Tartalomhoz ugrás

Gyakran szükséges lehet a falak komplett átglettelése

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Sokan úgy tartják, hogy amikor a lakást egyes helyiségeit kell teljesen átfesteni, akkor az mindenképp a családtagok dolga, hiszen az könnyű és egy igazi, felejthetetlen élmény garantál.
Ez sok esetben adott is, kivéve akkor, amikor a festés előtt kötelezőnek bizonyul a glettelés, ami semmiképp sem egy laikusnak való, hiszen ez egy szakértelmet és tapasztalatot követelő feladat, amivel csak egy profi tud megbirkózni. glettelés
Ez a teendő nem más, mint a repedések, mélyedések és egyéb falhibák kijavítása, amihez a szakértelem mellett szükség van a megfelelő anyagokra is.
Ebben természetesen segíthet a klienseknek egy profi és megbízható forgalmazó. Ha ezek megvannak, akkor a falak átglettelése már kezdetét is veheti.
Mielőtt azonban az ember ebbe belekezd, nem árt tudni, hogy ez egy hosszadalmas, időigényes és sokszor fárasztó munka, és megfelelő tapasztalat nélkül több napot is igénybe vehet.
Nyilvánvalóan a szakember fél nap alatt is befejezheti a tennivalót, és ezért is választják ezt az opciót egyes emberek. Miért is nehéz ez? Főleg azért, mert ilyenkor kötelező z egész felületet alapglettelése teljes síkba.
A sikert egyértelműen garantálja, ha a szakember alulról felfelé és egy irányba haladva dolgozik. Említést érdemel az a fontos tanács is, hogy mindig érdemes akkora felületet áthúzni glettanyaggal, amennyi a bedolgozhatósági idő alatt lehetséges, ami körülbelül egy óra. Itt szükséges lehet a H típusú lécre, amivel a felesleges anyagot mindig ki lehet egyengetni.
Amint a felszín már meghúzott, nedves szivaccsal áttörölve, simítólappal áthúzva érdemes megoldani a simítást. Amikor valóban igényes munkáról van szó, akkor az eredményt mindenképp surló fényben egyenes léc éle mentén kell ellenőrizni és átlós irányban is.
Amikor úgy tűnik, túl sok az anyag, akkor a csiszolólapot érdemes használni.
Az ilyen alapos munkára vélhetően kevesen vállalkoznak, ezt is inkább festő szakemberre bízzák. Szerencsére sokszor csak alapglettelésről van szó. Ez nem más, mint a mélyedések, lyukak és fugák kitöltése.
Az azonban tudni kell, hogy az alapglettelés önmagában nem alkalmas végleges felületképzésre. A normál glettelésnek fokozatmentes átmeneteket kell biztosítania a javított felületek között, és teljes kiegyenlítéssel sima falat ad.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz