Tartalomhoz ugrás

Hőszigetelő rendszer befejező része a vakolatalapozás és a díszvakolat felhordása

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban

Vakolatalapozó felhordása:

A glettelés és a vakolatalapozó felhordása között minimum 72 óra (3 nap) teljen el a felület megfelelő száradása érdekében. Ez az idő az időjárási körülmények függvényében változhat, hideg, párás időben a ragasztó száradási ideje jelentősen megnő. A megszilárdult, kiszáradt glettelt felületet a fedővakolatokkal egy rendszerbe tartozó színre kevert vakolat alapozóval, hengerrel kell minden esetben alapozni.


Díszvakolat felhordása:

Az alapozó száradása után 6 óra elteltével (20 °C-os léghőmérséklet esetén) lehet a finom vakolat felhordását megkezdeni. A KINGSTONE® színkatalógus a legfrissebb trendeknek megfelelően lett összeállítva annak érdekében, hogy színkínálatunkból mindenki megtalálja az általa elképzelt színt a megfelelő felületekre.

TEXTURATO®, KINGSTONE®SILICON, márkanevű termék családok minden bemutatott színből előállíthatóak, a TERRA® márkanevű termék család színei fehér és pasztellszínekben készülnek.


Figyelem:
Homlokzati hőszigetelő rendszerre kerülő vakolatok színárnyalatának kiválasztásakor nem javasoljuk a sötét színek kiválasztását és alkalmazását, mert a napsugárzásnak erősen kitett felületek extrém magas hőmérsékletre melegednek fel, ami szerkezeti károsodást okozhat a hőszigetelő rendszerben. Ennek oka, hogy a sötét, nagy fényelnyelő képességű színek magas hőmérsékletre melegednek, ami káros az EPS lapokra, azok zsugorodását eredményezi, melynek következtében a polisztirol rendszer hőszigetelő képessége romlik. Az UV sugárzás mellett az infravörös sugárzás is erősödött, mely sajnálatos változások miatt  a magas pigment tartalmú sötét színek nagy felületre való felhordását sem a vakolat,- sem pedig a polisztirol gyártók nem javasolják.

Ezen károsító hatások kivédésére fejlesztettük ki a TEXTURATO®PROTEKT bevonó anyagot, mely megerősíti a felületet, impregnál, vízlepergető hatással, UV és Infra védő hatással bír.
forrás: KingStone <http://www.kingstone.hu>





Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz