Hőszigetelő rendszerek, szigetelések, vakolatok, festékek Blog - Hőszigetelő Áruház Webshop

hőszigetelő áruház webshop
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A csemperagasztók

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: csemperagasztópadlóburkolóragasztás
Amikor a tulajdonos elég pénzt összeszedett ahhoz, hogy végre felújítsa a lakás kerámia lapburkolatait, akkor mindenképp első helyre érdemes tenni a megfelelő, tartós és egyben esztétikus burkolólapok kiválasztását.
csemperagasztásMajd ezt követően a szakemberre kell bízni a felhelyezést, amit tekintve sosem szabad rossz minőségű ragasztó mellett dönteni. Ez azért fontos, mert nem vitás, hogy az burkolat tartóssága az alkalmazott ragasztótól is nagyban függ.
Ha itt rossz döntés születik, akkor a tulaj nem lepődhet meg azon, ha a csempe hamar elmozdul a helyéről, megreped vagy egyenesen leesik a falról.
A gyártók ragasztói választékának alapanyagai többnyire azonosak, mindegyiket homokból, cementből, műgyanta és egyéb adalékszerek keverékéből készítik el.
Hogy egy ragasztó milyen feladatokra alkalmazható, illetve a különféle ragasztóanyagok speciális tulajdonságait a költséges műgyanták és egyéb adalékszerek mennyisége határozza meg.
Ezek növekvő aránya természetesen nemcsak a különleges tulajdonságaik tekintetében, hanem az árukban is megmutatkozik. Érdemes megemlíteni például, hogy az alapragasztó habarcsokat csakis akkor érdemes alkalmazni, amikor a burkolat minimális terhelésnek, igénybevételnek lesz kitéve.
Nem szabad megfeledkezni azt sem, hogy ezen terméknél az aljzat és a burkolólap rögzítése is megfelelő kell legyen. Ellenkező esetben nem garantált a tartósság. Fontos kiemelni ezek mellett azt is, főleg azért, mert egyesek ezt elfelejtik vagy nem tartják lényegesnek, hogy a ragasztók flexibilitása sosem elhanyagolható tényező.
Miért kell erre ügyelni?
A kérdésre a választ a szélsőséges hőmérsékleti hatások jelenthetik, amik bizony kihatnak a burkolatokra. A  hőingadozások miatt  ezek és az alapfelület is, még ha nem nagy mértékben, de mozog.
A gondot az jelenti, hogy a a két réteg között annyira eltérő lehet a keletkezett feszültség, hogy az meghaladja a ragasztó kötőerejét, és a lapok leválhatnak az aljzatról, vagy elrepeszthetik a lapok egy részét. Ezt pedig mindenki szeretné elkerülni. Ezért is érdemes olyan csemperagasztót választani, már ha olyan helyiségről van szó, ahol az ilyen hőmérséklet-ingadozások előfordulhatnak, amelyik flexibilis és bírja a terhelést, mozgást.A polisztirol ragasztása

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Utólagos hőszigetelés ·
Tags: polisztirolhablemezragasztás
A habosított, extrudált vagy expandált polisztirol a leggyakrabban használt hőszigetelő anyag az építőiparban, ami mindenképp a kiváló tulajdonságoknak köszönhető. Természetesen nem csak az építőiparban ismerik ezt az anyagot, ugyanis más területeken is alkalmazzák ezt.
polisztirol ragasztása pontperem módszerrelA polisztirol például fontos szerepet kap a hűtőtáskák, bukósisakok és védőeszközök anyagaként, illetve a csomagolástechnikában. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a kutatók megfigyelték, hogy a lisztkukacok fogyasztják és egészségkárosodás nélkül képesek megemészteni a hungarocellt, így ezen termékeknek szerepük lehet a hulladékká vált műanyagféleség humusszá alakításában.
A felhasználási területet tekintve nyilván azonban az építőipar az, ahol a leginkább ezt alkalmazzák, mert egy remek hőszigetelő ez a produktum. Annak érdekében, hogy a polisztirol sokáig bírja és megállja a helyét, illetve megfelelően garantálja a hőszigetelést, fontos a megfelelő ragasztás.
A polisztirol a jó oldhatósága miatt szerves oldószerekkel ragasztható. Megválasztásukkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a felületükön meglágyított munkadarabok összeillesztése után az oldószer egy része a kötésben marad, és onnan igen nehezen távozik el. Ezért a ragasztásokhoz olyan oldószert alkalmazzunk, amely a legkevésbé gyengíti a kötést.
A polisztirol más anyagokhoz történő ragasztásához műkaucsuk bázisú ragasztókat, ragasztódiszperziókat és térhálósított poliuretánokat célszerű használni.
A diszperziós ragasztók csak porózus anyagokkal történő kötésekhez megfelelőek, mert a diszpergáló víz csak így tud a kötésből eltávozni. A polisztirol típusú műanyagok ragasztásához a cián-akrilát alapú ragasztók is használhatók.
A polisztirolhabok oldószeres ragasztókkal nem, csak vizes diszperziókkal, alkoholos ragasztólakkokkal és poliuretánokkal ragaszthatók. Az építőiparban a hablemezeket bitumen bázisú olvadékragasztókkal és emulziókkal rögzítik.
Ezekkel természetesen tisztában vannak azok a szakemberek, amik több éve otthonosan mozognak már a hőszigetelés világában. Aki ezeket nem tartja észben, bizony számos gonddal foglalkozhat később, amikor is a polisztirol lejön a helyéről, nem szigetel rendesen vagy hamar tönkremegy.Az alapvakolat és a kőporosvakolat

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: alapvakolatszínezővakolat
A szakemberek tisztában vannak azzal, hogy az épületek alapvakolatát különféle összetételű és készre kevert tartós fedővakolatokkal lehet igazán mutatóssá és különlegessé tenni.
alapvakolatokAzonban kijelenthető, hogy a mai napig gyakorta alkalmazzák a régi, jól bevált kőporos fedővakolatokat.
A közkedveltséget az árban és tartósságban kell keresni, illetve a népszerűség indokolható a gyors felhordással, kezeléssel is.
Ezek mellett pedig a vakolatok hibáinak a javítása is egyszerűbb a régi technológiával.
Felmerülhet a kérdés, hogy milyen alkotókból is áll a kőporos vakolat és milyen technikákkal, megoldásokkal lehet ezt felhordani az alapvakolatra.
Ezen fajták alapkomponensét a mész, mészhidrát vagy mészpép, cement, különféle szemcsenagyságú kőpor, és a bevonat színezésénél a hozzákevert porfesték alkotja.
A felhordás módjától függően változik az alkotóanyagok mennyiségi összetétele.
Hogyan készülnek ezek?
Nos, ha egy tapasztalt szakértőt kérdez az ember, akkor a válasz mindig az, hogy ez két fázisban történik. A felhordott anyag felületét utólag különféle szerszámokkal „megdolgozzák” azaz strukturálják.
Ilyenek a fésült, gereblyézett és dörzsölt felületű fedővakolatok, továbbá az egy rétegben kialakított fröcskölt, és szórt eljárással készültek. Az előzőknél a seprűvel, vagy simítóval felhordott és kellő arányban összekevert fedőanyag felületét még a száradás előtt a strukturáláshoz megfelelő fogazott szerszámokkal vagy fasimítóval átsimítják.
A felületi simítás irányának megválasztásával a közben elmozduló kőzúzalék szemcséi jellegzetes textúrát adnak a vakolat felületének. Azt sosem szabad elfelejteni, hogy a tökéletes végeredmény érdekében a kőporos vakolatoknál az alapvakolatot mindig mészpéppel kell lekenni.
Enélkül nem lesz kedvező az eredmény, aminek természetesen nem örül majd a kliens. Ha ez megvan, akkor egy napot kell várni, és csak másnap szórható fel a jól bekevert vékony fedővakolat. Azt is tudni érdemes, hogy a fröcskölt eljáráshoz beáztatott vesszőseprű és egy farúd is elengedhetetlennek bizonyul. A vakolatba mártott seprőt a farúdhoz verve finom, illetve a kőpor szemcsenagyságától függő felületi strukturáltságú bevonat képezhető.
Nyilván annak érdekében, hogy a bevonat egyenletesen vastag legyen, kellő gyakorlatra van szükség. Ezért is tanácsos szakemberrekl elvégeztetni ezt a feladatot.
Fenti vakolatfajtát már nem nagyon használják, manapság a szigetelések miatt is a vödrös vékonyvakolatokkal végzik a színezést.Estrich beton

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Építőanyag ·
Tags: estrichbetonesztrich
Vannak olyan típusú betonok, és ezzel kapcsolatos megoldások, amik számos előnyük miatt rengetegszer alkalmaznak, bizonyos speciális esetekben.
Esztrich betonIlyen az estrich beton is, ami egy olyan nem túl vastag, különleges aljzatbeton réteget takar, ami a földnedves formában, gépi technológia alkalmazásával kerül feldolgozásra. Ennek a vastagsága körülbelül 2 és 10 cm között van.
A hagyományos aljzatbetontól eltérően az estrich beton egy különleges keverék, amely különböző száradást és eloszlatást segítő anyagokat is tartalmaz.
Számos pozitívuma közé sorolható a tény, hogy ez igen gazdaságos, és roppant gyorsan felhasználható, akár lakásról, családi házról, irodáról vagy bármilyen létesítményről van szó.
Ez különböző burkolatok alá teherelosztó rétegként is használható, hiszen ekkor is remekül helytáll. Azt még tudni kell, hogy ezen aljzatfajták kiegyenlítő réteg nélkül is alkalmasak lehetnek a hidegburkolatok, parketta, padlószőnyeg vagy habszivacsos PVC burkolatok fogadására.
Egyes szakemberek az előnyök közé sorolják azt is, hogy a megszokott aljzatbeton-készítéssel ellentétben az estrich betonozásnál az egyedülálló gép a komponenseket valósággal tökéletesre keveri.
Mit is jelent ez?
Nos, a gépezet a pontos keverés miatt nem engedi például, hogy a  a felületen elterített betonon a víz a felszínre kerüljön, és emiatt folyamatos utókezelésre és locsolásra legyen szükség a száradás alatt.
Az estrich beton továbbítása tömlők segítségével történik, így akár olyan területen is alkalmazható, ahol a talicskázás tönkretenné az előzőleg lefektetett padlófűtést, épületgépészeti megoldásokat.
Egyesek azt is megemlítik, hogy az estrich beton sokkal hamarabb és egyszerűbben teríthető, mint a tradicionálisnak mondható aljzatbetonok, ezért kijelenthető, hogy ez a megoldás időtakarékos és költséghatékony is egyben.
Talán ez is magyarázza az elterjedést és a népszerűséget. Ez megállja a helyét a családi építkezések esetében, ahol a lehető legegyszerűbb megoldásra van szükség a munka könnyítése érdekében.
Nem szabad erről megfeledkezni akkor sem, amikor egy nagyobb munkaterületről van szó, vagy olyan részről, ahol az aljzatbetonban épületgépészeti berendezések futnak. Itt sem rendelkezik egyetlen negatívummal sem az estrich beton.Glettelés- hogyan csináljuk

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: Glettglettelés
Egyesek nagyon szívesen vállalkoznak arra, hogy például a ház festését vagy épp a falak javítását elvállalják és megcsinálják, azonban sokan tartanak attól, hogy az utóbbinál a glettelés nem lesz majd tökéletes.
glettelésNagyobb munkák esetében elengedhetetlen a szakértelem, de kisebb repedések, mélyedések és egyéb falhibák kijavítása azért nem olyan nehéz feladat, ezért még az is, aki kevés szakavatottság rendelkezik, az is boldogulhat.
Sokak első kérdése, hogy milyen eszközt kell alkalmazni a gletteléshez?
Nos, a massza felhordásához glettelővas, nagyobb felületekhez alumínium léc vagy fogantyús vakolatfelhordó-lap, esetleg saroksimító kanál és mindenképpen egy nagyobb szivacsos simítólap szükséges.
Ezután sokan arra kíváncsiak, hogy hogyan kell az anyagot kikeverni. Ez fontos lépés, mert ha ez nem történik korrekt módon, a végeredmény nem lesz kielégítő. Természetesen ez sem nagy ördöngösség.
A bekeveréshez szükséges víz mindig csak annyi legyen, hogy a beleszórt glettpor teteje kiálljon a vízből.
Ezt követően 3-5 percig hagyjuk ázni az anyagot, majd a keveréket kézzel vagy nagyobb mennyiség esetén gépbe fogott keverőszárral keverjük teljesen simára.
Akkor tudhatja az ember, hogy minden rendben van, tehát a kikeverés jó lett, ha a glett a lefordított szerszámról nem pottyan le. Ha mindezekkel kész van a munkálatokat végző személy, akkor jöhet a javítás, tehát a repedések, lyukak, horpadások eltüntetése.
A falak repedéseinek környékéről előbb a málló részeket célszerű teljesen eltávolítani, a réseket pedig ajánlatos kitágítani, mélyíteni, hogy könnyebben lehessen majd a glett anyagával dolgozni.
Érdemes a réseket alaposan benedvesíteni, majd a glettmasszát jól benyomkodni a mélyedésbe.
Abban az esetben, ha a repedések túl mélyek, ajánlatos a gipszbe üvegszálas hézagerősítő szalagot simítani, amely megakadályozza később a repedések újbóli kialakulását.
A hézagerősítő szalagot glettel besimítva kell véglegesen eltüntetni. Nem kell a csiszolással bajlódni akkor például, ha a már meghúzott és síkba dolgozott felületrészeket nedves szivaccsal áttörli az ember és később a simítólappal átsimítja azokat.
Mindennek köszönhetően a végeredmény biztosan kielégítő lesz majd. Természetesen a szakértelmen és a figyelmességen kívül sok múlik az alapanyagon is, ezért mindig a jó minőségűt kell megvásárolni.Műgyanta padlók

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Felújítás - Átalakítás ·
Tags: műgyantapadlóönterülővarioplast
Sokan a megszokott parketták, padlók és csempék helyett, tehát a tradicionális felületek helyett valami egyedibbre vágynak.
Az interneten való, nem sok időt igényelő keresgélés után a tulajdonosok hamar rájönnek, hogy biztos megoldást a műgyanta padló jelentheti, ami nem csak tartós, de roppant mutatós is, amivel bármilyen helyiséget sokkal szebbé és esztétikusabbá lehet varázsolni.
műgyanta padló
Ez egy  többrétegű, a helyszínen felhordott burkolati rendszer, amely a hordozófelület hézagmentes védelmét hivatott biztosítani. Ezt sokan nem műgyanta padlóként, hanem öntött padlóként ismerik.
Mit kell még erről tudni?
Nos, ez egy olyan különleges, egyre inkább igényelt járófelület, amely nem tartalmaz fugákat, gyorsan elkészíthető, jól takarítható, felújítható, a színe újabb réteggel megváltoztatható, mechanikai és kémiai hatásoknak ellenálló.
Egyszóval a tökéletes választás azoknak, akik megunták a régieket, valami újra vágynak, nem akarnak bajlódni nagytakarításkor a csiszolással, súrolással és nem kell attól tartsanak, hogy a kosz vagy bármilyen anyag tönkreteszi azt.
Mielőtt bárki is ezt választja, érdemes a kivitelezés és a munkafolyamatok elkezdése előtt tudni, hogy a műgyanta padlóbevonatok tartósságát jelentős mértékben meghatározza az alapfelület minősége.
A műgyanta bevonat első rétegét fogadó aljzatnak portól, laza, málló, lepattogzó részektől, szerves vagy szervetlen szennyeződésektől mentesnek kell lennie.
A műgyanta burkolás egyik legnagyobb előnye a technológiai sajátosságokból adódó terülőképesség, ami miatt ez a padlókészítési módszer kiválóan alkalmas aljzatkiegyenlítésre is.
A valódi műgyanta burkolás a komplex padlóburkolat elkészítését is magába foglalja, vagyis az alapozó- és köztes rétegeken túl a felső, járórétegezést is. A technológia előnye, hogy gyorsan kivitelezhető, nagy ellenálló képességű, hézagmentes padlót eredményez, könnyen tisztítható, könnyen felújítható.A bitumenes vízszigetelés

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Vízszigetelés ·
Tags: vízszigetelésbitumenesszigetelésmodifikáltbitumen
Kétségtelen, hogy a víz az emberi élet létszükségletű anyaga, azonban ennek ellenére mindenki örül, ha ez mérsékelten van jelen.
Bizonyos tulajdonságai miatt bizony kellemetlen velejárókat tartogat, ezért az ember az épületszerkezeteit védeni akarja a nedvesség hatásaival szemben.
Lapostető vízszigetelésNedvességet pedig a természet bőségesen produkál. Jöhet felülről csapadék formájában, alulról különféle intenzitású talajnedvesség hatásokként.
Nyilvánvalóan a víz mellett egyéb gondokkal is számolni kell, legyen szó bármilyen természeti hatásról.
Emiatt is mondható el, hogy a vízszigetelések anyagainak és szerkezeteinek, ahhoz hogy a feladatukat tartósan ellássák, nagyon sok követelményt kell kielégíteni amit az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni.
Ezért is tartják úgy a szakemberek, hogy ilyenkor nem érdemes spórolni, ugyanis egy rossz döntést követően a megtakarított összeg hamar elmehet a javítást követően, sőt, az még többet is igényel, mint a megspórolt pénzösszeg.
A víz elleni szigetelések céljára széles választékban állnak rendelkezésre különféle anyagok. A bőséges választék viszonylag kis számú anyagféleséget takar.
Talán az egyik legismertebbnek tekinthető a bitumen. Ez nem más, mint a természetben is előforduló, vagy a kőolaj lepárlása során visszamaradó fekete, hőre lágyuló, lehűlés után megszilárduló szénhidrogén elegy. modifikált bitumen
Hazánkban például csakis olaj lepárolással állítanak elő ilyen anyagot. Amit mindenképp tudni kell, az az, hogy a bitumen alkotórészei folyadékokkal, gázokkal általában nem lépnek reakcióba, a vizet nem eresztik át”, a kőolajszármazékok (olajok, petróleum, benzin), állati zsírok, növényi olajok, szerves oldószerek viszont már kis mennyiségben is lágyítják a bitument.
Ezt a tulajdonságot a bitumenes termékek alkalmazásánál figyelembe kell venni.
Ezen gondokat a minél szélesebb körű alkalmazhatóság érdekében, a bitumenes termékek gyártói különböző műanyagok hozzáadásával javítják, módosítják az alapbitumen tulajdonságait.
Az így létrejött anyagok neve modifikált bitumen.
Emellett nem árt figyelembe venni azt, hogy a szabadban lévő bitumen „öregszik”. Hő hatására az illóanyagok eltávoznak, a bitumen rideg, törékeny lesz. Ezt a hatást a napfény még fokozza. Az ibolyántúli sugárzás hatására fotokémiai folyamatok mennek végbe, ami szintén ridegedéshez vezet.
Ezért a bitumenes szerkezeteket védeni, árnyékolni kell.
Nem veszélyes a panelépületek hőszigetelése

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Hőszigetelés ·
Tags: hőszigeteléshőszigetelőrendszerpanelszigetelés
Hazánkban is rengetegen laknak panelépületekben, és szerencsére elmondható, hogy egyre több ilyen jellegű tömbház kerül hőszigetelésre, aminek megannyi pozitívuma van.
panel szigetelésAzonban a szerencsétlennek titulálható miskolci tűzeset sokakban kétségeket támasztott az egyébként előnyös, panel-felújítási programban. Természetesen ez érthető, hiszen senki sem szeretne ilyen nagy mértékű baj áldozata lenni, épp ezért is kell tisztázni azt, hogy nem tekinthető veszélyesnek a panellakás szigetelése, de ez csak akkor jelenthető ki, ha bizonyos feltételek adottak.
Először is tudni kell, hogy a hőszigetelés önmagában valóban hasznos és ha megfelelő minőségi anyagokból készül, nem lehet vele gond.
A miskolci paneltűz pontosan arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig tudni kell, milyen szakértői cégre bízza az ember, önkormányzat a hőszigetelés kivitelezését, illetve az milyen alapanyagokkal dolgozik.
Itt főszerep jut az előírások betartásának. Nem maradhatnak ki a szigetelő táblák közé kötelező módon beépítendő éghetetlen anyagú szigetelő sávok, sőt a  a táblákat teljes szélükön ragasztóval történő bekenés.
Ezáltal nem keletkeznek folyamatos és összefüggő légrések, amelyek tűz esetén kéménykürtőként viselkednek, és elősegítik a lángok gyors terjedését. Ha ezt a gyakorlatban továbbra is így valósítják meg, akkor a jövőben lesz elég ok az aggodalomra hőszigetelt házak tűzbiztonságát illetően.
Nyilván ezen vélemények mellett fontos tudni, hogy mit gondolnak a szakemberek az alapanyagokról, és ők miket tartanak megbízhatónak.
Számtalan profi úgy véli, hogy a polisztirol helyett talán a kőzetgyapot a legjobb és legbiztonságosabb szigetelőanyag.
Azt azonban hozzá kell tenni, hogy amíg egy négyzetméternyi polisztirol ára 1-2 ezer forint, az éghetetlen kőzetgyapoté 3-4 ezer forint.
Ha előírnák ennek a használatát, a költségek drasztikus növekedése miatt valószínűleg senki sem vállalkozna a felújításra.
Tehát kijelenthető, a polisztirol igenis megbízható, viszont rengeteg minden múlik a szakembereken, a felhasznált alapanyagokon és a kihagyhatatlan megoldásokon, amelyekkel igenis elkerülhetőek a balesetek.
Mi a teendő a vakolatok felújítása esetén?

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Homlokzati vakolatok ·
Tags: Wassersanvakolatvízzáróvakolatszárítóvakolat
Aki egy kicsit is otthonosan mozog a vakolatok világában, az tisztában van vele, hogy a falak károsodását a legtöbb esetben a nedvesség okozza, ugyanis a régebbi épületek nagy része vízszigetelés nélkül készült.
Wasser san vakolatA megoldás épp ezért is a szárító- és felújító vakolatok jelentik, amivel garantálható a karbantartás és a felújítás is. A víz mellett a só is temérdek gondot okoz az épületek falait tekintve. Emiatt a falak hőszigetelő képessége romlik, a falfelületen sókivirágzás jelenik meg, a vakolat leválik. Mivel a nedves és hideg felületen lecsapódik a víz, penészgombák képződnek, ami komoly egészségügyi kockázat a lakóknak, ezért a felújítással sokszor nem érdemes várni.
Az épülethomlokzat felújítása gyakorlatilag kétféle módon történhet. Az energiatudatos felújítás során a cél az épület energetikai jellemzőinek a javítása. Ez a határoló falszerkezetek utólagos hőszigetelő rendszerekkel való ellátásával valósítható meg a leghatékonyabban.
A másik „nem energiatudatos” felújítás során általában az eredeti állapot helyreállítása a cél. Szükségessé válhat egy teljesen új homlokzati burkolatrendszer kialakítása is, a védelmi funkció fokozása, illetve az esztétikus megjelenés visszaállítása.
Felmerülhet hát a kérdés, hogy a felújítás vagy újravakolás jelenti a biztos megoldást.
Egy biztos, felújítások során nem kell mindig leverni a régi vakolatot az épület teljes magasságában, csak a látható vízterhelés felett 1 m-ig. Ha a vakolat megfelelő minőségű, úgy a felületek azonos nedvszívó képességének biztosítása érdekében a teljes felületre szálerősítésű javítóhabarcsot tanácsos felhúzni
Az ilyen módon előkészített felületek páraáteresztő festékkel festhetők, vagy páraáteresztő színező-vakolatokkal áthúzhatók. Ha a falszerkezet kevés vizet tartalmaz, és mérsékelt a sóterhelés, akkor szárítóvakolattal tartós, jó eredményt lehet elérni. A munka során a régi vakolattól megtisztított felületre előfröcskölő anyagot kell felhordani, 40%-os borítottsággal, majd ennek megszilárdulását követően legalább 2 cm-es rétegvastagságban kell vakolni a szárítóvakolattal.
Hőszigetelő rendszerek: vastagság és páraátbocsátás

Hőszigetelő Áruház Webshop
Közzétette itt Hőszigetelő rendszer kivitelezése ·
Tags: Hőszigetelőrendszerek:vastagságpáraátbocsátás
Nem vitás, hogy a jól bevált és sokak által használt polisztirol alapanyagú hőszigetelő rendszerek leginkább kedvező árfekvésük miatt kedveltek. De további előnyük, hogy egyszerűen és gyorsan alkalmazhatóak.
hőszigetelő rendszer felépítéseAzonban a polisztirol alapanyagú hőszigetelésekkel kapcsolatban sok téveszme kering a köztudatban.
Kevés szó esik viszont arról, hogy a szigetelés csak megfelelő anyagokkal párosítva nyújtja az optimális hatást.
Kétségtelenül fontos szerep jut a vastagságnak.
Gyakran szembesülnek azzal a szakemberek, hogy a hozzá nem értők úgy vélik, a polisztirol lapokkal történő hőszigeteléseknél teljes mértékben elegendő az 5 cm vastagságú megoldás. Ez még abban az esetben sem nevezhető igaznak, ha modern falazóanyagból készült, újonnan épült objektum hőszigeteléséről van szó.
Azonban ha egy olyan épületről van szó, ami már harminc éves, és tömör vagy lyukacsos téglából, szürke gázszilikátból vagy kazánsalak betonból készült, akkor az 5 cm egyáltalán nem nevezhető elegendőnek. Ilyenkor legalább 10 cm-ben kell gondolkozni, ugyanis a a falazat hőszigetelés szempontjából lényegében hatástalan.
Vitathatatlan, hogy mérvadó szereppel bír a szigetelést tekintve a páraátbocsátás is. A páradiffúziós képesség lényeges szempont a hőszigetelő rendszer kiválasztásánál.
A falazóanyagok mikroszkopikus pórusain keresztül a pára kivezetődik a külső hűvösebb, vagyis az alacsonyabb nyomású tér felé.
Ezért nagyon fontos, hogy az utólag felkerült homlokzati szigetelőanyag páraáteresztő képessége a lehető legjobb legyen, hogy a falazaton átjövő pára útját ne akadályozza.
Ha a hőszigetelő rétegen nem tud távozni a pára, akkor lecsapódik, és előbb utóbb különböző épületkárosodások léphetnek fel.
A külső fal páraátbocsátó képességét sokszor azonban feleslegesen túlbecsülik. Egy átlagos lakásban vagy családi házban sokkal kisebb mennyiségű vízgőz keletkezik, mint amennyit bármelyik külső fal képes átbocsátani.
Fokozott páraképződésű helyiségekben helyi elszívással, gépi szellőztetéssel is segíthetjük a képződő pára elvezetését.
Ezt a két szempontot mindenképp szem előtt kell tartani a hőszigetelő rendszer esetében, hiszen ezekkel érhető el igazán a kielégítő végeredmény, ami több tíz éven, évtizeden át hűen szolgál majd.
Felhők
falpanelek penészedés dűbel épület vakolatszín színek kőzetgyapotszigetelés san wallart helyiségfunkció alapvakolat kenhetőszigetelés közetgyapot fugázás szigetelés.polisztirol klímavédelem külsőszigetelés nedvességterhelés kivítelezés kivitelezése technológiai padlóburkoló texturato ablakszigetelés tetőhőszigetelés csemperagasztás nullenergia silicon szilikát bemart aljzatkiegyenlítés Homlokzati 3D xps kültérifesték változás üvegszövet Hőszigetelő üvegszövetháló falpanel hőenergia üvegyapot emelkedés felhordása szellőztetés elemek beton fugatisztitás távfűtés díszvakolat járólapragasztó hatékony színharmónia tetőszigetelés hőreflexiósfólia belsószigetelés színválasztáa padló színválasztás sporolás hablemezragasztás spórolás hengerbrikett homlokzati TI312 takarékoskodás költséghatékonyság dűbelezés átlaghőmérséklet EPS zártcellás anyagok vízzáró akrilátos páraátbocsátás Grafithe pini hőkamera lábazati vakolás szilikon lélegzőfal szigetelés födémszigetelés üveggyapot festékszín beltérifesték költséghatékony gombásodás KingStone festék tapéta költségcsökkentés félkomfort hőhíd fugázó energiasporólás hőszigetelés folyamat tervezés kivitelezés kontakt energiatakarékosság bitumen szilikonos szigetelőanyag dekorációs naptér eps tőzegbrikett hőmérséklet delap glettelhető fűtés hőellátás vakolat falburkolás dörzsölt esztrich vakolatalapozás homlokzatfesték csempézés homlokzatiszigetelés rendszer színezővakolat passzívház önterülő épülettervezés bitumenes homlokzatfestékek hangszigetelés falfestés festés ragasztó XPS hőveszteség felújítás energia csemperagasztó Wasser brikett falburkolat varioplast ház vakolóprofilok megtakarítás vakolatok hőáramlás anyag eladólakás penészkár pellet fal ecose glettelés időjárás gázfogyasztás impregnálás EU beltérifestés környezetbarát hőtárolás üveggyapotszigetelés dekoráció falfesték kőzetgyapot átalakítás alzatkiegyenlítés rögzítés utólagos műgyanta vakolóhabarcs Extrudált Grafitos padlófütésfólia szigetelőrendszer bio extrém ablak hőszigetelő glett vízszigetelés bükk szárító modifikált parafa nyomtatott luxuslakás 3d hőszietelés polisztirol nútok aluplast rusztikusfestés lakásfelújítás padlófestékek x estrich megtérülés szárazhabarcs spongyázás építkezés hálózás tetőtér : kapart mediterránfestés panel energiafelhasználás ingatlanérték Thermonia Színezővakolatok felragasztott komfortoslakás kay Hőplusz rendszerek építőanyagok ablakhőszigetelés padlófűtés gyerekszobafestés Knauf lépésálló energiatakarékos szabvány penészes buborékosfólia hálóágyazás energiamegtakarítás tapadásjavító kingstone flexibilisfuga nemesvakolat divatszín WallArt Glett faldekoráció energiahatékonyság falfestékek falazóhabarcs dekorációsfalburkolat grafit ragasztás hővesztesség hőátadás alapozó 2015színe pellettüzelés roll beltéri burkolás kenhető utólagoshőszigetelés vastagság penészesedés tapadóhíd
SSL Certificate
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz