Tartalomhoz ugrás

Három kiemelkedő hiba, amire mindenképp oda kell figyelni a hőszigeteléskor

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
A hőszigetelés hatékonysága, szükségszerűsége vitathatatlan, hiszen ennek a módszernek köszönhetően egy olyan megoldást lehet kialakítani, amelyik nem csak energiatakarékos és költséghatékony, de még környezetbarát is.
Ez a három bizonyul a szigetelés legfontosabb kvalitásának. Azonban, hogy ezek biztosítva legyen, bizonyos kivitelezési megoldásokra figyelni kell, amelyeknek a rossz elvégzése csökkentheti a hatékonyságot.
Az egyik leggyakrabban elkövetett hibának az bizonyul, hogy az ember pontosan nem tudja, hogy mivel kezdje a szigetelést. Ekkor fordul elő például az, hogy a ház tulajdonosa a tetőt hőszigetelik le először, sajnos azt is rosszul, aminek következtében a meleg a padlásra szökik fel továbbra is.
Ehelyett sokkal inkább a mennyezetet, azaz födémet kellett volna szigetelni, ami sokkal fontosabbnak bizonyul. Sokszor pedig a hiba nem is ebben rejlik akkor, amikor az ember nem tudja felfűteni a házat.
Gyakran a a fűtésszabályozás modernizációja is megoldja a gondot. Ezt mindenképp meg kell oldani még azelőtt, mielőtt az ember a gázkazánt nagyobbra vagy vegyes tüzelésű típusra cseréli.
Sokszor a malőr akkor következik be, amikor hanyagság, szakértelemhiány következtében a hőtechnikai méretezés elmarad, vagy ha erre sor kerül, az bizony pontatlan. xps lábazati szigetelés
Sajnos legtöbb esetben a hőszigetelést nem méretezik, hanem az éppen általánosan alkalmazott vastagságú lapot felragasztva várják az eredményt. Ez természetesen hibának minősül, ugyanis nem elég csakis a falfelületet és falvastagságot figyelembe véve kiszámítani a szükséges, a szabványnak épp hogy megfelelő hőszigetelő lap vastagságot.
Ehelyett sokkal inkább a családi ház vagy épület egészét figyelembe véve kell leméretezni a hőszigetelést.
Csakis ez garantálhatja a lakók számára a teljes sikert.
A hibákat tekintve az sem maradhat ki, amikor hőszigetelendő felület pontos meghatározása figyelmen kívül marad, pedig ez a lépés mindenképp lényegesnek számít.
Számos esetben a laikusok, mert ugye a tulajdonosok gyakran nem kérik a szakértő segítségét az anyagi megtakarítás miatt, nem veszik számításba azt, hogy nem csak a látható felületeket kell hőszigetelni. Fontos tudni, és ezt a profik mindenképp tudják, hogy a betonlábazat földben levő része ugyanolyan hőszigetelést igényel, mint a falszerkezet, ha nem komolyabbat.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz