Tartalomhoz ugrás

Stone Standard fagyálló csempe és járólap ragasztó

Építőipar > METON

Stone Standard fagyálló csempe és járólap ragasztó

GRES C1T gyárilag előkevert, por alakú, cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó szürke színű ragasztóhabarcs.
Bel- és kültérben, erősebb terhelésnek kitett burkolólapokhoz falon és aljzaton padlófűtés esetén, fagyveszélyes
helyiségekben, fedett kül- és beltérben egyaránt használható.
Közepes méretű (900 cm2-ig), kerámia és gres fali csempékhez, és padlóburkoló lapok ragasztásához az alapfelületi követelményeknek megfelelő minőségű betonra és mész-cement vakolatra.
Anyagfelhasználás: 1,5 - 3,5 Kg/m2, a fogazott glettvas típusától és a felülettől függően

Felhordható: Beton, esztrich, kőműves szerkezetek, mész- cement vakolatok.
Alapfelület jellemzői
: A ragasztási alap por, zsír, olaj és szerves anyag mentes, szilárd, száraz, egyenletes, mozgás- és zsugorodás mentes legyen. A laza részeket el kell távolítani! Fémre, fára, gipszkartonra és festett felületre nem ajánlott! Padló burkolás esetén 3 mm-nél nagyobb felületi egyenetlenségnél javasoljuk burkolás előtt az X FLOOR 2–15 mm vagy X FLOOR 15–40 mm aljzatkiegyenlítők használatát. Az X FLOOR 2–15 mm, X FLOOR 15–40 mm aljzatkiegyenlítőkről részletes információt talál a termék adatlapján.
Alapozás: GROUNDFIX univerzális mélyalapozó használata minden esetben javasolt. A GROUND FIX univerzális mélyalapozóról részletes információt talál a termék adatlapján.
Keverés: A ragasztót a kimért mennyiségű tiszta vízbe szórjuk és lassú fordulatú gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentesre keverjük, 3–5 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Víz ismételt hozzáadásával újrakeverni TILOS! A bekevert anyagot tanácsos 2 órán belül felhasználni.
Feldolgozás módja: a megfelelően bekevert ragasztót fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a burkolandó felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Beltérben a lapok felülete minimum 65%-ban érintkezzen a ragasztóággyal, kültérben minimum 90% legyen. Ismeretlen tulajdonságú lapok esetén próbaragasztás feltétlenül javasolt. A burkolat ragasztása után optimális estben 24–48 óra (20 °C-on, 2 mm vastagságban) múlva járható, fugázható. Az alkalmazott szerszámokat használat után el kell mosni. A felhordás a fent leírtak figyelembe vételével az általános burkolási szakismeretek alapján történhet.
Fontos tudnivalók: +5 °C alatti felületi és léghőmérsékletnél a ragasztóhabarcs nem használható. A ragasztott burkolatot száradásig nem érheti fagy és tűző napon nem használhatjuk. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Fal és padlófűtés esetén a fűtésrendszert a ragasztó teljes szilárdulásáig tilos üzemeltetni.
A termék felhasználása szakértelmet igényel!
Minősítések, termékszabvány: MSZ EN 12004:2007 Habarcsok és ragasztók kerámia burkolólapokhoz szabvány szerint C1T.
Anyagigény:
Glettvas fogazat(mm)
/ Anyagigény(Kg/m2) 4mm - 1,6 Kg/m2, 6mm - 2Kg/m2, 8mm - 2,5Kg/m2, 10mm - 3Kg/m2
Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,
a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
Bekeverés: ~6 l csapvíz 1 zsák/25 kg ragasztó habarcshoz.
Felhordás eszközei: fogazott glettvas /a burkolatnak megfelelő fogazat mérettel/, szivacs.

Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
Hőmérséklet: +5–+25 °C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20 °C-on értendőek.
Tapadószilárdság: ≥0,8 N/mm2.
Rétegvastagság: max. 4 mm.
Nyitott idő: ~2 óra.
Korrigálhatóság: ~5 perc.
Terhelhetőség: az elkészült burkolatot~24–48 óráig védjük a mechanikai terheléstől (ne járjunk rajta!).
Fugázható: csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után /nedvszívó burkolólapnál legkorábban
egy nap múlva/szabad fugázni.
Lapméretek: max. 900 cm2.
Tűzvédelmi besorolás: A1.
Kiszerelés: 25 kg, papírzsákban.
Tárolás, eltarthatóság: Zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5–+25 °C között).

Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz