Tartalomhoz ugrás

A polisztirol élettartama

Szigetelőanyag Webáruház — Üdvözöljük áruházunkban
Teljesen egyértelmű manapság, hogy a hőszigetelésnek számtalan előnye van. Egyre többen döntenek a minden téren hasznos polisztirol mellett, amiben meg lehet bízni. Azonban mielőtt bárki is belekezd a szigetelésbe, jogosan merül fel a kérdés, milyen hosszú élettartamra számíthat az adott beruházástól, anyagtól.
polisztirol szigetelésEhhez tartozik az is, hogy sokakat érdekel, hogy mennyi idő után mondható el, hogy ténylegesen hasznot hoz a szigetelés a a fűtési költségmegtakarításnak köszönhetően.
A világ talán egyik legnagyobb polisztirol gyártó és forgalmazó cége felismerte, hogy sok kliensben felmerül ez a kérdés. Pontosan emiatt összegyűjtötte azokat a vizsgálati eredményeket és tapasztalatokat, amikből következtetni lehet a leggyakrabban alkalmazott homlokzati szigetelőanyag élettartamára.
A globális vállalkozás szakemberei összehasonlítást végeztek a közel 40 évvel ezelőtt gyártott és a ma előállított szigetelőanyag között, és megállapították, hogy hővezetési tényezőben a régi és a mai anyag minősége alig különbözik.
Mivel az európai szabványok a polisztirol hőszigetelőket szilárdsági paramétereik szerint osztályozták, ezért ebben a tekintetben is elvégezték az összehasonlítást.
Az eredmények itt is meglepően jónak bizonyultak; a 35 éves anyag szilárdsági paraméterei mindössze 7%-kal voltak gyengébbek, mint az újé.
A tesztek a mostani modern megoldásikra is vonatkoztak, és egy idén véghezvitt vizsgálat kimutatta, hogy például a a homlokzati hőszigetelések esetében az EPS termékek várható élettartamára több mint 75 év is lehet, ami valljuk be, mindenképp elképesztő.
Hazai viszonylatban a hozzáértők, szakemberek úgy vélik, hogy az az élettartamot a szigetelőanyag azért nem fogja kitölteni, mert ezt az időt részben lecsökkenti magának az épületnek az élettartama, másrészt a szigetelőanyag avulása is.
Teljesen világos, hogy például a 20 éve beépített, alig 5 cm vastagságú hőszigetelés ma már nem elégséges, és kiegészítő hőszigetelésre, vagy az épület újraszigetelésére van szükség már ma is. Szerencsére ez egyszerűen megoldható bizonyos itthoni szakembereknek hála, és lehetősége van megrendelni az alapanyagot ismert shopoktól.



Copyright © 2012-2023 Minden jog fenntartva Plus-Energia Systems Kft.
Vissza a tartalomhoz