Tartalomhoz ugrás

A legfontosabb hibák, amelyeket a hőszigeteléskor nem szabad elkövetni

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
A korszerű házak olyan berendezéseket tartalmaznak, amelyek valósággal falják az energiát, és talán ezért is döntenek egyre többen olyan megoldások mellett, amelyekkel csökkenteni lehet a kiadásokat. Az egyik legbiztosabb megoldásnak a hőszigetelés bizonyul, az a modern megoldás, amelyiket egyre többen veszik igénybe. homlokzati szigetelés
A pozitívumai jól ismertek, amelyek közül talán a legfontosabbnak a költséghatékonyság és az energiatakarékosság bizonyul. Mivel ez ennyire lényeges, a kialakítás során bizonyos tényezőkre figyelni kell a malőrök elkerülése végett.
A hőszigetelés természetesen egy komoly, komplex feladat, ami egyértelműen megköveteli a tervezést.
A ház energiatakarékossá tétele hosszú távú beruházást jelent, ezért a szakemberek előtt komoly elemzések állnak, amelyek aztán garantálhatják a sikert. Mivel az  otthon melegének 20-35 %-a a falakon, 15-25 %-a a tetőn, további 10-25 %-a a nyílászárókon és újabb 10-15%-a pedig a födémen és a padlón át távozik, ezért a kezdő lépést mindenképp a falak szigetelése jelenti.
A tervezésben a sorrend kialakítása lényegesnek bizonyul.
Sokszor a gondot azonban az jelenti, amikor a tulajdonosok szakértői segítség nélkül vágnak neki a kialakításnak. Természetesen a laikus munka nem garantál száz százalékos sikert, és ennek a vége mindig az elégedetlenség.
Egy nemrégiben készült felmérés eredményei alapján a felújításba kezdő családi ház tulajdonosok kétharmada egyáltalán nem vesz igénybe építészt vagy tervezőt. A maradék egyharmad sem az épület energiatakarékos felújításához szükséges építőanyagok kiválasztásában veszi igénybe döntően építész segítségét.
Pedig ma a széles választék és a számtalan különböző felhasználási területre alkalmazható megfelelő szigetelés kiválasztása nem egyszerű feladat. Ezt mindenképp észben kell tartani a siker érdekében.
Harmadik hibaként pedig a vékony lapok kiválasztását kell megemlíteni, hiszen állványozáskor sokszor rengeteg tulajdonos ezen típusúakat választja.
A 5-8 cm-es, ma még Magyarországon átlagosnak mondható vastagságú homlokzati hőszigetelő lapok helyett a 10-15 cm vastag modern szálas hőszigetelő rendszer mellett kell dönteni. Ezt renget szakértő is alá tudja támasztani. 2018-tól újépítésű házakat min. 15cm, 2020-tól pedig 20cm vastag szigeteléssel kell ellátni egy tanulmány szerint.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz