Tartalomhoz ugrás

Nem veszélyes a panelépületek hőszigetelése

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Hőszigetelés · 5 Február 2017
Tags: hőszigeteléshőszigetelőrendszerpanelszigetelés
Hazánkban is rengetegen laknak panelépületekben, és szerencsére elmondható, hogy egyre több ilyen jellegű tömbház kerül hőszigetelésre, aminek megannyi pozitívuma van.
panel szigetelésAzonban a szerencsétlennek titulálható miskolci tűzeset sokakban kétségeket támasztott az egyébként előnyös, panel-felújítási programban. Természetesen ez érthető, hiszen senki sem szeretne ilyen nagy mértékű baj áldozata lenni, épp ezért is kell tisztázni azt, hogy nem tekinthető veszélyesnek a panellakás szigetelése, de ez csak akkor jelenthető ki, ha bizonyos feltételek adottak.
Először is tudni kell, hogy a hőszigetelés önmagában valóban hasznos és ha megfelelő minőségi anyagokból készül, nem lehet vele gond.
A miskolci paneltűz pontosan arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig tudni kell, milyen szakértői cégre bízza az ember, önkormányzat a hőszigetelés kivitelezését, illetve az milyen alapanyagokkal dolgozik.
Itt főszerep jut az előírások betartásának. Nem maradhatnak ki a szigetelő táblák közé kötelező módon beépítendő éghetetlen anyagú szigetelő sávok, sőt a  a táblákat teljes szélükön ragasztóval történő bekenés.
Ezáltal nem keletkeznek folyamatos és összefüggő légrések, amelyek tűz esetén kéménykürtőként viselkednek, és elősegítik a lángok gyors terjedését. Ha ezt a gyakorlatban továbbra is így valósítják meg, akkor a jövőben lesz elég ok az aggodalomra hőszigetelt házak tűzbiztonságát illetően.
Nyilván ezen vélemények mellett fontos tudni, hogy mit gondolnak a szakemberek az alapanyagokról, és ők miket tartanak megbízhatónak.
Számtalan profi úgy véli, hogy a polisztirol helyett talán a kőzetgyapot a legjobb és legbiztonságosabb szigetelőanyag.
Azt azonban hozzá kell tenni, hogy amíg egy négyzetméternyi polisztirol ára 1-2 ezer forint, az éghetetlen kőzetgyapoté 3-4 ezer forint.
Ha előírnák ennek a használatát, a költségek drasztikus növekedése miatt valószínűleg senki sem vállalkozna a felújításra.
Tehát kijelenthető, a polisztirol igenis megbízható, viszont rengeteg minden múlik a szakembereken, a felhasznált alapanyagokon és a kihagyhatatlan megoldásokon, amelyekkel igenis elkerülhetőek a balesetek.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz