Tartalomhoz ugrás

Miért is éri meg a hőszigetelés mellett dönteni?

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
A hőszigetelés szerencsére már egy elterjedt megoldásnak tekinthető. Ennek a módszernek a pozitívumai igazán egyértelműek, hiszen ennek köszönhetően érhető el az energiatakarékosság, a költséghatékonyság és természetesen a környezetvédelem is.
Akinek mindhárom fontos, az már nagyon rég a felújítás mellett döntött, amiben főszerep jutott a hőszigetelésnek is.
Gyakran felmerül a kérdés, hogy miért is éri meg a hőszigetelés mellett dönteni.
Hazánkban az energiahordozók felhasználásának mintegy harmada fordítódik fűtésre, tehát nem közömbös a környezet szempontjából, hogy a fűtési hőigény kielégítése mekkora környezetterhelést eredményező technológiával oldódik meg.
A legkedvezőbb energetikai mutatókkal rendelkező hőellátási módok egyike a távhőellátás. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy nem minden távhőellátás tesz eleget annak az elvárásnak, hogy a hőigények kielégítése a legkisebb alap energiahordozó felhasználással és a legkisebb környezetterheléssel valósuljanak meg. energiatakarékos hőellátás
Azok a távhőrendszerek, amelyek kapcsolt energiatermelés nélkül vagy elavult, korszerűtlen paraméterű berendezésekkel állítanak elő távhőt, általában inkább a környezetterhelés és az energiahordozó igény növekedését eredményezik. A hőellátás messze kiemelkedő jelentőségű környezeti hatása a levegőszennyezés.
Az egyéb szennyezők (víz, zaj, hulladék) viszonylag csekélyek a levegőszennyezési hatásokhoz képest. Bár a tüzelőberendezések jelentős részére különböző rendeletek rögzítenek felső határértéket a különböző szennyezőanyagokra a nitrogén oxidra és a széndioxidra az esetek többségében nincs leválasztó berendezés, de még természetes leválasztási folyamat sem létezik.
A szennyezőanyag kibocsátás csökkentését elsősorban tüzelőanyag megtakarítással lehet elérni. Továbbá a központosított hőellátás nagyobb kibocsátás esetén is csökkentheti a lakókörnyezetben a kialakuló emissziót.  A kémény megfelelő-elhelyezésével és magasság megválasztásával elérhető, hogy a legmagasabb emissziók is csökkenjenek és az évi átlagos koncentráció is az évi átlagos terhelhetőségnek csak egy csekély részét érje el.
Ezáltal világossá vált, hogy a nem csak az energiamegtakarítás mehet végbe ennek köszönhetően, hanem az anyagiakat tekintő spórolás is. Sőt, a környezetszennyezést is csökkenteni lehet ezen megoldással.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz