Hőszigetelő rendszerek, szigetelések, vakolatok, festékek Blog - Hőszigetelő Áruház Webshop

hőszigetelő áruház webshop
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A tűzbiztos kőzetgyapot szigetelés

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Kőzetgyapot szigetelés ·
Tags: Kőzetgyapotszigeteléstűzálló
Amikor a tűzbiztos szigetelésről van szó, akkor számtalan szigetelőanyag közül választhat az ember. A szakértők itt szívesen ajánlják a kőzetgyapotot, amelyiknek a ideális tulajdonságai képesek hosszú távon is garantálni a várt sikert.
Megannyi márka is rendelkezésre áll, és itt szintén nyugodtan lehet a szakértők tanácsaira hagyatkozni annak érdekében, hogy a végeredménnyel több évig elégedett legyen az ember.kőzetgyapot szigetelés
A tetőtér beépítéshez, szarufák közötti hőszigeteléshez ajánlott jó minőségű kőzetgyapot táblái például átlósan megfelezve vannak zsugorfóliába csomagolva.
Két ilyen derékszögű háromszög alakú lemezt egymással szemben lefektetve, és a közös átfogójuk mentén egymáshoz képest eltolva a befogók között 50 és 99 cm között bármilyen szarufaköz-távolságot egyszerűen be lehet állítani. Ezután csak a kilógó sarkokat kell levágni, és az éklemez máris behelyezhető a szarufák közé.
A felhasználónak a lemezek darabolásához használt késen kívül gyakorlatilag semmilyen segédeszközre nincs szüksége, még collstokra sem.
Az éklemezek rögzítéséhez semmilyen kiegészítő műveletre - tűzésre, szegezésre, drótozásra - nincs szükség. A jó márka alapanyagának külön előnye lehet, hogy a beépítést bárki, akár egyedül is elvégezheti.
Az éklemezek tökéletesen feszülnek egymáshoz és a szarufákhoz, így közöttük hézagok, úgynevezett hőhidak, nem keletkeznek. A levágott sarkokat is föl lehet használni kisebb zugok kitöltéséhez, ezért a jó alapanyag gyakorlatilag hulladékmentesen felhasználható.
Ha a tetőteret nem építik be, célszerű magát a padlásfödémet hőszigetelni.
Ebben az esetben eldöntendő, hogy a későbbiekben használják-e a padlásteret valamilyen tárolási célra, illetve közlekednek-e időnként a padlástérben.
Ha igen, akkor egy lépésálló kőzetgyapot lemez használható, erre külön burkolóréteget már nem kell elhelyezni. Ha a padlásfödém egyenetlen, ajánlott a lemezek két, átlapolt rétegben történő fektetése, így nem alakulhatnak ki a lemezek között átmenő hézagok. Ha nem, akkor elég a kisebb testsűrűségű, ezért olcsóbb típusú alkalmazása is, de erre nem szabad rálépni.
A két termék természetesen kombinálható is, például ha a padlástérben csak a közlekedési útvonalakra kerül lépésálló lemez, a padlástér többi részét pedig tárolásra nem használják.A polisztirol felrakása - Mit kell tudni?

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Utólagos hőszigetelés ·
Tags: polisztirolszigetelés
Egyre többen választják a polisztirol szigetelés felrakását szakemberek nélkül annak érdekében, hogy spórolni tudjanak.
Ebben nagy segítségre lehetnek azok az interneten is elolvasható leírások, amelyek lépésről lépésre ismertetik a tudnivalókat.
Persze egy minimális hozzáértés sohasem árt. Nem vitás, hogy a polisztirol a legelterjedtebb szigetelőanyag hazánkban, amit számtalan helyen és megannyi módon lehet alkalmazni.
hőszigetelés felépítéseAz ára is sokkal kedvezőbb az egyéb szigetelőanyagokénál, a leggyakoribb építőanyagokkal kompatibilis és használata sem túl körülményes.
A szigetelés valóban nagy munka, sok mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy valóban hatásos is legyen.
Ezért is vannak olyan fontos lépések, amiket kötelező betartani. Idetartozik, hogy a homlokzatot és a lábazatot mindig együtt kell szigetelni, hiszen ellenkező esetben biztosra vehető a tulajdonos, hogy hőhíd alakul ki a lakásban.
Ennek egyenes következménye lesz a penészesedés. A lábazathoz és a homlokzathoz más szigetelőanyagot kell használni, és az előbbinél a vízálló szigetelés ajánlott.
Emellett azt is észben kell tartani, hogy a fal egyenetlensége nem lehet több 7 milliméternél, egyébként a lapok nem ragadnak megfelelőképpen a falhoz, leválnak, felpúposodnak, és ha egy mód van rá, semmiképp se legyen vizes a fal, amikor a szigetelés történik.
Ha szükséges, először a vízszigetelésre kell a hangsúlyt helyezni, majd ezt követheti a hőszigetelés. Végezetül nem maradhat ki az sem, hogy kötelező a falak portalanítása és kötelező eltávolítani a málló részeket szigetelés előtt, illetve festetlen falra kell történjen a szigetelés.
De hogyan is történik mindez, lépésről lépésre?
A ragasztót a használati utasítás szerint kell hígítani és elkeverni a betonkeverőben vagy keverőfejes fúróval. A ragasztót felviszi az ember a polisztirol lapokra és a szélén csíkokat húz, a közepén néhány pontot helyez el. A lapokat vízszintesen, téglalap-szerűen és kötésben kell felragasztani. Amennyiben szükséges, egy nap száradás után, a lemezeket síkba kell csiszolni, majd dübelezni, azaz rögzíteni a polisztirol lapokat a sarkaiknál. A ragasztót körülbelül 2 mm vastagságban kell felkenni a felületre, és ebbe ágyazni be az üvegszövetet. Miután a ragasztó megszáradt, következhet az alapozás és a vakolat felhordása.A csemperagasztók

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: csemperagasztópadlóburkolóragasztás
Amikor a tulajdonos elég pénzt összeszedett ahhoz, hogy végre felújítsa a lakás kerámia lapburkolatait, akkor mindenképp első helyre érdemes tenni a megfelelő, tartós és egyben esztétikus burkolólapok kiválasztását.
csemperagasztásMajd ezt követően a szakemberre kell bízni a felhelyezést, amit tekintve sosem szabad rossz minőségű ragasztó mellett dönteni. Ez azért fontos, mert nem vitás, hogy az burkolat tartóssága az alkalmazott ragasztótól is nagyban függ.
Ha itt rossz döntés születik, akkor a tulaj nem lepődhet meg azon, ha a csempe hamar elmozdul a helyéről, megreped vagy egyenesen leesik a falról.
A gyártók ragasztói választékának alapanyagai többnyire azonosak, mindegyiket homokból, cementből, műgyanta és egyéb adalékszerek keverékéből készítik el.
Hogy egy ragasztó milyen feladatokra alkalmazható, illetve a különféle ragasztóanyagok speciális tulajdonságait a költséges műgyanták és egyéb adalékszerek mennyisége határozza meg.
Ezek növekvő aránya természetesen nemcsak a különleges tulajdonságaik tekintetében, hanem az árukban is megmutatkozik. Érdemes megemlíteni például, hogy az alapragasztó habarcsokat csakis akkor érdemes alkalmazni, amikor a burkolat minimális terhelésnek, igénybevételnek lesz kitéve.
Nem szabad megfeledkezni azt sem, hogy ezen terméknél az aljzat és a burkolólap rögzítése is megfelelő kell legyen. Ellenkező esetben nem garantált a tartósság. Fontos kiemelni ezek mellett azt is, főleg azért, mert egyesek ezt elfelejtik vagy nem tartják lényegesnek, hogy a ragasztók flexibilitása sosem elhanyagolható tényező.
Miért kell erre ügyelni?
A kérdésre a választ a szélsőséges hőmérsékleti hatások jelenthetik, amik bizony kihatnak a burkolatokra. A  hőingadozások miatt  ezek és az alapfelület is, még ha nem nagy mértékben, de mozog.
A gondot az jelenti, hogy a a két réteg között annyira eltérő lehet a keletkezett feszültség, hogy az meghaladja a ragasztó kötőerejét, és a lapok leválhatnak az aljzatról, vagy elrepeszthetik a lapok egy részét. Ezt pedig mindenki szeretné elkerülni. Ezért is érdemes olyan csemperagasztót választani, már ha olyan helyiségről van szó, ahol az ilyen hőmérséklet-ingadozások előfordulhatnak, amelyik flexibilis és bírja a terhelést, mozgást.A polisztirol ragasztása

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Utólagos hőszigetelés ·
Tags: polisztirolhablemezragasztás
A habosított, extrudált vagy expandált polisztirol a leggyakrabban használt hőszigetelő anyag az építőiparban, ami mindenképp a kiváló tulajdonságoknak köszönhető. Természetesen nem csak az építőiparban ismerik ezt az anyagot, ugyanis más területeken is alkalmazzák ezt.
polisztirol ragasztása pontperem módszerrelA polisztirol például fontos szerepet kap a hűtőtáskák, bukósisakok és védőeszközök anyagaként, illetve a csomagolástechnikában. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a kutatók megfigyelték, hogy a lisztkukacok fogyasztják és egészségkárosodás nélkül képesek megemészteni a hungarocellt, így ezen termékeknek szerepük lehet a hulladékká vált műanyagféleség humusszá alakításában.
A felhasználási területet tekintve nyilván azonban az építőipar az, ahol a leginkább ezt alkalmazzák, mert egy remek hőszigetelő ez a produktum. Annak érdekében, hogy a polisztirol sokáig bírja és megállja a helyét, illetve megfelelően garantálja a hőszigetelést, fontos a megfelelő ragasztás.
A polisztirol a jó oldhatósága miatt szerves oldószerekkel ragasztható. Megválasztásukkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a felületükön meglágyított munkadarabok összeillesztése után az oldószer egy része a kötésben marad, és onnan igen nehezen távozik el. Ezért a ragasztásokhoz olyan oldószert alkalmazzunk, amely a legkevésbé gyengíti a kötést.
A polisztirol más anyagokhoz történő ragasztásához műkaucsuk bázisú ragasztókat, ragasztódiszperziókat és térhálósított poliuretánokat célszerű használni.
A diszperziós ragasztók csak porózus anyagokkal történő kötésekhez megfelelőek, mert a diszpergáló víz csak így tud a kötésből eltávozni. A polisztirol típusú műanyagok ragasztásához a cián-akrilát alapú ragasztók is használhatók.
A polisztirolhabok oldószeres ragasztókkal nem, csak vizes diszperziókkal, alkoholos ragasztólakkokkal és poliuretánokkal ragaszthatók. Az építőiparban a hablemezeket bitumen bázisú olvadékragasztókkal és emulziókkal rögzítik.
Ezekkel természetesen tisztában vannak azok a szakemberek, amik több éve otthonosan mozognak már a hőszigetelés világában. Aki ezeket nem tartja észben, bizony számos gonddal foglalkozhat később, amikor is a polisztirol lejön a helyéről, nem szigetel rendesen vagy hamar tönkremegy.Az alapvakolat és a kőporosvakolat

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: alapvakolatszínezővakolat
A szakemberek tisztában vannak azzal, hogy az épületek alapvakolatát különféle összetételű és készre kevert tartós fedővakolatokkal lehet igazán mutatóssá és különlegessé tenni.
alapvakolatokAzonban kijelenthető, hogy a mai napig gyakorta alkalmazzák a régi, jól bevált kőporos fedővakolatokat.
A közkedveltséget az árban és tartósságban kell keresni, illetve a népszerűség indokolható a gyors felhordással, kezeléssel is.
Ezek mellett pedig a vakolatok hibáinak a javítása is egyszerűbb a régi technológiával.
Felmerülhet a kérdés, hogy milyen alkotókból is áll a kőporos vakolat és milyen technikákkal, megoldásokkal lehet ezt felhordani az alapvakolatra.
Ezen fajták alapkomponensét a mész, mészhidrát vagy mészpép, cement, különféle szemcsenagyságú kőpor, és a bevonat színezésénél a hozzákevert porfesték alkotja.
A felhordás módjától függően változik az alkotóanyagok mennyiségi összetétele.
Hogyan készülnek ezek?
Nos, ha egy tapasztalt szakértőt kérdez az ember, akkor a válasz mindig az, hogy ez két fázisban történik. A felhordott anyag felületét utólag különféle szerszámokkal „megdolgozzák” azaz strukturálják.
Ilyenek a fésült, gereblyézett és dörzsölt felületű fedővakolatok, továbbá az egy rétegben kialakított fröcskölt, és szórt eljárással készültek. Az előzőknél a seprűvel, vagy simítóval felhordott és kellő arányban összekevert fedőanyag felületét még a száradás előtt a strukturáláshoz megfelelő fogazott szerszámokkal vagy fasimítóval átsimítják.
A felületi simítás irányának megválasztásával a közben elmozduló kőzúzalék szemcséi jellegzetes textúrát adnak a vakolat felületének. Azt sosem szabad elfelejteni, hogy a tökéletes végeredmény érdekében a kőporos vakolatoknál az alapvakolatot mindig mészpéppel kell lekenni.
Enélkül nem lesz kedvező az eredmény, aminek természetesen nem örül majd a kliens. Ha ez megvan, akkor egy napot kell várni, és csak másnap szórható fel a jól bekevert vékony fedővakolat. Azt is tudni érdemes, hogy a fröcskölt eljáráshoz beáztatott vesszőseprű és egy farúd is elengedhetetlennek bizonyul. A vakolatba mártott seprőt a farúdhoz verve finom, illetve a kőpor szemcsenagyságától függő felületi strukturáltságú bevonat képezhető.
Nyilván annak érdekében, hogy a bevonat egyenletesen vastag legyen, kellő gyakorlatra van szükség. Ezért is tanácsos szakemberrekl elvégeztetni ezt a feladatot.
Fenti vakolatfajtát már nem nagyon használják, manapság a szigetelések miatt is a vödrös vékonyvakolatokkal végzik a színezést.Estrich beton

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: estrichbetonesztrich
Vannak olyan típusú betonok, és ezzel kapcsolatos megoldások, amik számos előnyük miatt rengetegszer alkalmaznak, bizonyos speciális esetekben.
Esztrich betonIlyen az estrich beton is, ami egy olyan nem túl vastag, különleges aljzatbeton réteget takar, ami a földnedves formában, gépi technológia alkalmazásával kerül feldolgozásra. Ennek a vastagsága körülbelül 2 és 10 cm között van.
A hagyományos aljzatbetontól eltérően az estrich beton egy különleges keverék, amely különböző száradást és eloszlatást segítő anyagokat is tartalmaz.
Számos pozitívuma közé sorolható a tény, hogy ez igen gazdaságos, és roppant gyorsan felhasználható, akár lakásról, családi házról, irodáról vagy bármilyen létesítményről van szó.
Ez különböző burkolatok alá teherelosztó rétegként is használható, hiszen ekkor is remekül helytáll. Azt még tudni kell, hogy ezen aljzatfajták kiegyenlítő réteg nélkül is alkalmasak lehetnek a hidegburkolatok, parketta, padlószőnyeg vagy habszivacsos PVC burkolatok fogadására.
Egyes szakemberek az előnyök közé sorolják azt is, hogy a megszokott aljzatbeton-készítéssel ellentétben az estrich betonozásnál az egyedülálló gép a komponenseket valósággal tökéletesre keveri.
Mit is jelent ez?
Nos, a gépezet a pontos keverés miatt nem engedi például, hogy a  a felületen elterített betonon a víz a felszínre kerüljön, és emiatt folyamatos utókezelésre és locsolásra legyen szükség a száradás alatt.
Az estrich beton továbbítása tömlők segítségével történik, így akár olyan területen is alkalmazható, ahol a talicskázás tönkretenné az előzőleg lefektetett padlófűtést, épületgépészeti megoldásokat.
Egyesek azt is megemlítik, hogy az estrich beton sokkal hamarabb és egyszerűbben teríthető, mint a tradicionálisnak mondható aljzatbetonok, ezért kijelenthető, hogy ez a megoldás időtakarékos és költséghatékony is egyben.
Talán ez is magyarázza az elterjedést és a népszerűséget. Ez megállja a helyét a családi építkezések esetében, ahol a lehető legegyszerűbb megoldásra van szükség a munka könnyítése érdekében.
Nem szabad erről megfeledkezni akkor sem, amikor egy nagyobb munkaterületről van szó, vagy olyan részről, ahol az aljzatbetonban épületgépészeti berendezések futnak. Itt sem rendelkezik egyetlen negatívummal sem az estrich beton.Glettelés- hogyan csináljuk

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: Glettglettelés
Egyesek nagyon szívesen vállalkoznak arra, hogy például a ház festését vagy épp a falak javítását elvállalják és megcsinálják, azonban sokan tartanak attól, hogy az utóbbinál a glettelés nem lesz majd tökéletes.
glettelésNagyobb munkák esetében elengedhetetlen a szakértelem, de kisebb repedések, mélyedések és egyéb falhibák kijavítása azért nem olyan nehéz feladat, ezért még az is, aki kevés szakavatottság rendelkezik, az is boldogulhat.
Sokak első kérdése, hogy milyen eszközt kell alkalmazni a gletteléshez?
Nos, a massza felhordásához glettelővas, nagyobb felületekhez alumínium léc vagy fogantyús vakolatfelhordó-lap, esetleg saroksimító kanál és mindenképpen egy nagyobb szivacsos simítólap szükséges.
Ezután sokan arra kíváncsiak, hogy hogyan kell az anyagot kikeverni. Ez fontos lépés, mert ha ez nem történik korrekt módon, a végeredmény nem lesz kielégítő. Természetesen ez sem nagy ördöngösség.
A bekeveréshez szükséges víz mindig csak annyi legyen, hogy a beleszórt glettpor teteje kiálljon a vízből.
Ezt követően 3-5 percig hagyjuk ázni az anyagot, majd a keveréket kézzel vagy nagyobb mennyiség esetén gépbe fogott keverőszárral keverjük teljesen simára.
Akkor tudhatja az ember, hogy minden rendben van, tehát a kikeverés jó lett, ha a glett a lefordított szerszámról nem pottyan le. Ha mindezekkel kész van a munkálatokat végző személy, akkor jöhet a javítás, tehát a repedések, lyukak, horpadások eltüntetése.
A falak repedéseinek környékéről előbb a málló részeket célszerű teljesen eltávolítani, a réseket pedig ajánlatos kitágítani, mélyíteni, hogy könnyebben lehessen majd a glett anyagával dolgozni.
Érdemes a réseket alaposan benedvesíteni, majd a glettmasszát jól benyomkodni a mélyedésbe.
Abban az esetben, ha a repedések túl mélyek, ajánlatos a gipszbe üvegszálas hézagerősítő szalagot simítani, amely megakadályozza később a repedések újbóli kialakulását.
A hézagerősítő szalagot glettel besimítva kell véglegesen eltüntetni. Nem kell a csiszolással bajlódni akkor például, ha a már meghúzott és síkba dolgozott felületrészeket nedves szivaccsal áttörli az ember és később a simítólappal átsimítja azokat.
Mindennek köszönhetően a végeredmény biztosan kielégítő lesz majd. Természetesen a szakértelmen és a figyelmességen kívül sok múlik az alapanyagon is, ezért mindig a jó minőségűt kell megvásárolni.Műgyanta padlók

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: műgyantapadlóönterülővarioplast
Sokan a megszokott parketták, padlók és csempék helyett, tehát a tradicionális felületek helyett valami egyedibbre vágynak.
Az interneten való, nem sok időt igényelő keresgélés után a tulajdonosok hamar rájönnek, hogy biztos megoldást a műgyanta padló jelentheti, ami nem csak tartós, de roppant mutatós is, amivel bármilyen helyiséget sokkal szebbé és esztétikusabbá lehet varázsolni.
műgyanta padló
Ez egy  többrétegű, a helyszínen felhordott burkolati rendszer, amely a hordozófelület hézagmentes védelmét hivatott biztosítani. Ezt sokan nem műgyanta padlóként, hanem öntött padlóként ismerik.
Mit kell még erről tudni?
Nos, ez egy olyan különleges, egyre inkább igényelt járófelület, amely nem tartalmaz fugákat, gyorsan elkészíthető, jól takarítható, felújítható, a színe újabb réteggel megváltoztatható, mechanikai és kémiai hatásoknak ellenálló.
Egyszóval a tökéletes választás azoknak, akik megunták a régieket, valami újra vágynak, nem akarnak bajlódni nagytakarításkor a csiszolással, súrolással és nem kell attól tartsanak, hogy a kosz vagy bármilyen anyag tönkreteszi azt.
Mielőtt bárki is ezt választja, érdemes a kivitelezés és a munkafolyamatok elkezdése előtt tudni, hogy a műgyanta padlóbevonatok tartósságát jelentős mértékben meghatározza az alapfelület minősége.
A műgyanta bevonat első rétegét fogadó aljzatnak portól, laza, málló, lepattogzó részektől, szerves vagy szervetlen szennyeződésektől mentesnek kell lennie.
A műgyanta burkolás egyik legnagyobb előnye a technológiai sajátosságokból adódó terülőképesség, ami miatt ez a padlókészítési módszer kiválóan alkalmas aljzatkiegyenlítésre is.
A valódi műgyanta burkolás a komplex padlóburkolat elkészítését is magába foglalja, vagyis az alapozó- és köztes rétegeken túl a felső, járórétegezést is. A technológia előnye, hogy gyorsan kivitelezhető, nagy ellenálló képességű, hézagmentes padlót eredményez, könnyen tisztítható, könnyen felújítható.A bitumenes vízszigetelés

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Vízszigetelés ·
Tags: vízszigetelésbitumenesszigetelésmodifikáltbitumen
Kétségtelen, hogy a víz az emberi élet létszükségletű anyaga, azonban ennek ellenére mindenki örül, ha ez mérsékelten van jelen.
Bizonyos tulajdonságai miatt bizony kellemetlen velejárókat tartogat, ezért az ember az épületszerkezeteit védeni akarja a nedvesség hatásaival szemben.
Lapostető vízszigetelésNedvességet pedig a természet bőségesen produkál. Jöhet felülről csapadék formájában, alulról különféle intenzitású talajnedvesség hatásokként.
Nyilvánvalóan a víz mellett egyéb gondokkal is számolni kell, legyen szó bármilyen természeti hatásról.
Emiatt is mondható el, hogy a vízszigetelések anyagainak és szerkezeteinek, ahhoz hogy a feladatukat tartósan ellássák, nagyon sok követelményt kell kielégíteni amit az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni.
Ezért is tartják úgy a szakemberek, hogy ilyenkor nem érdemes spórolni, ugyanis egy rossz döntést követően a megtakarított összeg hamar elmehet a javítást követően, sőt, az még többet is igényel, mint a megspórolt pénzösszeg.
A víz elleni szigetelések céljára széles választékban állnak rendelkezésre különféle anyagok. A bőséges választék viszonylag kis számú anyagféleséget takar.
Talán az egyik legismertebbnek tekinthető a bitumen. Ez nem más, mint a természetben is előforduló, vagy a kőolaj lepárlása során visszamaradó fekete, hőre lágyuló, lehűlés után megszilárduló szénhidrogén elegy. modifikált bitumen
Hazánkban például csakis olaj lepárolással állítanak elő ilyen anyagot. Amit mindenképp tudni kell, az az, hogy a bitumen alkotórészei folyadékokkal, gázokkal általában nem lépnek reakcióba, a vizet nem eresztik át”, a kőolajszármazékok (olajok, petróleum, benzin), állati zsírok, növényi olajok, szerves oldószerek viszont már kis mennyiségben is lágyítják a bitument.
Ezt a tulajdonságot a bitumenes termékek alkalmazásánál figyelembe kell venni.
Ezen gondokat a minél szélesebb körű alkalmazhatóság érdekében, a bitumenes termékek gyártói különböző műanyagok hozzáadásával javítják, módosítják az alapbitumen tulajdonságait.
Az így létrejött anyagok neve modifikált bitumen.
Emellett nem árt figyelembe venni azt, hogy a szabadban lévő bitumen „öregszik”. Hő hatására az illóanyagok eltávoznak, a bitumen rideg, törékeny lesz. Ezt a hatást a napfény még fokozza. Az ibolyántúli sugárzás hatására fotokémiai folyamatok mennek végbe, ami szintén ridegedéshez vezet.
Ezért a bitumenes szerkezeteket védeni, árnyékolni kell.
Nem veszélyes a panelépületek hőszigetelése

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Hőszigetelés ·
Tags: hőszigeteléshőszigetelőrendszerpanelszigetelés
Hazánkban is rengetegen laknak panelépületekben, és szerencsére elmondható, hogy egyre több ilyen jellegű tömbház kerül hőszigetelésre, aminek megannyi pozitívuma van.
panel szigetelésAzonban a szerencsétlennek titulálható miskolci tűzeset sokakban kétségeket támasztott az egyébként előnyös, panel-felújítási programban. Természetesen ez érthető, hiszen senki sem szeretne ilyen nagy mértékű baj áldozata lenni, épp ezért is kell tisztázni azt, hogy nem tekinthető veszélyesnek a panellakás szigetelése, de ez csak akkor jelenthető ki, ha bizonyos feltételek adottak.
Először is tudni kell, hogy a hőszigetelés önmagában valóban hasznos és ha megfelelő minőségi anyagokból készül, nem lehet vele gond.
A miskolci paneltűz pontosan arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig tudni kell, milyen szakértői cégre bízza az ember, önkormányzat a hőszigetelés kivitelezését, illetve az milyen alapanyagokkal dolgozik.
Itt főszerep jut az előírások betartásának. Nem maradhatnak ki a szigetelő táblák közé kötelező módon beépítendő éghetetlen anyagú szigetelő sávok, sőt a  a táblákat teljes szélükön ragasztóval történő bekenés.
Ezáltal nem keletkeznek folyamatos és összefüggő légrések, amelyek tűz esetén kéménykürtőként viselkednek, és elősegítik a lángok gyors terjedését. Ha ezt a gyakorlatban továbbra is így valósítják meg, akkor a jövőben lesz elég ok az aggodalomra hőszigetelt házak tűzbiztonságát illetően.
Nyilván ezen vélemények mellett fontos tudni, hogy mit gondolnak a szakemberek az alapanyagokról, és ők miket tartanak megbízhatónak.
Számtalan profi úgy véli, hogy a polisztirol helyett talán a kőzetgyapot a legjobb és legbiztonságosabb szigetelőanyag.
Azt azonban hozzá kell tenni, hogy amíg egy négyzetméternyi polisztirol ára 1-2 ezer forint, az éghetetlen kőzetgyapoté 3-4 ezer forint.
Ha előírnák ennek a használatát, a költségek drasztikus növekedése miatt valószínűleg senki sem vállalkozna a felújításra.
Tehát kijelenthető, a polisztirol igenis megbízható, viszont rengeteg minden múlik a szakembereken, a felhasznált alapanyagokon és a kihagyhatatlan megoldásokon, amelyekkel igenis elkerülhetőek a balesetek.
Felhők
homlokzatfesték szilikát tapéta hőellátás helyiségfunkció bitumen penészkár gombásodás hangszigetelés Grafithe falpanelek ingatlanérték színválasztáa Knauf Thermonia rendszer Színezővakolatok beltérifestés dűbelezés hőenergia vakolat színharmónia beltérifesték festékszín gázfogyasztás falfestékek kingstone lakásfelújítás aluplast alapozó hőmérséklet kontakt Hőszigetelő falpanel környezetbarát vízszigetelés bemart 2015színe falazóhabarcs költségcsökkentés szigetelés.polisztirol szilikonos díszvakolat csemperagasztó belsószigetelés lábazati tetőtér faldekoráció felhordása folyamat WallArt felújítás homlokzatiszigetelés hőszigetelő vastagság alzatkiegyenlítés 3D padló 3d hőveszteség xps pini varioplast hálóágyazás buborékosfólia hőreflexiósfólia színezővakolat megtakarítás elemek rögzítés építőanyagok kapart modifikált beltéri hőhíd tapadóhíd dekoráció parafa energia dekorációs lépésálló rendszerek épület ragasztó járólapragasztó dekorációsfalburkolat hőtárolás luxuslakás szabvány energiatakarékos Grafitos padlófestékek utólagos külsőszigetelés spongyázás gyerekszobafestés energiamegtakarítás nyomtatott kivítelezés Hőplusz padlófütésfólia közetgyapot brikett divatszín kültérifesték bio takarékoskodás wallart technológiai glett glettelhető XPS tetőszigetelés impregnálás ragasztás festés panel szellőztetés alapvakolat színek passzívház tetőhőszigetelés vakolatszín energiasporólás ablak kőzetgyapotszigetelés felragasztott anyagok glettelés nútok eladólakás texturato üvegszövet tűzálló kay EPS fugázó páraátbocsátás anyag beton födémszigetelés san eps roll fugatisztitás szigetelőrendszer Kőzetgyapot padlófűtés kőzetgyapot Homlokzati színválasztás hőszietelés festék komfortoslakás vakolóhabarcs hőkamera tervezés penészesedés üveggyapotszigetelés energiahatékonyság szilikon energiatakarékosság : mediterránfestés költséghatékony önterülő polisztirol kenhető üveggyapot félkomfort pellet x homlokzati üvegyapot tapadásjavító estrich tőzegbrikett hatékony építkezés akrilátos ecose csempézés szárazhabarcs fugázás falfestés extrém TI312 kivitelezése változás ablakhőszigetelés fűtés vakolóprofilok hablemezragasztás bitumenes homlokzatfestékek műgyanta silicon dűbel hőszigetelés KingStone dörzsölt sporolás naptér EU penészes csemperagasztás szigetelőanyag energiafelhasználás megtérülés ház falburkolat esztrich padlóburkoló utólagoshőszigetelés távfűtés bükk költséghatékonyság vízzáró vakolás zártcellás nullenergia hengerbrikett Wasser épülettervezés hővesztesség fal átalakítás átlaghőmérséklet vakolatalapozás delap kivitelezés kenhetőszigetelés hőáramlás Extrudált grafit Glett hálózás ablakszigetelés burkolás vakolatok nedvességterhelés hőátadás pellettüzelés penészedés flexibilisfuga időjárás rusztikusfestés falfesték nemesvakolat szárító lélegzőfal emelkedés klímavédelem üvegszövetháló szigetelés falburkolás spórolás aljzatkiegyenlítés
SSL Certificate
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz