Tartalomhoz ugrás

Miért érdemes a hőszigetelés mellett dönteni?

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Már több évtizede világos, hogy a hőszigetelés igen fontosnak bizonyul a környezetvédelmet, az energiatakarékosságot és az anyagi kiadások mérséklését tekintve is. Kétségtelenül ezek roppant fontosnak számítanak az embereknek, akik nem szeretnének sok pénzt kiadni az energiáért, keveset akarnak fogyasztani és ezek mellett a környezetre is vigyázni akarnak.
homlokzati szigetelés
Sokszor azonban az ember nem is gondolná, hogy az egyszerűbb lakásfelújítás vagy komolyabb házépítés során rosszul kialakított, hiányos vagy abszolút nem létező hőszigetelés milyen bosszúságok és egészségügyi problémákat okozhat a ház tulajdonosának és lakóinak. A penészesedés kialakulásához vezető hőhidak kiiktatása és az egyre dráguló energiaszolgáltatás mellett a lehető legalacsonyabban tartani a fűtési és hűtési költségeket a hőszigeteléssel lehet, melynek a fontossága abszolút vitathatatlan.

A rosszul kialakított szigeteléssel járó hőveszteség akár ötször akkora fűtési költséggel is járhat, ami egy szezon alatt több százezer forint többletkiadást is jelenthet. Több év után pedig ez az összeg milliós értéket is elérhet, amit természetesen másra is el lehet költeni. Például egy körülbelül száz m2-es családi ház fűtése jó szigetelés esetén húsz-, huszonötezer forintba kerülhet, azonban ha ez nem megfelelő, minden elérheti a közel százezer forintot is.
Egy kevés számítás után egyből világossá válik, hogy alig pár hónap alatt a kettő között a különbség több százezer forint is lehet. A penészesedés, gombásodás megjelenésének orvoslására a gombaölő megoldások csak ideig-óráig jelentenek megoldást, már ha egyáltalán hatnak. Pontosan ezekért kell a hőszigetelés mellett dönteni, amellyel nem csak a pénztárcát lehet rövid időn vastagabbra varázsolni, hanem a család egészségét is meg lehet óvni a kellemetlenségektől.

Számos kutatás is igazolta, hogy a hőszigetelés csakis profi megoldásokkal járhat. Ez a tény leginkább az hetvenes években bekövetkezett olajválság után kapott szárnyra, amikor a pazarló emberiség rájött, hogy ezt a mentalitást, megszokást nem lehet tovább tartani.
Ekkor kezdtek egyre jobban elterjedni a hőszigetelő megoldások, amelyek mára már csúcstechnológiásak és igen korszerűek. Mindenképp megéri ezt a remek és egyedülálló módszert alkalmazni, hiszen vitathatatlanul megéri.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz