Tartalomhoz ugrás

Minden, amit a burkolólapokról és azoknak a felragasztásáról tudni érdemes

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Manapság már a falakra és járófelületekre megtalálhatóak a strapabíró és igen elegáns, roppant egyszerűen tisztítható burkolólapok, amik manapság abszolút elterjedtnek nevezhetőek, legyen szó a konyháról vagy épp a fürdőszobáról, és sokan ezek mellett döntenek akkor is, amikor az előszobáról van szó. csempézés
Itt fontos szerep jut a a burkolólapok és a ragasztóanyag kiválasztásától kezdve egészen a burkolat elkészüléséig minden egyes részletnek, ezért olyan szakembert kell választani, aki teljes mértékben ért ehhez a komplex szakterülethez.
Ez azért is lényeges, mert a komoly munkafolyamati rendszernek a betartása kötelező, és ezt csak az tudja végrehajtani, aki ért is hozzá.
Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a burkolólapok kiválasztása is fontos szempont, mert a kis méretűekkel nehéz bánni, és lassú velük a haladás, a nagyok pedig kellő gyakorlat híján nehezen illeszthetők síkba, de tempósan lehet velük haladni.
Ez természetesen a burkolandó felület nagyságától is függ. A szükséges lapmennyiség kiszámolásánál legalább 20% ráhagyás szükséges a törések miatt, a leszabandó lapokat pedig egész lapnak kell tekinteni.
Mindenképp lényeges, hogy a lapok kaliberszáma azonos legyen. A lapok gyártáskori mérettűrése ugyanis változó, az azonos számúaké viszont azonos, ami az egységes fugahézagok kialakítását könnyítik meg. A kaliberszám az azonos színtónusra is garancia.
Ha a profi fajták megvannak, akkor nem marad más, mint a felragasztás. Nem árt tudni, hogy a padlónál előbb az aljzatkiegyenlítő kerüljön a felületre, falra pedig az alapozót kell felhordani, majd száradását követően az esetlegesen szükséges kenhető vízszigetelő fólia felkenése következhet.
E réteg megkötése után lehet csak hozzáfogni a burkolólapok felragasztásához.
Általában célszerű az alsó sort felragasztani, mégpedig egyenes élű felső vezetőléchez igazodóan. A padló vagy a bázisfelület ugyanis többnyire egyenetlen. A lécet a legmélyebb részhez igazodva kell felerősíteni, a lapokból pedig ennek megfelelően kell a felesleget levágni.
A burkolandó felületre általában 5 mm-es fogazott simítólappal ajánlott a megadott arányban vízzel bekevert vékony ágyazású ragasztók valamelyikét felteríteni. A lapokat puha ütésekkel, kissé megmozgatva kell a ragasztóba nyomni, a szintezésüket gumikalapáccsal ütögetve lehet beállítani.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz