Tartalomhoz ugrás

Hőszigetelés kívül vagy belül? Mindkét helyen!

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Vitathatatlanul az egyik legjobb energiamegtakarító megoldásnak bizonyul a hőszigetelés, amelynek alkalmazásával kevesebbet fogyaszt az ember, legyen szó akármilyen energiaforrásról is. Ezáltal természetesen pénzt takarít meg, amit akármire fordíthat.
Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez a profi módszer igazán egyedi módon védi a környezetet is, amelyik bizony igen fontos az egyre csak komolyabbá váló globális felmelegedés miatt.
belső hőszigetelés
De ha már valaki a hőszigetelés mellett dönt, akkor azt hol érdemes kivitelezni, kívül vagy belül. Nos, komolyabb elemzés után természetesen egyértelműen fény derül az igazságra.
A komolyabb hőszigetelés egyedi, sajátos technológiát követel meg a lapos tetős épületeknél és a lakott tetőterek esetében is. Természetesen az építkezés fázisában érdemes előre gondolkodni, megtervezni a gyerekszoba, fürdőszoba kialakítását és a legcélravezetőbb mindezt kivitelezni.
Ha azonban valamilyen oknál fogva elmaradt, vagy felújításra szorul, a lapos tetős épületeknél kívülről, járható vagy nem járható több rétegű, víz és hőszigetelést alkalmazása fontos.
Nyeregtető esetében belülről, polisztirol, poliuretán vagy ásványgyapot , hőszigetelést lehet alkalmazni , figyelembe véve a tetőfólia szerkezetét. A munkálatok megtervezésének és kivitelezésének folyamatában mindenképp érdemes kikérni egy komoly szakember véleményét.
A belső hőszigetelés kialakítására, a padló hang- és hőszigetelés elengedhetetlen munkálatain túlmenően érdemes a száraz építés, vagyis a gipszkartonozás ide vonatkozó útmutatásait használni.
Természetesen ezzel teret veszít az ember, azonban ha  élhető környezetet kialakítása a végső cél, fel kell áldozni azt a néhány centimétert a falak tekintetében is.
Gyors kivitelezés, hatékony hőszigetelés, lélegző falak, vagyis penészmentes, hőtároló élettér és pénztakarékosság lesz a jellemző így az adott otthonra, ahol ezen technológiák alkalmazásával a helységeknek megfelelő felületeket lehet kialakítani ,előkészülve a szobafestés illetve a burkolás, fürdőszoba felújítás munkálataihoz.

Amint azt látható, a hőszigetelés bizonyos esetekben belülről kell, más esetekben pedig kívülről. Azonban az minden esetben egyértelmű, hogy erre a megoldásra egyértelműen szükség van az energiatakarékosság, környezetbarát jelleg és pénztárcakímélő kvalitás miatt.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz