Tartalomhoz ugrás

Tüzelőanyagok - A bio brikett

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Tüzeléstechnika · 19 December 2016
Tags: biobriketttőzegbriketthengerbrikettpinikaybükkbrikett
A lakások fűtésének a költsége vitathatatlanul egy igazi nagy terhet jelent a családok java részének, nem csak Magyarországon, hanem számos egyéb országban is. Ez még akkor is fennáll, amikor adott a a központi rezsicsökkentés.
bio brikett tüzelőanyagokPontosan ezen gond miatt érdemes a hagyományos tüzelőanyagok helyett a bio brikett fajtákat választani, amik hazánkban is egyre inkább teret nyernek, kiszorítva a tradicionális megoldásokat.
Mit kell erről tudni?
Nos, a különböző fajtájú bio brikettek nagyon korszerű és környezetbarát tüzelőanyagok, amelyekkel még a hagyományos gázos fűtésekhez viszonyítva is jelentős költségmegtakarításokat lehet elérni. Emellett használatuk környezetkímélő, és a tárolásuk is előnyösebb a hagyományos tüzelőanyagokénál. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a tárolásuk is előnyös, többnyire előcsomagoltak, több méretben kaphatók, így tetszőlegesen választhatunk a 15-30 cm hosszúságú brikettek között.
Átlagos anyagsűrűségük 1,2-1,4 g/cm3 közötti, ezért szinte nem is morzsolódnak, inkább csak törhetők. Raklapos és zsákos kiszerelésben egyaránt kapható.
Több fajta is fellelhető hazánkban is, ám a fa brikett talán a leginkább ismert biotermék. Mivel fűtőértéke a hagyományos tűzifához képest közel a kétszerese, ezért fa brikettből elegendő fele mennyiséget venni és raktározni. Azonos mennyiségű fa brikett lényegesen hosszabb ideig, nagyobb hatékonysággal ég és izzik, mint a tűzifa.
Takarékosabb is, mint a tűzifa, ez által használata olcsóbb és kényelmesebb. Amit még tudni kell, az az, hogy a különféle bio brikettek begyújtása elég nehézkes feladat, mert a tapasztalatok alapján a darabok nehezen kapnak lángra.
Ezt hivatottak megkönnyíteni a tűzgyújtó kockák, rudak, lapkák és tasakok, amelyek különféle kiszerelésű csomagokban szerezhetők be.
A hatásosságuk nem azonos, ezért, a tapasztalatok alapján, csak alulról eredményes a begyújtás velük, többnyire csak papírral és gyújtós fával kombinálva. Ez vélhetően a bio brikettek egyik jellegzetessége, mert jelentős a begyújtási hőigényük.
Szerencsére hazánkban is egyre többen döntenek ezen modern, minden téren előnyös módszerek mellett.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz