Botament B 98 L Bitumenes kitt - Hőszigetelő Áruház Webshop

Tartalomhoz ugrás

Botament B 98 L Bitumenes kitt

Szigetelés
Botament® B 98 L Bitumenes kitt
Botament® B 98 L Bitumenes kitt

Glettelhető, szálerősített bitumenes szigetelő- és javítóanyag, ami bármilyen méretű lejtésen alkalmazható.
Minden szigetelési feladathoz: tetőn, balkonon, teraszon, számos föld alatti szigetelési munkához.
  • Nagy UV állóság
  • Szálerősített
  • Nagy állékonyságú
  • Repedésáthidaló
  • Oldószer tartalmú
  • Nagy ellenálló képesség agresszív anyagokkal szemben (DIN 4030)
Szükséglet kb. 1,1 kg/m2 a mm-rétegvastagságtól függően
Alkalmazási terület:
BOTAMENT® B 98 L egy szálerősített, hidegen felhasználható, bitumenes javító kitt. Alkalmazható az összes vízszintes és függőleges szigetelési munkához (tetők, teraszok, és talajjal érintkező szigetelések). Szigetelés elkészülte után BOTAMENT® B 98 L ellenáll az időjárás hatásainak és az agresszív közegeknek.
BOTAMENT® B 98 L kiválóan tapad betonra, falazatra, vakolatra, szigetelőlemezre, palára, fára, üvegre, bádogra, cinklemezre és mindenfajta  bitumentartalmú alapfelületre. Megvédi a fémet és a bádogot a korróziótól. Kifejezetten alkalmas lyukak, hólyagok, repedések javítására régi, bitumenes
lemezzel szigetelt lapostetők felújításakor.
Alapfelület előkészítés:
Az alapfelület teherhordó, száraz, por-, fagy-, zsír-, olaj-, festékmaradvány, cementkéreg illetve egyéb tapadást csökkentő anyagtól mentes legyen. Kátrány tartalmú szennyeződés nem lehet a felületen. Erősen nedvszívó, nem bitumen tartalmú, valamint rideg, bitumentartalmú alapfelületeket elő kell kenni. Ez a száradási idő nedvszívó alapok esetén– pl. mészhomok tégla– kb. 24 óra.
Az alapozó réteg teljes átszáradása után lehet  a BOTAMENT® B 98 L felhordását megkezdeni.
Botament B 98 L Bitumenes kitt
Glettelhető, szálerősített bitumenes szigetelő- és javítóanyag
anyagszükséglet: kb. 1,1 kg/m2 a mm-rétegvastagságtól függően
9.990 Ft
Kosárba
Felhasználás:
BOTAMENT® B 98 L-t glettvassal vagy simítóval lehet akár közvetlenül a vödörből a felületre felkenni.
Egy munkamenetben max. 10 mm rétegvastagság hordható fel. Kivétel ez alól egyedül, ha hajlatot kell képezni, itt 15 mm lehet az anyagvastagsága.
Nagy melegben, vagy közvetlen napsütés esetén megtörténhet, hogy nagyobb rétegvastagság felhordásakor a felületen „bőrösödés” keletkezik.
Az oldószer nem tud eltávozni, hólyagok keletkeznek. Ennek elkerülése érdekében ilyen időjárás esetén az egyszerre felhordott rétegvastagságot csökkenteni kell, s inkább több munkamenetben kell dolgozni.
+15 °C alatti tárolás estén a Bitumenes kitt konzisztenciája megváltozik, keményebbé válhat. Nedves alapfelületre a BOTAMENT® B 98 L-t nem szabad felhordani. Régi szigeteléseken található hólyagokat a következők szerint lehet megfelelően kijavítani: a hólyagot keresztirányban meg kell vágni, majd a lemezt kihajtani. Az esetleges beszivárgott nedvességet ronggyal fel kell itatni, a felületet ki kell szárítani.
A felmetszett hólyag BOTAMENT® B 98 L-el kell kikenni, majd a lemezt vissza kell simítani. Végezetül a javított hiba felületét újból BOTAMENT® B 98 L-el át kell glettelni. BOTAMENT® B 98-al + 5 oC alatt nem szabad dolgozni.
További hasonló vízszigetelési termékeink
SSL Certificate
Copyright © 2012-2020 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz