Tartalomhoz ugrás

A megfelelő festék kiválasztása

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
A lakástulajdonosok sokszor végzik saját maguk a festést, hiszen ezzel egyszerre érhető el a költségmegtakarítás és az a végeredmény, ami végképp kielégítő. Gyakran azért is választják sokan ezt, mert nincs szó nagy munkáról, és az elvégzés egy hétvégét  vesz csak igénybe, ami miatt nem kell szakemberhez fordulni, ami több tízezer forintba is kerülhet.
homlokzatfestékekNyilván azt tudni kell, hogy az elvégzett munkafolyamat végeredmények nívója gyakran nem etekszik a rutinos szakemberek produktumaival.
Ezen szerencsére segíthet a tény, hogy a korszerű anyagoknak hála, az eredmény legfeljebb esztétikailag kifogásolható, feltéve, ha a megfelelő anyagokat használ a tulaj.
A falak esetén egyértelműen lényeges szerep jut az anyag minőségének. Itt ez azért is fontos, mert a falak bevonatához más összetételű festékek valók, mint az egyéb anyagok felületkezelésére.
A falfestékek legtöbbje ugyanis nem gátolja a falszerkezet „lélegzését”, felületük pedig többségükben matt fény.
Például homlokzatfestékek kimondottan a kültéri igénybevételeknek megfelelően időjárás, UV- és nedvességállók, míg a belső falfestékek e tekintetben– érthető módon  kevésbé ellenállók, viszont a különféle adalékanyagokkal módosítottak változatos felületi strukturáltságú bevonatok készítésére is alkalmasak.
Kültérben tehát főként az időjárás viszontagságai ellen kell védenie a festékeknek, míg belső térben inkább a használat során bekövetkező hatásokkal szemben kell a kezelt felületeknek ellenállónak lennie.
Falfestékek szempontjából kültérre a homlokzatfestékek, lakóterekbe pedig a különféle anyag-összetételű beltéri falfestékek a megfelelők.
Külön csoportot alkotnak a speciális, betonfelületek átvonására készült – azok védelmét, impregnálását és színezését szolgáló – bevonóanyagok, az ún. padlófestékek.
Fontos tehát a beszerzésnél pontosan tudni, hogy a kvalitás igenis számít. Ilyenkor sokan a megfelelő helyen vásárolnak, hiszen tudják, ott a szakemberek mindenben rendelkezésre állnak, ezért tévedni nem lehet.
Szerencsére Magyarországon is temérdek bolt és online áruház kínálja a príma kvalitású termékeit, gyakran jutányos áron.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz