Tartalomhoz ugrás

A szigetelést illető sorrend

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Kétségtelenül fontos szerep jut napjainkban az energiatakarékos megoldásoknak, amelyek közül az egyik leglényegesebb a hőszigetelés.
Ennek a korszerű módszernek köszönhetően éves szinten akár több százezer forintot is meg lehet spórolni úgy, hogy közben az ember semmilyen anyagi ráfordítással nem kell számoljon.
Természetesen a kialakításkor fizetni kel az alapanyagokért és a szakemberek munkájáért. Ezek után azonban nyugodtan hátra lehet dőlni és ki lehet élvezni a szemmel látható haszont.szigetelés rétegrend
Azonban a kialakításnál mindenképp figyelni kell, hiszen a sorrend igazán lényegesnek bizonyul. Sok esetben a rosszul megoldott hőszigetelés penészedést és a levegőáramlás csökkenését, megszűnését eredményezheti.
Ezeket a kellemetlenségeket pedig mindenki szeretné elkerülni. Amikor szigetelésre kerül sor, sokan általában egyszerűen a falakkal kezdik, holott vannak olyan pontjai a háznak, ahol jóval több hőt veszít az épület.
A legfontosabb rész egyértelműen a födém. Mindig ennek szigetelésével kell kezdeni, ráadásul vastag, akár 20 centis réteget elhelyezve. Ez igényli a legkevesebb szakértelmet, bárki által könnyen méretre vághatók és elhelyezhetők a lapok.
Amennyiben járható felületet akar a tulajdonos, mert használni szteretné a padlást, ahhoz is gyártanak speciális szigetelőanyagot, ami persze drágább. Lényeges, hogy fafödémre csak légáteresztő kőzetgyapot, üveggyapot szigetelés kerüljön.
A következő lépés legyen a vízszigetelés megoldása, illetve az, hogy a lábazatot megfelelően szigeteljük. Ide is speciális szigetelőanyagnak kell kerülnie: az úgynevezett expert típusú, formahabosított hőszigetelő lemezeket (XPS) kell alkalmazni, hiszen ez a rész fokozott mechanikai és nedvességhatásnak van kitéve. Amennyiben a falakat is szigeteljük, erre kerül rá pluszban az azokon alkalmazott szigetelés EPS-80.
Ezek kialakítása után érdemes figyelmet fordítani a falakra. Fontos azonban mindenképp észben tartani, hogy a részleges szigetelés nem bizonyul megfelelőnek.
A szigetelt és szigeteletlen felületek csatlakozásánál hőhíd alakul ki, a fal belső felületi hőmérséklete a hőáramok változása miatt hidegebb lesz, mint a szigetelés előtt. Itt a belső felületen fokozott a veszélye a páralecsapódásnak, vagyis a penész megjelenésének. Erre pedig egyértelműen figyelni kell, hiszen ez később is gondot okozhat.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz