Tartalomhoz ugrás

Igen elterjedt hazánkban is parafa falburkolat

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Felújítás - Átalakítás · 29 Október 2016
Tags: parafaparafafalburkolat
Amikor a szakembereket kérdezik, melyik az a falburkolat típus, amelyik szinten minden téren megfelel, akkor igen gyakran a választ a parafa jelenti. Ez azért sem meglepő, mert ezek nem csak esztétikus, hanem roppant ellenállóak is.
Itt említést érdemel a tény, hogy ezek pára- és nedvességtaszító adottságokkal rendelkeznek, illetve természetes módon gyantatartalmuk is van, ami által nem fog ki rajtuk a rengeteg penészgomba és egyéb káros anyag sem. parafa falburkolat
A parafa emellett kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai, valamint az, hogy a nehezen éghető anyagok közé tartozik, az egész világon egyre kedveltebbé teszi a belsőépítészek, kivitelezők, felhasználók körében.
A falburkoló anyagok hordozó rétege agglomerált parafatömörítvény, erre préselik rá a vékonyra szerelt fedőréteget. Ha a hordozólap felülete színezett, az a rápréselt laminátum résein áttűnik.
Az így előállított burkolóanyag változatos, színes mintái további lehetőséget nyújtanak a belsőépítészeknek. A parafa burkolatok készülhetnek portaszító viaszolt felülettel, lakozva, illetve a faiparban használt festék- és pácanyagokkal színezhetők. Előfordulhat, hogy a parafa kiváló fizikai tulajdonságaira szükség van, de maga a parafa mint díszítőelem nem használható.
A natúr agglomerált, erősen tömörített, teljesen sima, 1-15 mm vastagságú parafalapok a teljes felületükön való felragasztás után minden további előkészítés nélkül falfestékkel festhetők vagy tapétázhatók.
Valamennyi parafa burkolat rögzítéséhez az ismert kontakt-ragasztókat kell használni. A parafa tapétákat hagyományos tapéta alappapírra ragasztott, lézerrel szeletelt parafalaminátumból gyártják.
Ennél is festhetik a hordozóanyagot, a tapétapapírt. Az alappapír színe a parafa likacsain áttűnik, így különleges színhatású, szabálytalan mintázatú felületeket eredményez.
A színek között a téglaszíntől a zöldön át az aranyig minden megtalálható, sajátos hangulatot adva a tereknek. Kizárólag a helyiség esztétikai értékének emelésére szolgálnak, mivel a tapétagyártáshoz felhasznált vékony parafaréteg már nem képes a hő- és hangszigetelésre.
A parafa tapintása és mintázata, illetve anyagának egyedülálló tulajdonságai az igényes belső terekben különleges fizikai és hangulati atmoszférát nyújtanak. Aki parafaburkolatot használ, a minőséggel hosszú távon kötelezi el magát.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz