Tartalomhoz ugrás

Glettelés- hogyan csináljuk

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Közzététel szerző: Hőszigetelő Áruház itt Felújítás - Átalakítás · 3 Március 2017
Tags: Glettglettelés
Egyesek nagyon szívesen vállalkoznak arra, hogy például a ház festését vagy épp a falak javítását elvállalják és megcsinálják, azonban sokan tartanak attól, hogy az utóbbinál a glettelés nem lesz majd tökéletes.
glettelésNagyobb munkák esetében elengedhetetlen a szakértelem, de kisebb repedések, mélyedések és egyéb falhibák kijavítása azért nem olyan nehéz feladat, ezért még az is, aki kevés szakavatottság rendelkezik, az is boldogulhat.
Sokak első kérdése, hogy milyen eszközt kell alkalmazni a gletteléshez?
Nos, a massza felhordásához glettelővas, nagyobb felületekhez alumínium léc vagy fogantyús vakolatfelhordó-lap, esetleg saroksimító kanál és mindenképpen egy nagyobb szivacsos simítólap szükséges.
Ezután sokan arra kíváncsiak, hogy hogyan kell az anyagot kikeverni. Ez fontos lépés, mert ha ez nem történik korrekt módon, a végeredmény nem lesz kielégítő. Természetesen ez sem nagy ördöngösség.
A bekeveréshez szükséges víz mindig csak annyi legyen, hogy a beleszórt glettpor teteje kiálljon a vízből.
Ezt követően 3-5 percig hagyjuk ázni az anyagot, majd a keveréket kézzel vagy nagyobb mennyiség esetén gépbe fogott keverőszárral keverjük teljesen simára.
Akkor tudhatja az ember, hogy minden rendben van, tehát a kikeverés jó lett, ha a glett a lefordított szerszámról nem pottyan le. Ha mindezekkel kész van a munkálatokat végző személy, akkor jöhet a javítás, tehát a repedések, lyukak, horpadások eltüntetése.
A falak repedéseinek környékéről előbb a málló részeket célszerű teljesen eltávolítani, a réseket pedig ajánlatos kitágítani, mélyíteni, hogy könnyebben lehessen majd a glett anyagával dolgozni.
Érdemes a réseket alaposan benedvesíteni, majd a glettmasszát jól benyomkodni a mélyedésbe.
Abban az esetben, ha a repedések túl mélyek, ajánlatos a gipszbe üvegszálas hézagerősítő szalagot simítani, amely megakadályozza később a repedések újbóli kialakulását.
A hézagerősítő szalagot glettel besimítva kell véglegesen eltüntetni. Nem kell a csiszolással bajlódni akkor például, ha a már meghúzott és síkba dolgozott felületrészeket nedves szivaccsal áttörli az ember és később a simítólappal átsimítja azokat.
Mindennek köszönhetően a végeredmény biztosan kielégítő lesz majd. Természetesen a szakértelmen és a figyelmességen kívül sok múlik az alapanyagon is, ezért mindig a jó minőségűt kell megvásárolni.


Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz