Tartalomhoz ugrás

BORNIT-Kaltspachtel szálerősítéses bitumenes tömítőanyag

BORNIT-Kaltspachtel szálerősítéses bitumenes tömítőanyag
Bornit® - Kaltspachtel szálerősítéses bitumenes tömítőanyag
vízzáró, pasztaszerű, szálerősítéses bitumenes tömítőanyag
Anyagszükséglet: kb. 1,2 kg/m²/ mm
Korlátozott elérhetőség
8.800 Ft
Kosárba
BORNIT-Kaltspachtel szálerősítéses bitumenes tömítőanyag

Általános leírás
A BORNIT-Kaltspachtel pasztaszerű, szálerősítéses bitumenes tömítőanyag, mely hidegen bedolgozható. A termék ellenáll a nem oxidáló savaknak és ülepedést gátló adalékanyagot tartalmaz.
A termék csak teljesen kiszáradt állapotban tudja ellátni funkcióját. A felhordott termék a teljes kiszáradás után vízszigetelő tulajdonságú és az időjárás hatásainak ellenáll. A termék oldószereknek, üzemanyagnak, olajoknak és oxidáló savaknak nem áll ellen. A BORNIT-Kaltspachtel nem tartalmaz kátrányt, azbesztet, PCK-t és PCB-t. Az AIB DS 835 szerint bevizsgálva az MPA Drezdai Építőanyagvizsgáló Intézet által.
Felhasználási terület
A BORNIT-Kaltspachtelt tetőszigetelések hibáinak javítására valamint a szigetelés készítésekor az áttörések körüli szigetelésre, stb. használják. A termék jól tapad ásványi felületeken (beton, vakolat, falazat) bitumenes tetőfedő lemezeken és bitumenes bevonatokon. Nem nedvszívó (pl. fémlemez) felületek esetén alapozás szükséges, a dőlésszög max. 25° (kb. 50 %), a rétegvastagság max. 2 mm lehet. Nem használható műanyag lapokon, polisztirolhabon valamint szilikon-tartalmú termékekkel kezelt felületeken. A betonra, falazatra és vakolatra történő felhordás előtt BORNIT-H-val kell alapozni.
Termék előnyei
  • felhordásra kész állapotú
  • repedésáthidaló, víz- és UV-álló
  • univerzális
  • kis munkaeszköz-, anyag-, és munkaerő igényű
Alapozás
Az alapfelület száraz, tiszta, olaj és zsírmentes legyen. A beton, falazat, vakolat alapokra a jobb tapadás elősegítésére a BORNIT-H alapozó használata ajánlott. Az alapozó teljes száradása után hordható fel a BORNIT®-Kaltspachtel. A termék oldószereket tartalmaz, mely megtámadhatja a műanyagot, stb.. Felhasználás előtt mindig ellenőrizze az alapfelület minőségét.!
Anyagszükséglet: kb. 1,2 kg/m2 mm-enként
Műszaki jellemzők
jellemzés: bitumenes tömítőanyag
összetétel: bitumen, oldószerek, adalékanyagok
oldószer: lakkbenzin
szín: fekete
sűrűség: kb.1,20 - 1,30 g/cm3
konzisztencia: pasztaszerű
felhordás: glettvassal
Felhasználás
A BORNIT-Kaltspachtel felhasználásra kész, glettvassal vagy simítóval felhordható. Hideg időben a terméket felhasználás előtt szobahőfokon temperálni kell. A legoptimálisabb 5°C és +35°C közötti hőmérsékleten felhordani. Előzetes melegtemperálás után a felhasználás akár -5°C külső hőmérsékletnél is lehetséges. A terméket ilyenkor a lehető leggyorsabban hordjuk fel az alapra, a széleken fokozatosan csökkentve a felhordás vastagságát. Maximum 5 mm lehet a felhordás vastagsága. Vastagabb réteg kialakítása több lépésben lehetséges, a rétegek felhordása között az oldószernek el kell párolognia! Ellenkező esetben a napsugárzás hatására fel fog hólyagosodni és nagyon hosszú (akár több hét) lehet a száradási idő. Fűtött, vagy enyhén fűtött felületeken nem alkalmazható. A száradás során a felületet védeni kell, nem érheti nedvesség, eső, vagy páralecsapódás.
További hasonló vízszigetelési termékeink
Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz