Tartalomhoz ugrás

Hasznos tudnivalók az EPS-80 polisztirol szigeteléssel kapcsolatban

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Hőszigetelés · 10 Augusztus 2017
Tags: polisztirolszigetelésepshőszigetelés
 
Az újabb építésű házaknál a tulajdonosok sohasem hagyják ki a hőszigetelést, mert tudják, hogy az mennyi előnnyel bír. Ezzel a bent megtermelt hőt sokkal tovább lehet a négy fal között megtartani, ami nemcsak éves, de havi szinten is megtakarítást jelenthet.
EPS polisztirol
Persze nem mindegy, hogy mit választ az ember. Hazánkban még mindig kedveltek és népszerűek a EPS polisztirol lapok. Ezeknek a fő alapanyaga a kőolajból előállított, hajtógázt és adalékokat tartalmazó polisztirol gyöngy.
Ezek egy tartós egységet a gőzöléses duzzasztás, tömbbé formálás adja. A pihentetést követően egy speciális izzószálas vágóeszközel vágják a kért méretre.  
Formázás után a polisztirol lapokat még egy ideig, körülbelül 90 napig pihentetik, ez alatt egyre csökkenő mértékben zsugorodnak, megadva azt a sűrűségét, aminek köszönhető a megfelelő hőszigetelés.
 
Az EPS 80 valóban rengeteg előnnyel bír, ami megmagyarázza a sikerét. Ez vízzel, vagy bármiféle nedvességgel találkozva nyilván képes a víz felvételére. Azonban tudnia kell minden vásárlónak, hogy ez amint vízzel érintkezik, azonnal romlani fog a szerkezeti stabilitás és a hőszigetelő képesség is.
Az ESP 80-as szigetelés alkalmazása során, különös tekintettel kell lenni, arra, hogy a polisztirol hőszigetelés csak nedvességtől védett felületeken lehet alkalmazni.
Figyelmet kell fordítani a kellő vízszigetelésre, nedves technológiára épülő védő-és fedőrétegek alkalmazására. Ha mindezt betartja a szakember, akkor igen tartós marad a teljes szerkezet.
 
A pozitívumok közé sorolható,. hogy például a cement, mész, gipsz és az ezek keverékei nem roncsolják ezt. Ez ellenálló marad a szappanokkal, alkáliákkal, sóoldatokkal, erős ásványi savakkal  és még a gyengébb savakkal is.
Azonban nem árt tudni, hogy a polisztirolszigetelést roncsolják a szerves oldószerek, ezért ezekkel, az anyagokkal közvetlenül nem érintkezhetnek. A beépítés nem ajánlatos olyan helyiségekben, ahol oldószertartalmú anyagok feldolgozását, gyártását végzik, vagy ahol a helyiség légterének oldószertartalma magas.
 
Ezeket betartva a hőszigeteléssel huzamosabb ideig meg lesz elégedve a lakás, ház tulajdonosa.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz