Tartalomhoz ugrás

Mit kell tudni a laminált padlókról?

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Építőanyag · 21 Augusztus 2017
Tags: lamináltpadló
 
A meleg padlóburkolatok, így a hagyományos fa- és a szalagparketták választéka egy korszerű, és teljesen újszerű termékkel, a laminált padlóval bővült jó pár évvel ezelőtt. Ez 90%-ban fa alapanyagú, és bizonyos átmenetet képez a hideg- és meleg burkolatok között.
laminált padlóA korszerű technológiával készülő új anyag tulajdonságai nagyon előnyösek, ennek köszönhetően a felhasználása is nagyon elterjedtté vált. Ennek a minősége egyre csak javul, mintaválasztéka pedig a kereslet növekedésének megfelelően jelentősen bővült, így a laminált padlók ma már a legkedveltebb padlóburkoló anyagok közé tartoznak.
 
A közkedveltség titka a pozitívumokban rejlik. Először is szembetűnően szép és egységes a külső megjelenésük. A színük és mintázatuk valósághű ugyan, de "mesterségesen" előállított és gyárilag ellenőrzött, jelentős árnyalati eltérésektől mentes. Beépítési magasságuk csekély, maximum 10 mm, ami különösen felújítási munkáknál igen előnyös.
A panelek illesztése nagy pontosságú, így nem keletkezhetnek az elemek között hézagok. Kopórétegük 10-15-ször kopásállóbb a hagyományos parkettalakkokénál, ezért a rendszeres ápoláson kívül semmiféle utókezelést nem igényelnek.
A felületük rendkívül ellenálló, nem hagy nyomot rajtuk a cigarettaparázs, nem károsítják felületüket a bútorgörgők, a háztartási oldószerek. A tűsarkú cipők sem hagynak nyomot rajtuk, hiszen a kopórétegük nyomás- és karcálló.
Végezetül a különféle gyártmányokon belül a panelek színválasztéka olyan variációk egyszerű kialakítására is lehetőséget ad, amelyre eddig gondolni sem nagyon lehetett.
 
Mint minden padló, a laminált parketta is időnkénti ápolást igényel. A padlólapok tartósságának érdekében rendszeres porszívózás szükséges. Ha a padló felülete enyhén szennyezett, nedves ruhával kell törölni.
A felmosórongyot azonban mellőzni érdemes, mert ez túl sok vizet juttat a padló felületére, és a feltörléshez is csak az ajánlott tisztítószereket használjuk.
Az esetleg kiömlött festéket, ragasztót, olajat is könnyen el lehet távolítani a műgyanta réteg károsodása nélkül acetonnal, vagy mosóbenzinnel. Beszáradt, kikeményedett szennyfoltokat pedig a ragasztó eltávolító spray-vel tüntethető el.
Mivel a melaminos padlólapok felülete rendkívül ellenálló, padlóviasszal, vagy polírozóval kezelni, lakkozni teljesen szükségtelen.
A laminált padlók felületét azonban csiszolni tilos, mert ezzel a a kopásálló védőréteg károsodást szenvedhet.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz