Tartalomhoz ugrás

Bornit Bitumen Latex Super UV bitumenemulzió

Bornit Bitumen Latex Super UV bitumenemulzió
Bornit®Bitumen Latex Super UV bitumenemulzió
Oldószermentes, vizes bázisú, nagyrugalmasságú, UV-stabil, kb. 100°C-ig hőálló bevonat
anyagszükséglet: kb. 0,8 liter/m2 rétegenként
Korlátozott elérhetőség
23.600 Ft
Kosárba
Bornit Bitumen Latex Super UV bitumenemulzió

Oldószermentes, vizes bázisú. Nagyrugalmasságú, UV-stabil, kb. 100°C-ig hőálló bevonatot ad. Talajnedvesség és csapadékvíz elleni szigetelésre (pl. teraszok), tetőszigetelésre egyaránt alkalmazható. Kaucsuk-latex-szel magasan modifikált, kül- és beltérben egyaránt használható, oldószermentes bitumenemulzió. Megkötött állapotban a bevonat időjárás- és UV álló, számos kémiai behatásnak, pl. gombásodásnak, rothadásnak is ellenáll. Átszáradás után nagyrugalmasságú, repedésáthidaló bevonatot képez.
Felhasználási terület
A Bornit-Bitumen Latex Super UV épületszerkezetek (pince, épületalapok, stb…) talajnedvesség elleni védelmére, valamint elöregedett bitumenes lapostetőszigetelések felújítására és új beton tetőfelületek (pld. kész-garázsok) védelmére alkalmas. A termék beton, vakolat, kifugázott téglafal és bitumenes alapfelületekre alkalmazható. Felhasználható közbenső szigeteléseként vízszintes felületeken is (pld. balkonok, teraszok pincepadlók) az esztrich- vagy lapburkolat alá.
Alkalmazási előnyök
  • nagyrugalmasságú, repedésáthidalóképessége max. 5mm
  • egyszerűen felhordható és felhasználásra kész
  • szakadási nyúlása 370%
  • oldószermentes, környezetkímélő
Felhasználás módja
Az alapfelület teherbíró, szilárd és mindennemű szennyeződéstől (olaj, zsír, por, stb…) mentes legyen. Enyhén nedves alapfelületre felhordható, de az álló vizet a felületről előzetesen el kell távolítani. Lapostetőkre történő felhasználás esetén a tető lejtése legalább 3 fok legyen. Felhasználás előtt a terméket jól fel kell keverni. Felhordása előzetesen benedvesített teddy-hengerrel, seprűvel, kefével vagy megfelelő airless szórókészülékkel történhet. Szóráshoz kevés vízzel hígítva állítható be a kívánt konzisztencia.
Erősen szívó, illetve homokszórt felületeket javasolt 1:1 arányban vízzel hígított Bornit Bitumen Latex Super UV-val előkezelni.
A bevonatot legalább 2 hígítatlan rétegben kell készíteni. A második réteget az előző száradása után lehet felhordani. A bevonatba ágyazott üveghálóval a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállás növelhető. Átszáradás után víz- és időjárásálló. A bevonat készítésére száraz, eső-, köd és fagymentes időjárás alkalmas. Felhasználás közben az alapfelület és a környezet hőmérséklete legalább +5°C, legfeljebb azonban + 35°C lehet.
A felhordást követő 2 napon át a bevonatot esőtől és fagytól védeni kell!
A munkaeszközök – közvetlenül a használat után – vízzel tisztíthatók.
Fajlagos anyagszükséglet: kb. 0,8 liter/m2 rétegenként
További hasonló vízszigetelési termékeink
Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz