Tartalomhoz ugrás

A mai modern vakolatok

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
A szakértők pontosan tudják, hogy a vakolás egy roppant komplex és időigényes építése teendőt, amit tekintve mindenképp szükséges a tapasztalat, hozzáértés, precizitás és nem utolsó sorban a megfelelő alapanyag. A vakolási munkák az épület méretétől, rendeltetésétől, tagoltságától függően az építés teljes munkaigényének kb. 20%-át teszik ki. A teljes sikert tekintve, amibe beletartozik a gyorsaság is, kijelenthető, a  mai építkezések már nem nélkülözhetik a gyorsan bedolgozható és jó kvalitású száraz habarcsokkal történő gépi vakolást.
belső vakolás
Hazánkban is, mint számos más országban, igen elterjedt a már említett száraz habarcs is. De pontosan ez mit takar? Nos, ez az alapanyag nem más, mint egy gyárilag előkevert, valamilyen kötőanyagot, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékot tartalmazó keverék, amelyhez közvetlenül a felhasználás előtt kell ivóvíz tisztaságú vizet keverni.
Ez garantálja majd a tartós és megbízható jelleget.
Ezen típusok lehetnek  általános rendeltetésű tömeghabarcsok és speciális változatok is. Az előbbi vakoló, falazó és felületképző tömeghabarcsok olyan mész, cement vagy gipszbázisú anyagok, amelyeket az építőiparban falazásra, vakolásra és felületképzésre használnak.
Az utóbbi fajták pedig valamely tulajdonságukkal kiemelkednek az általános habarcsok közül. Ilyen lehet például a vízzáró-, rugalmas ágyazó-, sav- és lúgálló- és hőszigetelő típusok.
Egyediséget az is sugallja, hogy itt a kötőanyag a a cementen, mészen, gipszen túl lehet egyéb más anyag is, mint például vízüveg. Ezek a habarcsok is minden esetben tartalmaznak bedolgozást könnyítő és tulajdonságjavító adalékokat.
Legyen szó akármilyen vakolásról, a szakembernek mindig tudnia kell, hogy milyen fajtát választ a biztos siker érdekében. Ha a cél a tökéletesség, akkor semmiképp sem tanácsos nem minőségi, rossz típusú habarcsok mellett dönteni.
Kétségtelen, hogy ezek nem rendelkeznek igazán időálló jelleggel, ami ezen esetben létfontosságúnak számít. A biztos sikert a fent említett általános és speciális fajta is garantálhatja, de, hogy melyiket érdemes választani, azt csak a szakember tudja megmondani.
Ezért a lakás-, háztulajdonosnak igen lényeges szerep jut, hiszen mindenképp meg kell találja azt a céget, amelyik biztosítja a minőségi habarcsot és a tökéletes kivitelezést is.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz