Tartalomhoz ugrás

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felhordásának technológiája

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban

Az  ACRYLBOND®mélyalapozóval megerősített, hordképes, kiszáradt felületre ragasztjuk fel a tervezett vastagságú hőszigetelő lemezeket. A hőszigetelő lapokat minden esetben perem-pont ragasztási technikával kell a felületre egymáshoz szorosan illesztve, kötésben felhelyezni.
A perem-pont ragasztás:

A lap szélén körben egy legalább 5 cm széles csíkot és a közepén min. három kb. 15 cm nagyságú foltot kenjenek fel a rendszer ragasztóból. A felhordott ragasztó mennyiséget úgy kell meghatározni, hogy biztosítsa az előírt tapadási felület (a lap felületének minimum 40 %-a) nagyságát.
Fontos ügyelni arra, hogy a lapok között ne maradjanak illesztési hézagok. Az esetlegesen keletkezett hézagokat saját anyagából készült szigetelő csíkokkal tömítsük.


Dűbelezés:
Új építésű falak esetében javasolt szigetelésrögzítő speciális dűbel alkalmazása.Utólagos homlokzati hőszigetelés esetén mindenképp kell dűbelezni!

A dűbelek kiválasztásánál figyelembe kell venni a falszerkezet típusát, a meglévő vakolat vastagságát. Általánosan minimum 5 cm mélységig kell a dűbel szárának a falszerkezetbe hatolnia.
Dűbeles rögzítés esetén dűbel csak a ragasztási hely felett alkalmazható! Kérjük, vegyék figyelembe a dűbel gyártó által közölt műszaki információkat!   

Polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A dűbelezés után fontos a polisztirol lapokat finoman felcsiszolni vízmérték használata mellett. A finom csiszolási port a felületről mindenképpen el kell távolítani!

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A ragasztás során esetlegesen keletkezett felületi egyenetlenségeket a rendszer ragasztóval történő gletteléssel kell kiegyenlíteni.

Üvegszövet háló elhelyezése:
A felületre az üvegszövet hálót a ragasztó és bevonó habarcsba kell beágyazni, ügyelve rá, hogy ránc és gyűrődés mentesen a megfelelő, minimum 10 cm-es átfedéssel kerüljön elhelyezésre, majd a tapasszal át kell glettelni.

A nagyobb felületi feszültségnek kitett felületeknél (ajtó és ablaknyílások) diagonál elhelyezésben további hálóerősítés kialakítása javasolt.
A háló beágyazása után legalább 24 óra elteltével (20 °C léghőmérséklet esetén) a teljes felületet ismételten rendszer ragasztóval át kell glettelni.

       


Forrás: KingStone <http://www.kingstone.hu>





Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz