Tartalomhoz ugrás

Amit az épületek hőszigeteléséről tudni kell

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Manapság mindenki ismeri már a hőszigetelés fogalmát, sokan pedig azt is tudják, hogy melyek a legjobb módszerek erre a célra.
Azt azonban ki ismeri, hogy mi áll ennek az innovatív módszernek a hátterében?
Tudta, hogy az 1973-as olajválság késztette az embereket arra, hogy minél olcsóbban érjék el a magas komfortot az épületek terén? Természetesen nemcsak a kényelem játszik itt fontos szerepet, hanem az is, hogy az épületek energiafelhasználása minél alacsonyabb legyen. hőszigetelés
Tehát, az épületek hőszigetelése az 1970-es évektől kezdődően véste be magát a köztudatba.
Nemcsak a lakók kényelme szempontjából fontos ez, hanem környezetvédelmi célból is, ugyanis a megfelelő hőszigeteléssel csökken a környezetszennyezés.
Ugyancsak ezen módszer mellett szól az, hogy az energiaárak folyamatosan növekednek, így szükség van egy olyan folyamatra, ami által csökkenthetők például a lakásban működő berendezések használata. Ilyen a légkondi is.
Nyáron nem lehet bírni nélküle, hiszen a nem megfelelő szigetelés miatt percek alatt átmelegszenek a falak, ami pedig megnehezíti az otthon tartózkodást.
Ilyenkor érthető, hogy folyamatosan be van kapcsolva a klíma, ami igazi megváltást jelent a nyári napokra, de számolni kell azzal is, hogy energiát fogyaszt.
A modern klímák már egészen jó energiatakarékos berendezésnek minősülnek, de még mindig összegyűlik hónap végén a villanyszámla. Csak ilyenkor érezhető igazán, mennyire fontos a megfelelő szigetelés, hiszen ebben az esetben kevesebbet kell működtetni a légkondit is. A lakás kellemes hőmérséklete ugyanis megmarad, és a kinti meleg nem fogja megkeseríteni a helyiségben tartozók életét.
Mit is jelent a hőszigetelés?
Ez az a folyamat, ami által két különböző hőmérsékletű tér között nem jön létre a hőátadás. Tehát, nyáron a szoba hűvös marad, télen pedig nem áramlik ki a meleg, azaz csökken a hőveszteség.
Több módja is van a szigetelésnek, melyek között a leginkább használt az epandált polisztirol hablemez, vagyis az EPS, de a kőzetgyapot, üveggyapot, vagy a fagyapot lemez is elterjedt erre a célra.
Akinek még nincs megfelelően szigetelve a lakása, annak érdemes utána járni annak, hogy melyik hőszigetelő anyag felel meg a leginkább a feltételeknek, majd mihamarabb felkeresni egy szakembert, aki megfelelően elvégzi a munkát, ezáltal pedig kellemes hőmérsékletet biztosít az otthonában.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz