Tartalomhoz ugrás

Fontos jó tanács a tetőtér szigetelésének anyagát tekintve

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Szakemberek állítják, hogy a ferde tetős épületszerkezetek roppant komplex struktúrák, ugyanis temérdek anyagból, megannyi munkafolyamat során nyerik el végső alakjukat. Sokan úgy gondolják, hogy ha az elkészült a tetőtérben valami gond akad, akkor biztosan a tetőszigetelőanyag a hibás. Természetesen ez a meglátás egyoldalú és nem nevezhető ilyen egyszerűnek.
üveggyapot szigetelés tetőtérbe
A vásárlás előtt minden forgalmazó és gyártó világosan elmondja, hogy miért is tanácsos a megfelelő szigetelőanyag típusának kiválasztása. Ez azért van, mert csakis így érhető el a kielégítő nívó.
Vitathatatlan, hogy a szigetelőanyagoknak különböző követelményeknek kell megfelelniük. Először is a hőszigetelési paramétereket kell figyelembe venni. Az alacsony hővezetési tényező, az épület energia felhasználásának minimalizálása érdekében szükséges.
Emellett nem elhanyagolható a hangszigetelési paraméter sem, ami az az akusztikailag komfortos lakhatás érdekében elengedhetetlen. Természetesen ott van az éghetőségi jellemző, mint alap biztonsági feltétel és az öregedésállóság, ami a  hosszú távú megoldások fő eleme.

Figyelni kell a saját síkjában való roskadás-mentességre is, ugyanis ha egy idő után az eresz irányába feltorlódik a szarufák között elhelyezett szigetelőanyag, hamarosan penészesedéssel és többlet hőveszteséggel kell számolni, mivel szigeteletlen felületek alakulnak ki.
Adott kell legyen a nagyfokú rugalmasság is.
A jó beékelődés töltse ki a rendelkezésre álló teret, hogy a szarufa természetes mozgásait (száradás, vetemedés, csavarodás) a szigetelőanyag követni tudja.
Nem szabad kihagyni azt sem, hogy ez egészségre ártalmatlan nyersanyagokból készüljön, illetve környezettudatos családoknál fontos szempont lehet a szigetelőanyag kiválasztásánál, hogy az mennyire „zöld” termék.
Miután a kliens meggyőzött arról, hogy az optimális  anyagot választotta, utána jön az ácsok, bádogosok, a tetőfedők, és belső gipszkartonosok szerepe, majd végül, a nagy kérdés, ki miként helyezi el a szigetelőanyagot és a külső-belső fóliákat?
Itt gondot vethet fel a tény, hogy nehéz összehangolni a munkafolyamatokat, mert minden szakma független egységként tevékenykedik, és csak a teljes munkafolyamat befejezésekor látható és tapasztalható, hogy az elkészült végeredmény végül vagy összehangolt munka eredménye lett, vagy nem.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz