Tartalomhoz ugrás

SUPERFLEX C2TE flexibilis csempe és járólap ragasztó

Építőipar > METON

SUPERFLEX C2TE flexibilis csempe és járólap ragasztó

SUPERFLEX C2TE gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, szálerősítést és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó, szürke színű fagyálló, flexibilis ragasztóhabarcs.
Különösen alkalmas nagy mechanikai, termodinamikai terhelésnek kitett felületekre (kent szigetelésekre, teraszokra,
erkélyekre, fűtött alapfelületekre). Alkalmas meglévő burkolatra, csempét csempére történő ragasztásra, medence burkolatok ragasztásához. Kerámia csempék, mozaikok, természetes és műkövek, greslapok, finomkőlapok
szokásos építőipari alapfelületekre történő ragasztására, bel-és kültérben egyaránt

Anyagfelhasználás: 1,5 - 3,5 Kg/m2, a fogazott glettvas típusától és a felülettől függően

Felhordható: Beton, esztrich, anhidritesztrich, kőműves szerkezetek, mész- cement vakolatok, gipszkarton, gipsz építőelemek.
Alapfelület jellemzői
: A ragasztási alap por, zsír, olaj és szerves anyag mentes, szilárd, száraz, egyenletes, mozgás- és zsugorodás mentes legyen. A laza részeket el kell távolítani! Fémre, fára, gipszkartonra és festett felületre nem ajánlott! Padló burkolás esetén 3 mm-nél nagyobb felületi egyenetlenségnél javasoljuk burkolás előtt az X FLOOR 2–15 mm vagy X FLOOR 15–40 mm aljzatkiegyenlítők használatát. Az X FLOOR 2–15 mm, X FLOOR 15–40 mm aljzatkiegyenlítőkről részletes információt talál a termék adatlapján.
Alapozás: GROUND FIX univerzális mélyalapozó használata minden esetben javasolt. A GROUND FIX univerzális mélyalapozóról részletes információt talál a termék adatlapján.
Keverés: A ragasztót a kimért mennyiségű tiszta vízbe szórjuk és lassú fordulatú gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentesre keverjük, 510 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Víz ismételt hozzáadásával újrakeverni TILOS! A bekevert anyagot tanácsos 2 órán belül felhasználni.
Feldolgozás módja: a megfelelően bekevert ragasztót fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a burkolandó felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Beltérben a lapok felülete minimum 65%-ban érintkezzen a ragasztóággyal, kültérben minimum 90% legyen. Ismeretlen tulajdonságú lapok esetén próbaragasztás feltétlenül javasolt. A burkolat ragasztása után optimális estben 24–48 óra (20 °C-on, 2 mm vastagságban) múlva járható, fugázható. Az alkalmazott szerszámokat használat után el kell mosni. A felhordás a fent leírtak figyelembe vételével az általános burkolási szakismeretek alapján történhet.
Fontos tudnivalók: +5 °C alatti felületi és léghőmérsékletnél a ragasztóhabarcs nem használható. A ragasztott burkolatot száradásig nem érheti fagy és tűző napon nem használhatjuk. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és padlófűtés esetén a fűtésrendszert a ragasztó teljes szilárdulásáig tilos üzemeltetni.
A termék felhasználása szakértelmet igényel!
Minősítések, termékszabvány: MSZ EN 12004:2007 Habarcsok és ragasztók kerámia burkolólapokhoz szabvány szerint C2TE.
Anyagigény:
Glettvas fogazat(mm)
/ Anyagigény(Kg/m2) 4mm - 1,6 Kg/m2, 6mm - 2Kg/m2, 8mm - 2,5Kg/m2, 10mm - 3Kg/m2
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,
a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés: ~6 l csapvíz 1 zsák/25 kg ragasztó habarcshoz.
Felhordás eszközei: fogazott glettvas /a burkolatnak megfelelő fogazat mérettel/, szivacs.

Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5–+25 °C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20 °C-on értendőek.
Tapadószilárdság:
1,2 N/mm2.
Lecsúszásmentes: <0,5mm.
Nyitott idő: ~2 óra.
Korrigálhatóság: ~5 perc.
Terhelhetőség: az elkészült burkolatot~24–48 óráig védjük a mechanikai terheléstől (ne járjunk rajta!).
Fugázható: csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után /nedvszívó burkolólapnál legkorábban
egy nap múlva/szabad fugázni.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
Kiszerelés: 25 kg, papírzsákban.
Tárolás, eltarthatóság: Zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5–+25 °C között).

Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz