Tartalomhoz ugrás

ROCK FUGEN Terméskő fugázó

Építőipar > METON

ROCK FUGEN Terméskő fugázó anyag 25 kg

Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyanta kötésű fagyálló fugázó anyag. Természetes ásványi töltőanyagot, színező anyagot és tulajdonságjavító adalék-anyagot tartalmaz.
A ROCK FUGEN terméskő fugázó anyag FUGEN színminta alapján öt színből választható.
Terméskő fugázáshoz külső és belső területekre.

Anyagigény: 10 - 15 kg/m2 fugaszélességtől és burkolókő méretétől függően.

ROCK FUGEN terméskő fugázó 25 Kg
9.900 Ft
Kosárba

Alapfelület jellemzői: A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por, olaj és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fugázás ideje alatt.
Feldolgozás módja: A ROCK FUGEN terméskő fugázóanyag felhasználása előtt meg kell győződni arról, hogy a fugázandó felület tökéletesen szilárd-e. Az anyagot a vízzel, fúrógépbe erősített keverőszárral, folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 10–15 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített masszát gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. Az anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal, vagy ruhával le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete nem lehet kevesebb +5 °C-nál, s ez idő alatt csapadék sem érheti. Az előre bekevert anyagot 3 órán belül fel kell használni!
Fontos tudnivalók:
A bekevert anyagot 3 órán belül fel kell használni. A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5–+25 °C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A termék felhasználása szakértelmet igényel!
Minősítés, termékszabvány:
MSZ EN 13888
Műszaki alapadatok:
Anyagigény: ~10–15 kg/m2 fugaszélességtől és a burkolókő méretétől függően.
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,
a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés: ~6 l csapvíz szükséges 1 zsák/25 kg fugázó anyaghoz.
Felhordás eszközei: gumis simító.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt.
Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0–1,3 mm.
Kötési idő: ~6 óra.

Bedolgozási idő: ~3 óra.
Színválaszték: FUGEN színminta alapján.
Hőmérséklet: +5–+25 °C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20 °C-on értendőek.
Tapadási szilárdság: ≥ 0,6 N/mm2.
Kötési idő: ~6 óra.
Kötés utáni hőállóság: ~ –30–+70 °C között.
Száradási idő: ~24 óra.
Terhelhetőség: ~24 óra.
Járható: ~24 óra.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
Kiszerelés: 25 kg, papírzsákban
Tárolás, eltarthatóság: Fedett, száraz helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól
1 évig (+5–+25 °C között).

Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz