Tartalomhoz ugrás

Bornit - OM tető és szigetelő bevonat

Bornit - OM tető és szigetelő bevonat
Bornit - OM tető és szigetelő bevonat

A BORNIT®-OM vízszigetelő rétegként alkalmazható földdel érintkező épületalapoknál és tetőszigetelő bevonatok felújítására. A tető lejtése legalább 3° legyen, hogy elkerüljük a tartósan megmaradó vizet. A BORNIT®-OM tető-, és szigetelő bevonat vízzel 1:2 arányban hígítva alkalmas tapadásjavító alapozásra is, minden BORNIT bitumenemulziós bevonathoz.
Bitumenes védőbevonat
  •   műanyagmodifikált tetőfelújító anyag
  •   alkalmas polimer bitumen szigetelőréteg felújítására is
  •   felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba
  •   hígított formában általános alapozóként is használható
  •   hidegen bedolgozható, oldószermentes

Felhasználási terület
A BORNIT®-OM vízszigetelő rétegként alkalmazható földdel érintkező épületalapoknál és tetőszigetelő bevonatok felújítására. A tető lejtése legalább 3° (fok) legyen, hogy elkerüljük a tartósan megmaradó vizet. A BORNIT®-OM tető-, és szigetelő bevonat vízzel 1:2 arányban hígítva alkalmas tapadásjavító alapozásra is, minden BORNIT bitumenemulziós bevonathoz.
Felhasználás módja
Az alapfelület megfelelő szilárdságú, tiszta, olaj és zsírmentes legyen. A felület lehet „mattnedves”, de nem lehet vizes. A szívóképes ásványi felületeknél alapozó (BORNIT®-Grundbit vagy BORNIT®-OM 1:2 arányban hígított formája) alkalmazása javasolt.
A BORNIT®-OM tető- és szigetelő bevonat felhasználásra kész, fedőrétegként hígítás nélkül legalább 2 rétegben ajánlott a felhordása.
A második réteg felhordása előtt várjuk meg az első réteg száradását. A felhordásra használható kefe, ecset, henger vagy airless szóróberendezés.
A szerszámokat használat után azonnal bő vízzel mossuk le. A kikeményedett BORNIT®-OM bitumen oldószerrel (pl.: BORNIT®-Bitumenreiniger) távolítható el.
A BORNIT®-OM felhasználására csak száraz, eső-, köd- és fagymentes időjárás alkalmas, felhordás után legalább 24 óráig nem érheti sem eső sem fagy.
A BORNIT®-OM nem tartozik a VOC rendelet hatálya alá.
Anyagszükséglet: kb. 0,4 l/m2 rétegenként.
További hasonló vízszigetelési termékeink
Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz