Tartalomhoz ugrás

BORNIT Grundbit Greenline rugalmas bitumen alapozó

BORNIT Grundbit Greenline rugalmas bitumen alapozó
Bornit® Grundbit Greenline rugalmas bitumen alapozó 5 Liter
kenhető és szórható, gyorsan száradó rugalmas bitumenes alapozó
Anyagszükséglet: kb. 0,2 liter/m2 rétegenként (5 L-~25m2/réteg)
Korlátozott elérhetőség
21.900 Ft
Kosárba
Bornit Grundbit Greenline rugalmas bitumen alapozó

BORNIT Grundbit a tapadás elősegítésére szolgál előkészítésként szívó és nem szívó felületeknél fedéllemezek fektetése előtt, vagy alapozóként más bitumen bevonatok alá (pl. BORNIT Bitumen Latex Super UV, BORNIT OM vagy BORNIT Unibit). A termék kül- és beltérben egyaránt felhasználható. BORNIT Grundbit jól tapad beton, vakolat, téglafal és minden építésnél használt bitumenes alapfelületre is. BORNIT Grundbit eleget tesz az újépítésű és felújítandó házakra vonatkozó tető- és épületszigetelési előírásoknak.
A termék előnyei
  • környezetbarát, mivel oldószermentes
  • kiváló tapadási tulajdonságokkal bír (fémlemezre is tapad)
  • nagyon erősen tapad
  • gazdaságos a felhasználása
  • visszazárható a csomagolás
Alapozás
Az alapfelület tiszta, olaj és zsírmentes legyen. A laza, sérült összetevőket el kell távolítani, valamint a repedéseket és lyukakat előzetesen ki kell javítani! Az alapfelület lehet enyhén nedves, de vizes nem.
Fém felületre való felhordás esetén fontos: a fém felületnek tisztának, száraznak, olaj és zsírmentesnek kell lennie (esetenként zsírtalanítani kell, vagy érdessé kell tenni).
Felhasználás
BORNIT Grundbit hidegen felhasználásra kész. Felhordás előtt rövid ideig fel kell keverni.
A bevonat ecsettel, hengerrel, vagy szóróberendezéssel hordható fel. Ajánlatos a felhordáshoz használt eszközt munka előtt és közben is megnedvesíteni. Felhasználás közben az alapfelület és a környezet hőmérséklete legalább +5°C, legfeljebb azonban +35°C lehet. A BORNIT Grundbitottal nem lehet dolgozni eső, magas páratartalom (köd) vagy fagy esetén (FAGYVESZÉLYES!). A bevonatot teljes kiszáradásig esőtől és fagytól védeni kell.
Az eszközöket a felhordást követően azonnal vízzel meg kell tisztítani. A fedéllemezek fektetése előtt meg kell bizonyosodjunk róla, hogy a BORNIT Grundbit teljesen átszáradt.
A száradási idő függ az időjárási viszonyoktól, a környezet és az alap hőmérsékletétől, a levegő páratartalmától, valamint a felület szívóképességétől. A száradás kb. 2 órát vesz igénybe 20°C esetén. Fém felületek esetén a száradási idő megnőhet.
Anyagszükséglet: kb. 0,2 liter/m2
További hasonló vízszigetelési termékeink
Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz