Tartalomhoz ugrás

Estrich beton

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Építőanyag · 12 Március 2017
Tags: estrichbetonesztrich
Vannak olyan típusú betonok, és ezzel kapcsolatos megoldások, amik számos előnyük miatt rengetegszer alkalmaznak, bizonyos speciális esetekben.
Esztrich betonIlyen az estrich beton is, ami egy olyan nem túl vastag, különleges aljzatbeton réteget takar, ami a földnedves formában, gépi technológia alkalmazásával kerül feldolgozásra. Ennek a vastagsága körülbelül 2 és 10 cm között van.
A hagyományos aljzatbetontól eltérően az estrich beton egy különleges keverék, amely különböző száradást és eloszlatást segítő anyagokat is tartalmaz.
Számos pozitívuma közé sorolható a tény, hogy ez igen gazdaságos, és roppant gyorsan felhasználható, akár lakásról, családi házról, irodáról vagy bármilyen létesítményről van szó.
Ez különböző burkolatok alá teherelosztó rétegként is használható, hiszen ekkor is remekül helytáll. Azt még tudni kell, hogy ezen aljzatfajták kiegyenlítő réteg nélkül is alkalmasak lehetnek a hidegburkolatok, parketta, padlószőnyeg vagy habszivacsos PVC burkolatok fogadására.
Egyes szakemberek az előnyök közé sorolják azt is, hogy a megszokott aljzatbeton-készítéssel ellentétben az estrich betonozásnál az egyedülálló gép a komponenseket valósággal tökéletesre keveri.
Mit is jelent ez?
Nos, a gépezet a pontos keverés miatt nem engedi például, hogy a  a felületen elterített betonon a víz a felszínre kerüljön, és emiatt folyamatos utókezelésre és locsolásra legyen szükség a száradás alatt.
Az estrich beton továbbítása tömlők segítségével történik, így akár olyan területen is alkalmazható, ahol a talicskázás tönkretenné az előzőleg lefektetett padlófűtést, épületgépészeti megoldásokat.
Egyesek azt is megemlítik, hogy az estrich beton sokkal hamarabb és egyszerűbben teríthető, mint a tradicionálisnak mondható aljzatbetonok, ezért kijelenthető, hogy ez a megoldás időtakarékos és költséghatékony is egyben.
Talán ez is magyarázza az elterjedést és a népszerűséget. Ez megállja a helyét a családi építkezések esetében, ahol a lehető legegyszerűbb megoldásra van szükség a munka könnyítése érdekében.
Nem szabad erről megfeledkezni akkor sem, amikor egy nagyobb munkaterületről van szó, vagy olyan részről, ahol az aljzatbetonban épületgépészeti berendezések futnak. Itt sem rendelkezik egyetlen negatívummal sem az estrich beton.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz