Tartalomhoz ugrás

Színezővakolatok, homlokzatfestékek: Minden, amire szüksége lehet

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Homlokzati vakolatok · 12 December 2016
Tags: Színezővakolatokhomlokzatfestékek
Kétség sem fér hozzá, hogy a modernebb épületek esetében a különböző típusú homlokzatok egyszerre több feladatot is gondmentesen ellátnak. Elsősorban gondolni kell itt az esztétikára, amit tekintve a homlokzatok egyöntetűen tökéletesnek nevezhetőek. Előnyük abban rejlik, hogy valóban ízlésesen illeszkednek környezetükbe.
homlokzati vakolatokArról sem szabad megfeledkezni, hogy biztos védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságaival szemben. A választást illetően a tulajdonosnak fontos feladat jut, ugyanis a helyesen megválasztott színek és díszítőelemek tükrözik a ház belsejét, de árulkodnak annak rendeltetéséről is. A homlokzatok kialakítása számos módon történhet, ilyenek többek közt a vakolás és a festés.
Néhány évtizeddel ezelőtt Magyarországon az előkevert vagy zsákos kiszerelésű vakolóanyag fajtái még ismeretlen alapanyagoknak bizonyultak. Mindez megváltozott az évek során, és napjainkban a kész vakolatokat forgalmazó cégek széles skáláját kínálják a különböző összetételű és színű burkolóanyagoknak. A vakolat kifejezés tulajdonképpen egy több elemből álló rendszert takar. A kész tégla- vagy betonfalra alapvakolat kerül, amelynek felületét olyanra képezik ki, hogy az alkalmassá váljon a külső, (színező) vakolat fogadására. A köznyelvben sokszor keveredik a nemes- és a vékonyvakolat fogalma. A legegyszerűbb, mindenki által érthető különbség, hogy a zsákos anyagok a nemes, míg a vödrösek a vékonyvakolatok.
A jó minőségű színezővakolatok akár 35 évig is őrzik színüket és előnyös tulajdonságaikat, egy idő után viszont elkerülhetetlenné válik a vakolat felújítása, újrafestése. A homlokzatfestés – anyagában nem színezett vakolat használatakor –új ház esetén is téma lehet. Frissen vakolt felületen a homlokzatfesték azonban csak a vakolat teljes átszáradása után alkalmazható. A festékek kiválasztáskor a színen túl más szempontokat is figyelembe kell venni. Léteznek kültéri festékek, amelyek nem alkalmazhatóak olyan falfelületen, ami eredetileg diszperziós anyaggal lett lefestve. A homlokzati festékek– azon túl, hogy kellemes külsőbe burkolják a házat,– a vakolat élettartamát is meghosszabbíthatják, ugyanis az öregedés révén keletkező hajszálrepedésekbe nem tud bejutni a csapadékvíz.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz