszont azonos, ami az egységes fugahézagok kialakítását könnyítik meg. A kaliberszám az azonos színtónusra is garancia.
Ha a profi fajták megvannak, akkor nem marad más, mint a felragasztás. Nem árt tudni, hogy a padlónál előbb az aljzatkiegyenlítő kerüljön a felületre, falra pedig az alapozót kell felhordani, majd száradását követően az esetlegesen szükséges kenhető vízszigetelő fólia felkenése következhet.
E réteg megkötése után lehet csak hozzáfogni a burkolólapok felragasztásához.
Általában célszerű az alsó sort felragasztani, mégpedig egyenes élű felső vezetőléchez igazodóan. A padló vagy a bázisfelület ugyanis többnyire egyenetlen. A lécet a legmélyebb részhez igazodva kell felerősíteni, a lapokból pedig ennek megfelelően kell a felesleget levágni.
A burkolandó felületre általában 5 mm-es fogazott simítólappal ajánlott a megadott arányban vízzel bekevert vékony ágyazású ragasztók valamelyikét felteríteni. A lapokat puha ütésekkel, kissé megmozgatva kell a ragasztóba nyomni, a szintezésüket gumikalapáccsal ütögetve lehet beállítani.
Felhők
szigetelés színek mediterránfestés hálózás lélegzőfal x festés : beltérifesték EPS átalakítás nemesvakolat silicon impregnálás tapadásjavító beltérifestés hangszigetelés felújítás vastagság Színezővakolatok külsőszigetelés padlófűtés hőmérséklet szárazhabarcs hőveszteség energiasporólás energiafelhasználás ablakszigetelés lakásfelújítás aljzatkiegyenlítés dűbelezés hőszietelés megtakarítás nyomtatott grafit padlófütésfólia ház eladólakás szigetelőrendszer dekorációs kenhető alapvakolat energiatakarékosság alzatkiegyenlítés tetőtér homlokzatiszigetelés tőzegbrikett falpanelek sporolás csemperagasztó takarékoskodás ragasztás vakolat szilikonos rendszerek roll hőátadás hőhíd Thermonia szabvány utólagos hálóágyazás WallArt spórolás helyiségfunkció emelkedés rusztikusfestés szigetelőanyag hőenergia klímavédelem divatszín páraátbocsátás polisztirol hőtárolás építőanyagok anyag technológiai kontakt környezetbarát megtérülés flexibilisfuga pini penészedés dörzsölt vakolóhabarcs vízszigetelés luxuslakás ablak Hőplusz színválasztáa belsószigetelés hőreflexiósfólia kivitelezés Knauf fűtés glettelhető glettelés színharmónia kivítelezés falburkolat dekorációsfalburkolat falazóhabarcs ecose xps glett üvegszövet EU hőszigetelő akrilátos hőáramlás tetőszigetelés falpanel texturato ingatlanérték parafa falburkolás padlófestékek Grafithe hengerbrikett falfesték anyagok hőkamera vakolás fugatisztitás homlokzatfesték KingStone költséghatékony pellet ragasztó brikett hővesztesség üveggyapot 3d penészes dekoráció delap rendszer csemperagasztás wallart Homlokzati felragasztott üvegszövetháló ablakhőszigetelés kenhetőszigetelés szilikon fugázás födémszigetelés hatékony csempézés fal színválasztás alapozó eps szigetelés.polisztirol épület tetőhőszigetelés 3D hőszigetelés XPS burkolás üveggyapotszigetelés távfűtés költséghatékonyság költségcsökkentés bio lépésálló rögzítés vakolatszín energiatakarékos folyamat kapart szilikát vakolatalapozás nútok kőzetgyapot bükk gázfogyasztás extrém panel spongyázás pellettüzelés járólapragasztó tervezés vakolatok energiahatékonyság Hőszigetelő vakolóprofilok nedvességterhelés hőellátás elemek bemart kingstone szellőztetés passzívház közetgyapot gombásodás festék aluplast kivitelezése penészesedés átlaghőmérséklet 2015színe gyerekszobafestés felhordása lábazati buborékosfólia Grafitos építkezés falfestés beltéri Extrudált energiamegtakarítás tapadóhíd tapéta üvegyapot utólagoshőszigetelés változás penészkár homlokzati kültérifesték nullenergia falfestékek díszvakolat dűbel fugázó faldekoráció energia homlokzatfestékek időjárás zártcellás komfortoslakás naptér félkomfort kőzetgyapotszigetelés kay épülettervezés festékszín TI312
SSL Certificate
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz